به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو «آرش کردی» افزود: بررسی ۱۰ شاخص توسعهای و اصلی صنعت برق نشانگر آن است که پس از انقلاب بهطور میانگین سالیانه ۶.۱۸ درصد رشد در شاخصهای خدمترسانی ایجاد شده و تداوم داشته است.
وی ادامهداد: به طور مثال تعداد مشترکان برق از ابتدای انقلاب تاکنون سالیانه به طور میانگین ۵.۷۹ درصد رشد داشته است که همین روند باعث شده تا تعداد مشترکان این صنعت از سه میلیون و ۳۹۹ هزار مشترک در سال ۵۷ به ۳۸ میلیون و ۳۱۳ هزار مشترک در سال جاری افزایش یابد.
مدیرعامل توانیر خاطرنشانکرد: خدمت رسانی و برقرسانی به این تعداد مشترک نیازمند تلاشی بی وقفه و بدون توقف است.
وی بیانداشت: این روند رو به رشد تعداد مشترکان، آثار خود را در سایر شاخصهای توسعهای بر جا گذاشته، بهطوری که روند نصب نیروگاهها با میانگین رشد ۶ درصدی در طول سالهای پس از انقلاب از هفتهزار و ۲۴ مگاوات در سال ۵۷ به ۸۶ هزار و ۲۱۵ مگاوات در پایان دیماه امسال رسیده است.
کردی خاطرنشانکرد: بررسی روند انرژی تولیدی نیروگاهها نیز بیانگر آن است که این شاخص از ۱۷.۴ میلیارد کیلو وات ساعت در سال پیروزی انقلاب به بیش از ۲۸۷ میلیارد کیلو وات ساعت در پایان سال گذشته رسیده است که رشد میانگین سالیانه ۶.۷ درصد را نشان میدهد.
مدیرعامل توانیر گفت: در کنار افزایش ظرفیت نصب شده نیروگاهی، باید خطوط انتقال، فوق توزیع و توزیع و سایر تأسیسات صنعت برق نیز با همین روند و حتی بیشتر ایجاد میشد، در این مدت طول شبکههای انتقال و فوق توزیع کشور با میانگین رشد سالیانه ۵.۴۱ درصدی از ۱۳ هزار و ۵۶۱ کیلومتر به ۱۳۰ هزار و ۷۳۸ کیلومتر مدار و ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع با میانگین رشد ۶.۶۳ درصدی از ۱۸ هزار و ۴۷۷ مگاولت آمپر به ۲۹۱ هزار و ۸۸۸ مگاولت آمپر افزایش یافته است.
وی درباره شاخصهای شبکه توزیع، ادامهداد: در این مدت طول شبکههای توزیع با رشد ۵.۹۸ درصدی از ۶۸ هزار و ۲۱۴ کیلومتر به ۸۳۰ هزار و ۴۶۸ کیلومتر و ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع با رشد ۶.۶۶ درصدی از هشتهزار و ۳۳۰ مگاولت آمپر در سال ۵۷ به ۱۳۳ هزار و ۳۲۴ مگاولت آمپر در دیماه امسال رسیده است.
کردی، بیشترین رشد در میان شاخصهای صنعت برق را مربوط به تعداد ترانسفورماتورهای توزیع عنوان کرد و گفت: این شاخص با همکاری و تلاش همه پرسنل صنعت برق و شرکتهای فعال بخش خصوصی، با رشدی ۸.۲۶ درصدی از ۲۶ هزار دستگاه در سال ۵۷ به ۷۸۷ هزار و ۶۷۴ دستگاه در دیماه امسال افزایش یافته است.
وی، برقرسانی به روستاها و مناطق محروم را از دیگر افتخارات صنعت برق دانست و افزود: در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب، تعداد روستاهای برقدار از چهار هزار و ۳۶۷ روستا در سال ۵۷ به ۵۷ هزار و ۸۸۵ روستا در دیماه امسال رسیده است که رشدی ۶.۱۹ درصد در هر سال را نشان میدهد.
مدیرعامل توانیر، درخصوص تعداد خانوارهای روستایی برقدار شده در این سالها نیز گفت: در حالی که در سال ۵۷ تعداد خانوارهای روستایی برقدار کشور از ۷۵۰ هزار خانوار تجاوز نمیکرد، هم اکنون این تعداد به چهار میلیون و ۵۰۸ هزار خانوار افزایش یافته که نشانگر رشد سالیانه ۴.۲۶ درصدی است.
کردی خاطرنشانکرد: صنعت برق در شاخصهای خدمت رسانی همواره در حال بهروزرسانی خود است و اکنون شاخصهای کیفی خدمت رسانی را در دستور کار قرار داده است، رضایت مشترکان از تأمین برق پایدار اصلی است که همه پرسنل صنعت برق به دنبال دستیابی به آن هستند.
وی در عین حال به خودکفایی صنعت برق در تولید توربینهای گازی اشاره کرد و با بیان اینکه تعداد کشورهایی که توانایی ساخت تجهیزات پیچیده و پیشرفته صنعت برق را دارند، به انگشتان دست هم نمیرسد، خاطرنشانکرد: هم اکنون در ساخت و اجرای نیروگاهها، خطوط انتقال و پستهای فشار قوی به خودکفایی رسیدهایم و حتی توان صادرات خدمات فنی و مهندسی به سایر کشورها را نیز داریم.
مدیرعامل توانیر افزود: رشد نیروهای متخصص و فنی برق و وجود دهها شرکت پیمانکار، مشاور و غیره، همگی نشان از بلوغ صنعت برق در ایران اسلامی است.
نظر شما