به گزارش خبرنگار مهر به نقل از وبگاه «cyber scoop»؛ منتقدان تدوین قوانین ضد انحصار علیه شرکتهای فناوری استدلال میکنند که لایحهای که برای از بین بردن بزرگترین شرکتهای فناوری آمریکا طراحی شده است، ممکن است با عوارض جانبی ناخواسته دیگری چون تضعیف حریم خصوصی و تهدید امنیت دادههای شهروندان آمریکایی، همراه باشد.
به طور کلی، مخالفان «قانون نوآوری و انتخاب آنلاین آمریکا»، از جمله شرکتهای بزرگ فناوری مثل اپل و گوگل، علیه این قانون مبارزه میکنند و ادعا دارند که این قانون نحوه محافظت شرکتها از حریم خصوصی و امنیت کاربران را محدود میکند. کنت واکر، مدیر بخش امور جهانی گوگل، روز سه شنبه در یک پست وبلاگی نوشت: «این صورتحسابها ممکن است ما را وادار کند که دادههای حساسی را که ذخیره میکنید با شرکتهای ناشناس به اشتراک بگذاریم و این امر میتواند حریم خصوصی شما را به خطر بیاندازد.»
تیموتی پودرلی، مدیر ارشد بخش تعاملات دولتی اپل در نامهای به کمیته قضائی سنا نوشت: «اجازه دادن به کاربران برای دانلود مستقیم برنامهها از اینترنت به این معنی است که میلیونها آمریکایی احتمالاً با حملات بدافزاری به تلفنهای خود مواجه میشوند.»
این انتقادات تنها بخش کوچکی از طوفان هجمه رسانهای است که شرکتهای بزرگ فناوری علیه قوانین محدود کننده ایالات متحده آمریکا برپا کردهاند. بر اساس مدعای مطرح شده، تصویب و اجرای این گونه مقررات، شکل صنعت فناوری در ایالات متحده را تغییر میدهد.
از سوی دیگر، طیفی از کارشناسان غیر وابسته به طرفین اعلام میکنند که اگرچه اثبات برخی از انتقادات سخت است، اما چالشهای مطرح شده، کاملاً هم بی اساس نیستند.
یک گروه متمرکز متشکل از ۲۵ کارشناس از جامعه مدنی، دانشگاه، صنعت و دولت طی گزارشی در ماه می سال ۲۰۲۱، در مرکز غیرانتفاعی سیاست و قانون امنیت سایبری آمریکا، نسبت به سیاستهای دولتی که میتواند به طور ناخواسته به امنیت صنعت تلفن همراه هوشمند و فناوری آسیب برساند، هشدار دادند.
آری شوارتز، از کارشناسان مرکز سیاست و قانون امنیت سایبری در این مورد گفت: «من فکر میکنم ادامه روند عرضه اپلیکیشنها از طریق فروشگاههای برنامه و بررسیهای امنیتی که این فروشگاهها بر روی برنامههای عرضه شده بر روی پلتفرم خود انجام میدهند، محیط بازار تلفنهای همراه را ایمن تر کرده است. در میان کارشناسانی با آنها صحبت کردیم، نگرانی عمیقی نسبت به بدتر شدن اوضاع امنیت برنامههای موبایلی وجود دارد.»
چالش اساسی شرکت اپل برای مقابله با تصویب و اجرای این دست قوانین محدود کننده، بیشتر بر موضوع امکان دریافت و نصب مستقیم نرم افزار توسط کاربران و از بستر اینترنت است. شرکت یاد شده اخیراً طی مقالهای به مخاطرات وجود چنین شرایطی پرداخته و مدعی شد که علت وجود تعداد بیشتر شمار بدافزارهای اندرویدی، به دلیل امکان بارگذاری و درافت برنامههای این سیستم عامل به صورت مستقیم در اینترنت است.
علاوه بر این، منتقدان بخش دیگری از مفاد این لایحه نیز که در نظر دارد شرکتهای فناوری را به خاطر ایجاد مانع و دشواری در زمینه اشتراک گذاری و دریافت دادههای کاربران برای رقبایشان، جریمه نماید، زیر سوال بردهاند. آنها معتقدند که این الزام به طور بالقوه میتواند دادهها را در دست اشخاص ثالث با استانداردهای امنیتی پایینتر یا حتی دشمنان خارجی بگذارد و خطراتی را بر مصرف کنندگان تحمیل کند.
براندون پاگ، مشاور حوزه سیاست امنیت سایبری و تهدیدات نوظهور در مؤسسه «R Street» طی اظهار نظری در این مورد گفت: «گسترش دسترسی به دادهها یک چالش است و دلیل چالش برانگیز بودن آن این است که شخصی که به آن دسترسی دارد ممکن است حفاظت کافی را نداشته باشد.»
حامیان این لایحه میگویند که بسیاری از این نگرانیها در نسخه جدید و طی بازنگری لایحه، برطرف شده است و شرکتهای فناوری در این میان، فقط به دنبال بهانه گیری هستند. جین مایر، سخنگوی سناتور امی کلوبوچار، در این مورد گفت که همه استدلالهای اپل درباره بارگذاری جانبی برنامهها واقعاً تلاشی ناامیدانه برای حفظ انحصار فروشگاه برنامههایش است که از آن برای دریافت هزینههای هنگفت از مشاغلی که با آنها رقابت میکنند، استفاده میکنند.
این در حالی است که تعداد زیادی از شرکتهای فناوری کوچک و متوسط وجود دارند که از این قانون حمایت میکنند. ائتلافی متشکل از بیش از ۴۰ شرکت از جمله «Yelp» و مرورگر وب «DuckDuckGo» نامهای به کمیته قضائی سنا ارسال کردند که این لایحه را تأیید کرد.
در حالی که نهادهای تنظیم گر اروپایی سالها مجبور بودند تقاطع میان تنظیم حریم خصوصی دادهها و رفتار ضد رقابتی شرکتهای فناوری را متعادل سازند، این علاقه به تازگی در میان سیاستداران و قانون گذاران آمریکایی نیز شکل گرفته است.
با این وجود، برخی متخصصان نیز اعتقاد دارند که تدبیر چندانی در مورد حفظ تعادل میان دو حوزه یاد شده صورت نپذیرفته است و در بسیاری از موارد، حریم خصوصی کاربران قربانی قوانین ضد انحصار شده است. عامل دیگری که بحث را در ایالات متحده پیچیده میکند، فقدان قانون فدرال حفظ حریم خصوصی است که بتواند برخی از مفاهیم مطرح شده در لایحه مذکور را روشن کند. این چالشی است که در میان کارشناسان و برخی اعضای کنگره مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر، مادهای در این لایحه وجود دارد که اقدامات انجام شده برای «حفاظت از ایمنی، حریم خصوصی کاربر، امنیت دادههای غیر عمومی یا امنیت پلت فرم تحت پوشش» را از تلقی فعالیت غیرقانونی معاف میکند.
بر اساس بررسیهای صورت پذیرفته، نسخه جدید این لایحه اقداماتی را برای رفع برخی از انتقادات انجام میدهد. به عنوان مثال، نسخه اصلاح شده این لایحه تصریح میکند که در مورد انتقال دادهها به جمهوری خلق چین یا دولتها یا دیگر شرکتهای جهان، جریمه وضع و اعمال نمیشود.
نظر شما