۱۲ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۳۵

با مصوبه شورای عالی برنامه ریزی؛

مقطع جدید برای دانشجویان بین المللی گروه پزشکی مصوب شد

مقطع جدید برای دانشجویان بین المللی گروه پزشکی مصوب شد

کمیته تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی برای دانشجویان بین المللی در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی متن برنامه آموزشی MBBS را برای دانشجویان بین‌المللی تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کمیته تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی برای دانشجویان بین المللی شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در تازه ترین تصمیم خود موضوع عناوین رشته های مصوب و ابلاغی برنامه های آموزشی برای دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی جهت درج در مدارک ارائه شده به دانش‌آموختگان تصویب کرد.

همچنین کمیته تطبیق و متناسب سازی برنامه های آموزشی برای دانشجویان بین المللی متن برنامه آموزشی MBBS برای دانشجویان بین‌المللی را تصویب کرد. این مقطع برای دانشجویان بین المللی ارائه می شود.

مقطع MBBS مخفف عبارت Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery بوده که به معنای کارشناسی پزشکی و کارشناسی جراحی است. هدف از این دوره، تمرکز بر روی پرورش افرادی با سپری کردن یک دوره کارشناسی حرفه‌ای و آماده شدن برای حرفه پزشکی است.

دانشجویانی که در این مقطع فارغ التحصیل می‌شوند را دکتر خطاب می‌کنند چرا که دوره MBBS یا لیسانس پزشکی و لیسانس جراحی، یک مدرک پزشکی بین‌المللی معادل با M.D یا همان دکتری پزشکی است.

به گزارش مهر، آیین نامه آموزشی دانشجویان غیر ایرانی (بین الملل) در هشتادمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در مردادماه ۱۴۰۰ به تصویب رسید و جهت دانشجویان غیر ایرانی (بین الملل) که از مهرماه سال تحصیلی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ و به بعد در دانشگاه‌های علوم پزشکی داخل ایران تحصیل خود را آغاز می‌کنند، لازم الاجرا است.

کلیه مقررات مغایر با آن جهت دانشجویان مشمول این آیین‌نامه ملغی است و شورای آموزشی دانشگاه می‌تواند وضعیت تحصیلی دانشجویان ورودی سال‌های قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ را با مفاد این آیین نامه تطبیق دهند و مطابق آن اقدام کند.

این آیین نامه شامل تمام رشته مقاطع آموزشی دانشجویان بین الملل به استثناء دوره‌های تخصص و فوق تخصص و فلوشیپ بالینی است.

مقاطع تحصیلی شامل کلیه مقاطع تحصیلی Undergraduate شامل کاردانی (فوق دیپلم)، کارشناسی (لیسانس)، دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی)، MBBS و BDS و مقاطع Postgraduate شامل کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی (Ph.D) مشمول این آیین نامه است.

منظور از دانشجوی غیر ایرانی افرادی هستند که مطابق قانون تابعیت مصوب ۱۶ شهریور ماه ۱۳۰۸ مجلس شورای ملی مشمول تابعیت ایرانی نمی‌شوند.

ظرفیت پذیرش سالیانه دانشجوی غیرایرانی

ظرفیت پذیرش حداکثر ۲۰ درصد ظرفیت هر رشته / مقطع برای دوره‌های کاردانی، کارشناسی و دکتری عمومی و حداکثر ۵۰ درصد هر رشته / مقطع برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی تعیین شده برای جذب دانشجوی ایرانی است.

تبصره: در صورتی که دانشگاه جهت پذیرش دانشجو در هر رشته / مقطع فضا و امکانات جدیدی را احداث کند از این بند مستثنی خواهد بود. رشته مقاطع خاص متقاضیان بین الملل هم از رعایت ظرفیت پذیرش مستثنی هستند.

شرایط پذیرش دانشجوی غیرایرانی

اولین شرط پذیرش داشتن تابعیت غیر ایرانی است.

متقاضیان دارای کارت پناهندگی در ایران و یا اتباع خارجی دارای اجداد ایرانی که تمام مقاطع تحصیلی آموزش دوره قبل از دانشگاه را در خارج از ایران طی کرده اند می‌توانند درخواست خود را به کمیته پذیرش دانشجویان خارجی ارائه کنند.

داشتن شرایط اختصاصی (جسمی روانی) ورود به هر رشته / مقطع مطابق دفترچه آزمون‌های داخل کشور الزامی است.

آموزش برای دانشجویان صرفاً به زبان فارسی و یا انگلیسی خواهد بود و برای تمام دانشجویان توانمندی‌های مکالمه‌ای و نوشتاری به زبان انگلیسی لازم است.

داشتن مدرک زبان انگلیسی در موقع ثبت نام برای مقاطع کاردانی، کارشناسی و دکتری عمومی در آیلتس آکادمیک حداقل نمره ۵.۵، تافل iBT حداقل نمره ۶۹، تافل PBT حداقل نمره ۵۲۵ و برای مقاطع تحصیلات تکمیلی در آیلتس آکادمیک حداقل نمره ۶، تافل iBT حداقل نمره ۶۹، تافل PBT حداقل نمره ۵۲۵ الزامی است.

متقاضیان در صورت نداشتن مدرک زبان انگلیسی باید در آزمون‌های تعیین سطح مورد تایید وزارت بهداشت شرکت کرده و در صورت قبولی گواهی معافیت را کسب کرده و در صورت عدم قبولی در کلاس آموزش زبان انگلیسی شرکت کنند.

دانشجویان رشته‌هایی که با بیمار در ارتباط هستند مانند رشته‌های (MD و DDS) مطابق کوریکولوم درسی خود نیازمند گذراندن دوره‌های آموزش زبان فارسی و کسب توانمندی‌های لازم هستند و باید قبل از شروع دوره‌های کارآموزی توانمندی لازم را را کسب کنند. شرکت در آزمون سامفا (سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی) الزامی است.

دانشجویان متقاضی می‌توانند فرم‌های درخواست پذیرش مربوط به دانشگاه مورد نظر را تکمیل و ارائه کنند.

مدارک مورد نظر شامل مدارک تحصیلی دبیرستان و یا مقاطع قبلی، پاسپورت دارای حداقل ۶ ماه اعتبار، عکس جدید، انگیزه نامه، توصیه نامه و رزومه است.

شرایط مجوز اخذ پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در هر رشته / مقطع

تمام دانشگاه‌ها موظفند برای اخذ پذیرش دانشجوی بین الملل در هر رشته مقطع فرآیند تدوین برنامه آموزشی به زبان انگلیسی و اخذ مجوز پذیرش دانشجو از کمیته تطبیق ظرفیت پذیرش سالیانه را طی کنند.

با توجه به اینکه شرایط ارزیابی دانشجویان در آزمون‌های جامعه جامع یکسان است برنامه آموزشی تدوین شده به زبان انگلیسی باید با برنامه آموزشی در حال اجرا برای دانشجویان ایرانی و یا برنامه آموزشی در حال اجرا برای دانشجویان بین الملل در سایر دانشگاه‌ها ۸۰ درصد تطابق داشته باشد.

تایید برنامه آموزشی، تایید وجود فضای مناسب آموزشی و تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو بر عهده کمیته تطبیق دانشگاه است.

کد خبر 5414083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha