۲۱ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۳۱

قائم‌مقام وزیر علوم در علوم انسانی مطرح کرد؛

کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی؛تهدیدی برای آینده انقلاب اسلامی

کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی؛تهدیدی برای آینده انقلاب اسلامی

هراتی در مراسم تقدیر از پژوهشگران پیشکسوت حوزه انقلاب اسلامی گفت: کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی تهدیدی اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد هراتی در مراسم تقدیر از پژوهشگران پیشکسوت حوزه انقلاب اسلامی که در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه به مبانی و آینده انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی زمینه ای را فراهم کرد تا توجه به عرصه علمی و حوزه علوم انسانی با مبانی بومی در افق جدیدی قرار گیرد و عرصه علوم انسانی از دو جنبه با آینده انقلاب اسلامی ارتباط دارد.

وی افزود: از یک سو فهم و تبین مبانی انقلاب اسلامی با این حوزه امکان پذیر است و از سوی دیگر، علوم انسانی است که هدایت و راهبری جامعه را بر عهده دارد و اگر علوم انسانی نتواند به خوبی در هدایت جامعه نقش ایفا کند و مشکلات جامعه را رفع کند، بدون شک چالشی برای انقلاب اسلامی بوجود می‌آورد و کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی تهدیدی اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است.

رئیس مرکز قرآنی و علوم انسانی کشور گفت: علوم انسانی عرصه‌ای است که در هر جامعه با جامعه دیگر متفاوت است و بستر تکوین علوم انسانی موجود، غالباً بیرون از مرزهای جغرافیایی ما است و غرب اغلب این نظریه ها را برای حل مسائل جامعه خودش طراحی کرده و به همین دلیل نسبت به آنها احساس چالش نمی‌کند و نظریه‌ها را به خدمت چالش‌های اقتصادی و اجتماعی خودش به کار می گیرد. به عنوان مثال وقتی رشته‌ای به نام شرق شناسی شکل می‌گیرد برای این است که بفهمد در زمانی که با حوزه فرهنگی دیگری برخورد کرد، چگونه باید با آن برخورد کند. بنابراین رشته‌های علوم انسانی با فرهنگی که در آن شکل گرفته اند نسبت دارند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب نظریه‌های علوم انسانی با مبانی غیر بومی، نه توان حل مشکلات موجود را دارد و نه توان تبیین مسائل اجتماعی را دارد. به همین دلیل است که با رویداد انقلاب اسلامی نیازمند تولید علوم انسانی متناسب با نیازها و مسائل اجتماعی داخلی بودیم اما به این امر توجه نشد و بخصوص در سیاست‌گذاری علم در کشور نیز مسیر ناصحیح در پیش گرفته شده است.

قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی با تقدیر از اقدامات وزیر علوم در دولت سیزدهم گفت: امروز اثرات این کم توجهی به حوزه علوم انسانی در ادوار گذشته نهادهای رسمی آموزشی بیش از گذشته نمود داشته است، به گونه‌ای که توجه به علوم انسانی و واسپاری امور مرتبط با سیاست گذاری و برنامه‌ریزی علوم انسانی به متخصصان و مراکز مرتبط با این حوزه به عنوان مطالبه‌ای عمومی در میان خبرگان تبدیل شده است.

کد خبر 5421376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha