به گزارش خبرنگار مهر، در اقدامی نو و با هدف ارزش گذاری به داشتههای بومی و دانش جامعه محلی و صیانت از سرمایهای ملی امروز پنجشنبه نتیجه سالها تلاش ارزشمند زیستی، با حضور جوامع محلی سایر تالابها و کنشگران زیستی گرامی داشته شد.
شاید اولین باری باشد که کنشگران زیستی به حرمت پاسداشت تالاب فارغ از نگرشهای متولی محوری، به کارکرد های جامعه محلی اعتبار بخشیدند و در روز گرامیداشت تالابها، به حضور جوامع محلی اکتفا کردند.
جوامع محلی کنار تالابی احیاء شده که نتیجه سالها تلاشهای خودجوش جامعه محلی کمجان بود دست در دست هم نهادند و یک صدا از صمیم قلب فریاد علاقه مندی به شکوفایی زیست بوم تالابی را سر دادند. در این نشست تالابی هیچ مسئول و متولی حضور نداشت و مراسم با حضور فعالان محیط زیستی نظیر سید علی اکبر کاظمینی نماینده جامعه محلی تالاب پریشان و دبیر موسسه سیزده فروردین عضو ستاد احیاء تالابهای کشور، بهمن ایزدی مدیر گنجینه زیست بوم، هویت بخش کویر ایران و بندسارها، محمد ثابت ایده پرداز و مجری پروژه جنگلانه برگزار شد.
در این مراسم اشتراک گذاری تجارب زیستی قالب تازهای به خود گرفت، ساعتها کنار تالاب صحبتهایی با هدف افزایش آگاهی زیستی توسط مدعوین انجام شد، ارزیابی تاثیرات دانش بومی در حفظ زیستگاه، مخاطرات شکار، صید و بیماریهای مشترک حیات وحش و انسان موضوع اصلی صحبتها بود.
نشست زیستی و بزرگداشت روز جهانی تالاب، کنار تالاب احیاء شده کمجان به کلاس درسی شبیه بود که تمام شرکت کنندگان این کلاس با تمام وجود آماده آموختن تازه های زیستی بودند. تجارب زیستی شان را به اشتراک گذاشتند تا بیشتر بیاموزند و تعهد به سلامت سرزمین خصوصاً تالابها باور عمیق شرکت کنندگان جلسه باشد.
نظر شما