۲۱ بهمن ۱۴۰۰، ۱۶:۳۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛

فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان فراهم می‌آوریم

فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان فراهم می‌آوریم

اسماعیلی گفت: نگاه ما به زنان جنسیتی نیست و موظفیم نگاه رئیس جمهور محترم مبتنی بر ایجاد فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین گرامیداشت و تقدیر از بانوان حوزه فرهنگ و هنر کشورمان شامگاه گذشته (چهارشنبه بیستم بهمن) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی، عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ در امور اجتماعی و جمعی از بانوان هنرمند عرصه فرهنگ و هنر کشورمان در رشته های مختلف فرهنگی و هنری در مجتمع باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

وزیر فرهنگ در این آیین با گرامیداشت ایام دهه فجر و ماه مبارک رجب گفت: بسیار خوشحالم که در جمع عالمانه و اندیشمند بانوان ایرانی در حوزه فرهنگ و هنر حضور دارم و از حضور سرکار خانم خزعلی معاون محترم رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که مجدانه مسائل بانوان را در هیئت دولت دنبال می کند، سپاسگزارم.

محمدمهدی اسماعیلی با اشاره به حضور دختر مرحومه مرضیه حریرچی دباغ از بانوان انقلابی بزرگ فعال کشورمان در این آیین گفت: مرحومه دباغ بانوی بزرگ و زجر کشیده برای پیروزی انقلاب بود که از مصادیق بانوی نمونه کشورمان به‌شمار می‌آید و باید ببینیم این بانوی بزرگ چقدر در محافل رسانه ای معرفی شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: نگاه حضرت امام خمینی و اندیشه سیاسی و فقهی انقلاب، در نگاهی اصیل و استوار به موضوع زنان پرداخته است. زنان عفیف پیش از انقلاب سال ها به دلیل سیاست‌های رضاخانی خانه نشین بودند و از سوی مأموران رضاخانی امنیت نداشتند و به همین دلیل در خانه‌های خود ماندند تا پاسدار عفاف و حجاب خود باشند. ولی همین زنان وقتی که حضرت امام خمینی (ره) پرچم انقلاب را به دست گرفت، در صف مقدم انقلاب ایستادند. انقلاب اسلامی با مشارکت همه طیف‌ها، زنان و مردان پیروز شد و هنرمندان نیز در آن نقش آفرینی کردند.

وی در ادامه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی که مبتنی بر فقه پویای شیعی و اندیشه حضرت امام (ره) بود، تحول بزرگی در کشور رخ داد که بر اساس آن زنان را وارد عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی کرد که از آن جمله می‌توان به حضور زنان در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد که زنان و مردان به صورت منسجم در کنار هم حماسه آفریدند و بسیاری از این حماسه ها توسط هنرمندان ما به تصویر کشیده شده و یا نوشته شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فرصتی فراهم شده تا زنان کشور ما در حوزه های مختلف به ویژه حوزه های فرهنگی و هنری حضور یافته و نقش آفرینی کنند. ما اندیشه ناب حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف از جمله حوزه زنان را دنبال می‌کنیم و به عنوان نقشه راهبردی در مدیریت فرهنگی آن را به کار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: در بخش‌های مختلف از توانمندی‌های بانوان استفاده خواهیم کرد و امیدواریم از هم‌فکری بانوان اندیشمند در بخش های مختلف بهره ببریم. نگاه ما جنسیتی نیست و موظفیم نگاه رئیس جمهور محترم مبتنی بر ایجاد فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم و آمادگی هر نوع حمایت از آثار فاخر هنرمندان برای تولید و توزیع آنها را داریم.

رئیس شورای هنر در پایان تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه اصحاب هنر به ویژه بانوان هنرمند بدون هیچگونه تبعیضی حمایت خواهد کرد و در حال حاضر عدالت فرهنگی را از مناطق محروم آغاز کرده و یکی از مصادیق آن آغاز به کار طرح آموزش رایگان هنر در شهرهای کمتر توسعه یافته و محروم و مرزی است و امیدواریم تحولات خوبی در حوزه بانوان هنرمند اتفاق بیفتد.

در بخش دیگری از این آیین انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز گفت: با کسب توفیقات الهی در مسیر جهاد تبیین می توان در گرد و غبار شایعات، تهمت ها و دروغ ها با ابزار هنرِ زنان متعهد انقلابی گام برداشت و هجمه های وارد شده از سوی دشمن را خنثی کرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از این آیین ضمن تبریک فرارسیدن ایام بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با اشاره به روایت نقل شده از پیامبر اکرم (ص) در خصوص شعرسرایی حسان بن ثابت در مقابله با قریش گفت: حضرت در جمع اصحاب خود، براهمیت بهره گیری ازسلاح هنر در کنار سلاح شمشیر تاکید و فرمودند: وقتی قریش از سلاح زبان و هجو علیه شما استفاده می‌کند، چرا شما با زبان شعر و ابزار تاثیر گذار هنر در برابر دشمن مقابله نمی کنید؟

خزعلی ۱۰ ویژگی به کارگیری هنر در جهاد تبیین را با استناد به روایت پیامبر (ص) خطاب به حسان به تفصیل مورد بررسی قرار داد.

وی بر استفاده از زبان هنر همراه و توام با اخلاص در مقابله و رویارویی با دشمن تاکید می کنند. به عبارتی دیگر همچنان که خداوند در قرآن وعده داده است که اگر صبوری کنید و تقوا پیشه کنید عده ای قلیل شما بر کثرت دشمن پیروز خواهد شد، این وعده الهی در زبان هنر نیز مصداق دارد که اگر اخلاص در کلمه طیبه باشد به پشتیبانی‌های الهی می تواند متصل شود.

"کلمة طیبة کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ" وتاییدات خداوند و فرشتگان الهی را با خود همراه خواهد کرد.

وی افزود: زنان با استفاده از ابزار هنر و تاثیر گذاری فردی، خانوادگی و اجتماعی خود، در خط مقدم این جهاد حضور دارند و لازم است مردان همانگونه که در سالهای دفاع مقدس در خط مقدم حضور داشتند و زنان ایشان را پشتیبانی می کردند، در جنگ نرم کنونی زنان را که در خط مقدم هستند، یاری رسانند و فرصت دهند تا زنان هنر ایستادگی و مقابله خود را در برابر دشمن نشان دهند.

در ابتدای این نشست عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی گفت: این نشست شروعی برای همکاری و همراهی های بانوان هنرمند در مسیر پیش رو است.

وی افزود: عرصه فرهنگ و هنر عمیق است و دارای ظرافت های خاصی است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست و بانوان می‌توانند در این حوزه نقش آفرینی متعالی داشته باشند.

خادمی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبعیت از رویکرد دولت سیزدهم و در اتصال با ظرفیت‌های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، رویکردهای دولت در حوزه زنان را دنبال می‌کند و این وزارتخانه به دنبال برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی در این زمینه است و تلاش می کند در سال آینده کمیسیون های تخصصی حوزه فرهنگ و هنر را فعال کند.

مشاور وزیر فرهنگ در امور اجتماعی افزود: بر اساس شعار عدالت فرهنگی، نیازمند بهره‌گیری از ظرفیت اساتید، خبرگان و بزرگان اهل ادب و هنر به صورت مهندسی شده هستیم تا بتوانیم از دانش و تجربیات آنها بهره‌مند شویم.

در این نشست برخی از بانوان هنرمند در بخش‌های مختلف از جمله نیکو روین مستندساز و فعال رسانه ملی، منیژه آرمین هنرمند حوزه سفالگری و نقاشی و … از دغدغه‌های کشور در حوزه فرهنگ و هنر سخن گفتند.

همچنین در این آیین از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بانوان هنرمند حاضر، اعظم بروجردی، مهناز مظاهری، راضیه تجار، فریبا انیسی، سونیا پوریامین، مریم پوریامین، میرزا اسکندری، انسیه شاه حسینی، مرضیه محمودی، نیکو روین، زهره علی عسگری، منیژه آرمین، مژگان شیخی، نفیسه تراینده، محبوبه پلنگی، مهدیه محور، راضیه حسینی، صالحی تجریشی، مریم برادران، معصومه حسینی و زهرا صبری تقدیر شد.

کد خبر 5421891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha