محمدرضا عطایی فر نویسنده و کارگردان «پاستیل زرد» که با این اثر نمایشی در بخش غیررقابتی جشنواره تئاتر فجر حضور دارد درباره ویژگیهای این نمایش به خبرنگار مهر گفت: چون این نمایش جزو تولیدات جدید تئاتر ایران به حساب میآید طبق قوانین نمیتوانست در بخش رقابتی حضور داشته باشد. «پاستیل زرد» راجع به یک قرن آینده و غلبه تکنولوژی بر انسان است.
وی درباره ایده شکل گیری این نمایش بیان کرد: چند ماه قبل حدود ۵-۶ ساعت دسترسی به اینستاگرام با اختلال مواجه شد و تزلزل بسیاری را بین مردم دنیا به وجود آورد و همین اتفاق من را به این فکر واداشت که اگر قرار باشد تکنولوژی از بین برود چه بلایی بر سر انسانها میآید. قرار بر این بوده که تکنولوژی در خدمت انسان باشد اما با روندی که جلو میرویم و با پیشرفت علم این ما هستیم که تبدیل به برده تکنولوژی میشویم و تکنولوژی بر ما حکومت میکند. همین مساله باعث شد به این ایده فکر کنم که در یک قرن آینده چه اتفاقی میافتد.
کارگردان «مرگ گرم» ادامه داد: نمایش «پاستیل زرد» براساس همین مساله شکل گرفت و از آنجا که با فضایی جهان شمول طرف هستیم شخصیتها ایرانی نیستند اما تلاش شده اسامی کاراکترها به شیوهای انتخاب شود که بین المللی باشد. در این نمایش پروفسوری به نام هاریبرت، رباطی را میسازد که در جزئیات ظاهری و رفتار شباهتهای بسیاری به انسان دارد و برای اینکه قدرت پیشرفت تکنولوژی را به دنیا نشان دهد این رباط را که تبدیل به دختری زیبا شده است کاملاً شبیه به انسان میسازد اما کم کم ماجرا برعکس میشود.
عطایی فر افزود: این دختر که ابتدا به عنوان خدمتکار در منزل کار میکند به دلیل مغز متفکری که برایش طراحی شده ابعاد دیگری از وجوه شخصیتش را به نمایش میگذارد. این دختر / رباط ابتدا برای خدمتکار اصلی خانه دردسر درست میکند و او را کنار میگذارد و در ادامه نیز با ترفندهایی شروع به پیشرفت در محیطهای اجتماعی شهر میکند و خودش را از عضویت در شورای محله به جایی میرساند که برای شهردار شدن کاندید میشود. در این میان تنها کسی که میداند این دختر که لوسی نام گرفته تنها یک رباط است پروفسور است و کار به جایی میرسد که مخلوق میخواهد خالق خودش را از میان بردارد از این رو چند راه برای از بین بردن پروفسور پیش رویش قرار میدهد. اما در پایان نمایش همچنان این ذهن انسان است که بر تکنولوژی غلبه میکند.
وی درباره غلبه تکنولوژی بر انسان در آینده بیان کرد: حرف من در این نمایش این است که باید از خود در برابر غلبه تکنولوژی بر زندگی مان مراقبت کنیم. اگر قرار بر این باشد که این تکنولوژی در مقطعی از زندگی ما حذف شود نباید همه چیز را تحت الشعاع قرار دهد و فعالیتهایمان مختل شود.
این کارگردان تئاتر در پایان درباره اجرای عمومی این نمایش گفت: یعقوب صباحی، پیمان محسنی، محمود موسوی، یاسمن گرکانی، النا مکاری و آرزو تاج نیا بازیگران این اثر نمایشی هستند. تلاشم این است که سال آینده نمایش «پاستیل زرد» و «ژن سیاه» را همزمان با هم در یک سالن تئاتر به صحنه ببرم. نمایش بازیگران مشترکی خواهد داشت تا مخاطبان تفاوت دو نوع متفاوت از بازی را در این آثار ببینند.
نمایش «پاستیل زرد» چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه در قالب جشنواره تئاتر شهر در ۲ نوبت ۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به صحنه میرود.
نظر شما