به گزارش خبرنگار مهر، پرویز توسلی زاده ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر با حضور جمعی از خبرنگاران در سالن شهید قدوسی دادگستری کرمانشاه برگزار شد با تسلیت رحلت عالم فقید صافی گلپایگانی، اظهار کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری هدف کلی در دستگاه قضائی باید تلاش برای سهل و آسانتر کردن کار برای مردم در این حوزه باشد.
وی افزود: فعالیت دستگاه قضائی باید نتیجه محور پیگیری شود، به گونهای که بدون پرداختن به حاشیه مشکلی از مشکلات مردم را برطرف کند تا مردم اعتماد بیشتری به دستگاههای قضائی داشته باشند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: به گفته رئیس قوه قضائیه تحول زمانی ایجاد میشود که پروندههای قضائی مربوط به اختلافات به ویژه اختلافات خانوادگی کاهش پیدا کند و تحول به معنی حرکت جامعه به سمت توسعه اقتصادی که نتیجه آن کمتر شدن نزاع و پروندههای قضائی است.
توسلی زاده بیان کرد: شاخصههای سند تحول شامل نسبت ورودی و خروجی پروندههای قضائی، تعداد مانده پروندهها، متوسط زمان بررسی پروندهها، پروندههای مسن و قدیمی، شعب نامتعارف است که میتوان کارکردهای مثبت آن را از سال ۹۸ تا دی ماه سال جاری مشاهده کرد.
وی ادامه داد: تعداد ورودی پروندههای قضائی از مردادماه سال ۹۸ تا دی ماه سال جاری افزایش ۲۵ درصدی داشته در حالی که خروجی پروندههای قضائی از مرداد ماه سال ۹۸ تا آذر ماه سال جاری افزایش ۳۲ درصدی را به دنبال داشته و به طور کلی میتوان عملکرد مثبت در ورودی و خروجی پروندهها را ۵۷ درصد برآورد کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به شاخصههای دیگر سند تحول در دادگستری، خاطرنشان کرد: متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در مرداد ماه ۹۸ با ۱۱۰ روز، در دی ماه به ۸۶ روز کاهش پیدا کرد که شاهد کاهش ۲۲ درصدی بازه زمانی برای رسیدگی به پروندههای قضائی هستیم و همچنین در خصوص پیگیری پروندههای مسن و قدیمی از مرداد ماه سال ۹۸ تا پایان آذر ماه با کاهش ۵۱ درصدی تعداد پروندهها را داشتهایم.
توسلی زاده افزود: شاخصه دیگر در سند تحول دادگستری شعب نامتعارف است که از مرداد ماه سال ۹۸ تا آذر ماه سال جاری ۱۹ درصد کاهش داشته است.
وی پس از ارائه کلی از عملکرد دادگستری کل استان کرمانشاه به پیشرفت جایگاه استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: پیشرفت جایگاه استان کرمانشاه در رتبهبندی هایی که هر سه ماهه یکبار در کشور انجام میشود به این صورت بوده که در تیرماه ۱۳۹۹ رتبه ۲۱ کشوری، در مهر ماه ۱۳۹۹ رتبه ۲۱ کشوری، در دی ماه سال گذشته رتبه ۱۵ کشوری، در فروردین ۱۴۰۰ رتبه ۱۶ کشوری، در تیرماه ۱۴۰۰ رتبه ۱۲ کشوری و در مهرماه ۱۴۰۰ رتبه ۱۲ کشوری را از آن خود کرده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه اضافه کرد: عملکرد دادگستری استان کرمانشاه در حوزه فعالیتهای سیستمی رتبه ۲۳ کشوری را داشته و در ۹ حوزه رتبه اول کشوری را دارد.
توسلی زاده بیان کرد: اداره کل دادگستری استان کرمانشاه با استفاده از امکانت و فضاهای الکترونیکی کوشیده که در راستای فعالیتهایی نظیر ابلاغیههای الکترونیکی، ثبت شکایت الکترونیکی، استعلام الکترونیکی برای گواهی سو پیشینه، دادرسی الکترونیکی با زندانیان، تشکیل جلسات برای دادرسی با اصحاب پرونده به صورت آنلاین، بازید الکترونیکی قضات از زندانها، ملاقات آنلاین زندانیان با خانوادههای خود و مواردی دیگر به توسعه خدمات در این حوزه بپردازد.
وی با تاکید بر لزوم ارائه برنامههای هدفمند در دستگاه قضائی، گفت: برنامههای مورد نظر دادگستری استان کرمانشاه علاوه بر عملی کردن ۶ شاخصهای که به آن اشاره شد برنامههای دیگری شامل توسعه فرهنگ صلح و سازش، کم کردن اختلافات مردمی، استفاده از نهاد میانجی گری، مدیریت پروندههای خارج از دادگستری، ساماندهی مشاورها املاک از طریق تنظیم قراردادهای الکترونیکی برای جلوگیری از جعل و خطاهای احتمالی، ایجاد سامانهای برای سازش و کمک خواهی مردم از دادگستری، ایجاد شورای پیشگیری از جرم و مدیریت پروندههای خاص، راه اندازی سامانهای برای پیگیری الکترونی مردم از پروندههای قضائی خود، ملاقاتهای مردمی و کاهش جمعیت کیفری با شعار بازداشت و زندانی کردن به اندازه ضرورت را جز برنامههای ضروری خود میداند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به ماجرای اخیر کشته شدن سه نفر از اعضای خانواده توسط داماد سابق آنها، افزود: حکم قصاص بدوی برای شخص قاتل صادر شده است.
توسلی زاده تاکید کرد: سامانه ۴۱۴۱ برای گزارش مشکلات مردمی به اداره دادگستری، سامانه ۴۳۵۰ برای پیشگیری از وقوع و سامانه ۱۲۹ نیز برای ارشاد قضائی طراحی شده است که مردم میتوانند با استفاده از این سامانهها ارتباط و پیگیریهای لازم را انجام دهند.
نظر شما