به گزارش خبرنگار مهر، سومین نشست تخصصی «مرجعیت قرآن در علوم و معارف اسلامی» با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر و دانشگاه امام صادق (ع) برگزارشد.
در این نشست علمی نورالدین ابولحیه استاد مطالعات اسلامی دانشگاه باتنه و شیعه شناس بزرگ الجزایری، اعضای هیأت علمی و اندیشمندان قرآنی دانشگاه امام صادق (ع) و نماینده فرهنگی ایران در الجزایر حضور یافته و پیرامون محوریت قرآن مجید به عنوان معجزه جاوید پیامبر اکرم (ص) در استنباط سایر علوم و معارف اسلامی و انسانی گفتگو کردند.
در ابتدا ابولحیه دیدگاههای خود را پیرامون موضوع فوق و شیوه تفسیریاش در سلسله «التنزیل و التأویل» تشریح نمود، سپس اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه امام صادق به مداخله پرداخته و با طرح پرسشهایی به ارزیابی و نقد اندیشههای مفسر الجزایری قرآن مجید پرداختند.
ابولحیه در ابتدا معنای مرکزیت و مرجعیت را در علوم توضیح داد و اظهار داشت: مرجعیت قرآن در علوم اسلامی به معنای اولویت دادن به مفاهیم استنباط شده از متن قرآن در تمامی رشتههای علوم اسلامی، همچون فقه، کلام، تفسیر، حدیث و عرفان است.
او تفسیر به رأی و نیز اصل قرار دادن روایات تفسیری بدون اندیشه و تدبر در آن را، انحراف از فهم صحیح قرآن دانست و شیوه علامه طباطبایی را در تفسیر قرآن به قرآن ستود.
ابولحیه همچنین اظهار داشت: مراجعه به رهنمودهای ائمه معصومین (ع) به عنوان معلمان حقیقی قرآن تنها راه دستیابی به اهداف قرآنی است.
پس از سخنان نورالدین ابولحیه اساتید دانشگاه امام صادق (ع) به طرح دیدگاههای خود پرداخته و ضمن مداخلاتی علمی و سودمند، دیدگاههای علمی و قرآنی استاد اندیشمند الجزایری را مهم ارزیابی کردند.
نظر شما