۱۷ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۳۱

توسط انتشارات ندای تاریخ؛ 

«انسان نئاندرتال» به چاپ سوم رسید

«انسان نئاندرتال» به چاپ سوم رسید

سومین چاپ کتاب «انسان نئاندرتال» نوشته حامد وحدتی نسب و آذر جوهر توسط انتشارات ندای تاریخ منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشر ندای تاریخ سومین چاپ کتاب «انسان نئاندرتال» نوشته حامد وحدتی نسب و آذر جوهر را با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۲۸ صفحه و بهای ۶۰ هزار تومان منتشر کرد. نخستین چاپ این کتاب سال ۱۳۹۵ با شمارگان هزار نسخه و بهای ۱۰ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت. چاپ دوم این کتاب نیز سال ۱۳۹۸ با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۲۵ هزار تومان منتشر شد.

این کتاب برگرفته از کتاب نئاندرتال‌ها نوشته فریدمن شرنک و استفانی مولر است. انسان نئاندرتال در میان تمامی گونه‌های منقرض شده انسانی از جایگاهی ویژه برخوردار است. این انسان که جای خود را به انسان خردمند داد، به اندازه انسان خردمند، باهوش بود و می‌توانست مفاهیمی مانند اعداد، شمارش، جفت و مجموعه را درک کند. نئاندرتال‌ها توانایی کنترل آتش، ساخت سرپناه و شکار ماهرانه حیوانات بزرگ را داشتند و مردگان خود را در گور می‌گذاشتند.

اشیای باقی‌مانده از نئاندرتال‌ها به‌ویژه زیورآلاتشان که استفاده‌های نمادین داشته و نشانگر فرهنگ آنها بوده، اساسی‌ترین سند برای بررسی رفتار آنها و مقایسه با رفتارهای انسان خردمند هستند. برخی از پژوهشگران می‌گویند که پیش از حضور انسان خردمند در اروپا نزدیک به ۴۰ هزار سال پیش، نئاندرتال‌ها مراسمی نمادین داشته‌اند. اما برخی از منتقدان این نظریه هم می‌گویند که آنها در دوره کوتاه رقابت با انسان‌های خردمند بوده که این چیزها را از ما غنیمت گرفته‌اند. به هر حال نئاندرتال‌ها نزدیک به ۳۰ هزار سال پیش ناپدید شدند و رازهای زیادی از خود باقی گذاشتند.

این بحث برای خواننده فارسی زبان زمانی دلکش‌تر می‌شود که دانسته شود تقریباً سرتاسر ایران مأمن و محل زیست انسان نئاندرتال بوده و بقایای فرهنگی این نوع انسان بیشتر در شکل محوطه‌هایی با تجمع دست‌افزارهای سنگی و در یک مورد یک استخوان ساعد دست از سرتاسر ایران گزارش شده است. مخاطبان این کتاب نه تنها انسانشناسان و باستانشناسان بلکه تمامی علاقه‌مندان به مباحث تطوری به ویژه تطور انسان هستند. نباید از یاد برد که کشور ایران در جغرافیایی واقع شده که از آن بزرگترین مجموعه فسیلی انسان نئاندرتال در جهان یافت شده است. این کتاب از نئاندرتال‌ها و زندگی آنها رمزگشایی می‌کند.

حامد وحدتی نسب عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس است. به قلم او بجز «انسان نئاندرتال» کتاب‌هایی چون «استخوان‌شناسی انسانی در باستان‌شناسی: دستورالعمل نحوه نگاهداری و تعامل با بقایای اسکلت انسانی در باستان‌شناسی» (مشترک با سید میلاد هاشمی)، «باستان‌شناسی پارینه‌سنگی ایران: از آغاز تا سپیده‌دم روستانشینی» (مشترک با شاهین آریامنش)، «پیدایش انسان»، «جنگ و خشونت در جوامع پیش از تاریخ» (مشترک با امیر سامان شیخ الاسلامی)، «گاهنگاری دوران پارینه سنگی ایران» و… منتشر شده است.

آذر جوهر نیز استاد مؤسسه آموزشی غیرانتفاعی مارلیک است.

کد خبر 5417643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha