۲۱ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۰۹

فرماندار پارس‌آباد خبر داد؛

سرمایه‌گذاری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در شهرک گلخانه‌ای

سرمایه‌گذاری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در شهرک گلخانه‌ای

پارس‌آباد- فرماندار شهرستان پارس‌آباد گفت: در ۲ سال اخیر بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در توسعه شهرک گلخانه‌ای یک‌هزار و ۶۰۰ هکتاری پارس‌آباد مغان اتفاق افتاده است.

ابراهیم امامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در شهرستان پارس‌آباد تحولات عظیمی در حوزه‌های مختلف به ویژه تدارک زیرساخت‌ها انجام شده تا جامعه شهری، روستایی و عشایری این منطقه از خدمات مناسب آب، گاز، برق، ارتباطات و مخابرات استفاده کنند.

وی شهرستان پارس‌آباد را دومین شهرستان پرجمعیت بعد از استان اعلام کرد و گفت: در شهرستان پارس‌آباد به راحتی می‌توان با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و توجه به توانمندی‌های بخش کشاورزی و تولید محصولات متنوع زمینه اشتغال تمام بیکاران منطقه را فراهم کرد.

فرماندار شهرستان پارس‌آباد فعالیت ۵ مرکز آموزش عالی با ۴ هزار دانشجو و همچنین راه‌اندازی و توسعه فضاهای آموزشی را یادآور شد و تصریح کرد: در شهرستان پارس‌آباد ۳ بیمارستان مجهز به بیماران و شهرهای همجوار ارائه خدمات می‌کند به طوری که در کرونا ۵۰ میلیارد تومان تجهیزات از جمله ۳ دستگاه اکسیژن‌ساز، سی. تی. اسکن، ام. ار. آی و… برای بیمارستان‌های این شهرستان خریداری شده است.

امامی به پروژه عظیم پایاب سد خداآفرین و بهره‌برداری از ۳۳ هزار هکتار اراضی در پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز اشاره کرد و گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری نظام در این منطقه است تا مغان جدیدی در شمال استان شکل گرفته و توسعه اراضی آبی را شاهد باشیم.

وی به شهرک گلخانه‌ای یک‌هزار و ۶۰۰ هکتاری این منطقه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانه‌ای کشور اشاره کرد و افزود: تاکنون ۱۴۰ هکتار از این گلخانه راه‌اندازی شده و ۲۵۰ هکتار نیز در شرف بهره‌برداری است.

امامی حضور سرمایه‌گذاران برای فعال کردن این شهرک گلخانه‌ای از مناطق مختلف یادآور شد و خاطر نشان کرد: به ازای هر هکتار گلخانه زمینه اشتغال ۶ تا ۸ نفر فراهم می‌آید و ۵ میلیارد تومان نیز سرمایه‌گذاری در هر هکتار انجام می‌شود.

وی ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را در این شهرک گلخانه‌ای یادآور شد و اضافه کرد: تاکنون برای ۸۴۰ نفر از جوانان منطقه در این شهرک‌های گلخانه‌ای زمینه اشتغال مستقیم فراهم شده و شاهد تولید ۲۰۰ تن محصول در هر هکتار هستیم.

امامی تولید محصولات صادرات‌محور را در این شهرک از رویکردهای اصلی و اساسی برشمرد و بیان کرد: قطعاً با راه‌اندازی منطقه آزاد و بارانداز ریلی بستر و زمینه صادرات محصولات به کشورهای آسیای میانه و اوراسیا فراهم می‌آید.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در شهرستان پارس‌آباد هم اکنون ۱.۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شود که با بهره‌برداری از پایاب سد خداآفرین و شهرک گلخانه‌ای این ظرفیت تا ۲.۵ میلیون تن قابل افزایش است.

امامی ارزآوری این محصولات تولید شده را ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: برای تأمین زیرساخت‌ها به ویژه راه دسترسی مناسب توسعه بزرگراه پارس‌آباد به سربند و سربند به مشگین‌شهر در حال انجام است که در سال آینده ۱۰ کیلومتر از مسیر پارس‌آباد به سربند و ۱۶ کیلومتر از سربند به سمت مشگین شهر آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی راه‌اندازی ۵۰ طرح تولیدی را در شهرک صنعتی پارس‌آباد یادآور شد و تصریح کرد: در یک سال اخیر تلاش کردیم تا با همکاری خود عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت مغان مشکل اختلاف کشت و صنعت و عشایر را که بیش از ۵۰ سال به طول انجامیده، حل و فصل کنیم.

امامی از واگذاری زمین برای یک‌هزار و ۶۰۰ خانوار در این محدوده خبر داد و گفت: هر هکتار زمین کشاورزی در مغان زمینه اشتغال ۲.۵ نفر را فراهم می‌آورد که با این واگذاری برای ۴ هزار و ۲۶۰ نفر در محدوده کشت و صنعت مغان، فرصت اشتغال ۱۱ هزار نفر فراهم شده است.

فرماندار شهرستان پارس‌آباد ارزش زمین واگذار شده را بسیار بالا توصیف کرد و افزود: ما سعی کردیم تا حق و حقوق عشایر محدوده‌نشین کشت و صنعت مغان رعایت شده و واگذاری‌ها نیز در چارچوب قانون برای اسکان و تثبیت سکونت عشایر باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: به میمنت ایام‌الله دهه فجر به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان بیش از ۳۸ طرح عمرانی، اقتصادی و زیربنایی در این شهرستان به بهره‌برداری رسیده و یا در حال بهره‌برداری است.

امامی اضافه کرد: از هفته دولت تا دهه فجر با بهره‌برداری از طرح‌های اقتصادی زمینه اشتغال ۲۳۵ نفر در این شهرستان فراهم شده که عمدتاً مربوط به صنایع تبدیلی و غذایی است.

وی به حفظ و نگهداری از اشتغال ایجاد شده با پوشش بیمه‌ای اشاره کرد و ادامه داد: یکی از دغدغه‌های جدی ما پروژه‌های راکد و نیمه تعطیل در سال‌های اخیر بوده که با حمایت دولت سعی کردیم تا با رفع موانع و پشتیبانی‌های لازم این واحدها به چرخه تولید بازگردند.

امامی بیان کرد: با بهره‌برداری از این واحدهای راکد و تعطیل شده تعهد اشتغال شهرستان که بیش از ۲ هزار و ۱۱۹ نفر بوده تا ۹۰ درصد در ۱۱ ماهه امسال تحقق پیدا کرده است.

وی خروج توسعه تک بعدی به شهرستان پارس‌آباد را یادآور شد و اظهار کرد: بیشترین تاکید ما بر این است تا توسعه صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بیشتر و اشتغال مناسب در این شهرستان اتفاق بیفتد که نمونه آن در فرآوری بادام زمینی در سال زراعی جاری اتفاق افتاد.

فرماندار شهرستان پارس‌آباد تصریح کرد: امسال با راه‌اندازی ۸۵ واحد خانگی و یک واحد مدرن فرآوری بادام زمینی مانع از خام‌فروشی محصول به سایر استان‌ها شدیم که این امر زمینه اشتغال خوبی را برای منطقه فراهم کرده است.

امامی گفت: تلاش می‌کنیم تا شهرستان پارس‌آباد در حوزه گردشگری و سایر بخش‌های صنعتی نیز توسعه پیدا کند تا ما بتوانیم از توسعه تک بعدی خارج شویم.

کد خبر 5421334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha