به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، علیرضا ربیعیراد برگزار کننده نمایشگاه «حجب» با بیان اینکه آثار مردمشناسی ۲۷ عکاس جوان ایرانی با موضوع حجاب برای بازدید عموم آماده شده است، گفت: پرداختن به موضوع حجاب به عنوان یک ارزش مشترک میان فرهنگی ایرانی-اسلامی، کمتر با نگاهی ملی و جامعنگر و در عین حال هنری مورد توجه قرار گرفته است. در این نمایشگاه سعی شده تا چنین رویکردی وجود داشته باشد یعنی حجاب را به عنوان یک ارزش دینی و ملی در آینه فرهنگهای مختلف اقوام ایرانی در استانها و شهرها و روستاهای مختلف بازتاب داده است. از ابتدای شکلگیری این نمایشگاه، بنا بر این بود که همزمان با میلاد حضرت زهرا (س) میراث پرفضیلت ایشان، یعنی حجاب در آینه فرهنگ مردم و اقوام ایرانی نمایش داده شود.
وی افزود: تردیدی نیست که این دست رویدادها در فرایند خودشناسی فرهنگی، اثربخش و به یک معنا، فراخوان بازگشت به خویشتن است. با این حال نمیتوان متر و معیار مشخصی درباره میزان تاثیرگذاری یک رویداد فرهنگی و هنری آن هم در زمان برگزاریاش ارائه کرد. نکته این است که زبان هنر، شعارزدگی زبان رسمی یا اصطلاحاً زبان رسانهای را ندارد و اثرگذارتر است، به طور خاص، نمایشگاه حجب این توانمندی را دارد که بدون شعارزدگی و با بهرهگیری از بیان هنری، زیباییهای پوشش ایرانی-اسلامی را به مخاطب را ارائه کند.
ربیعیراد با تاکید بر اینکه گسترش شناخت عمومی از زوایای فرهنگی ایرانی-اسلامی یک ضرورت است، ادامه داد: وقتی که روایتی هنری و واقعگرایانه از یک ارزش اخلاقی در فرهنگ ملی ما ارائه شود، مردم استقبال میکنند.
نظر شما