خبر گزاری مهر؛ گروه استانها-فاطمه زیراچی: اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر امسال برای هشتمین سال از جمعه ۱۵ بهمن در دو سینمای بهمن و فردوسی بیرجند که هر دو دارای بهترین کیفیت پخش صدا و تصویر میباشند، آغاز شد که در مجموع استقبال از اکران ۱۶ فیلمی که برای نمایش در سینماهای بیرجند در نظر گرفته شده بود، خوب بود.
هر روز دو فیلم در ساعتهای ۱۸ و ۲۰ و ۳۰ دقیقه شب در این دو سینما اکران میشد اما مانند سال قبل بر اساس تصمیم ستاد جشنواره فیلم فجر خبری از اکران این فیلمها در سینما پارک قاین نبود و شهرستانیها بعد از تهیه بلیط اینترنتی برای تماشای فیلمها باید به مرکز استان میآمدند.
فیلمهای موقعیت مهدی، شادروان، مرد بازنده و دسته دختران از جمله فیلمهایی بودند که با بیشترین استقبال از سوی مردم مواجه شد و به دلیل شیوع کرونا تنها از ۵۰ درصد ظرفیت سینماها برای اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر استفاده شد.
یکی از دبیران تربیت بدنی که یک سالی است در بیرجند سکونت دارد بعد از اکران فیلم برف آخر به کارگردانی امیر حسین عسکری به خبرنگار مهر اظهار کرد: به طور اتفاقی امروز وقتی از میدان امام (ره) میگذشتم بنر مربوط به اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر را دیدم و فکر نمیکردم فیلمهای جشنواره فجر همزمان با تهران در بیرجند نمایش داده شود.
زینلی نیا با بیان اینکه در سالهای گذشته که در مشهد بودم صفهای طولانی برای دیدن فیلمهای جشنواره فجر در جلوی سینماها تشکیل میشد و این موضوع سبب میشد که افراد به راحتی نتوانند بلیط تهیه کنند، اضافه کرد: قبل از این در فضای مجازی خلاصه فیلمها و گفتگو با کارگردانها و نظر مردم را در ارتباط با فیلمهای جشنواره را دیدم.
ضعیف بودن فضای فرهنگی
به گفته وی به دلیل اینکه در گذشته هر موقع به سینما میآمدم خیلی خلوت بود، فکر نمیکردم که فیلمهای جشنواره فجر در بیرجند اکران شوند. قبل از این فیلم برف آخر به کارگردانی امیر حسین عسکری را دیدم که به نظرم ساختارش خیلی محکم نبود.
زینلی نیا با بیان اینکه در این فیلم چند موضوع متفاوت مطرح شده بود، ادامه داد: زندگی یک دامپزشک، بحث حیات وحش و موضوع محیط بانی مباحثی بود که در این فیلم مطرح شده بود و احساس میکنم آخرش خوب نبود و در صحنهای و در سوز سرما و برف ناگهان دیدیم که خبری از برف نیست و باران میبارد.
به گفته وی دختری هم که فرار کرده و در برف گیر کرده بود صبح سالم بود بدون اینکه طعمه گرگها شده باشد. تا ۱۵ دقیقه پایان فیلم به نظرم این فیلم بیشتر شبیه فیلم مستند اما در قالب ایرانی بود. چون حیایی که بازیگر خوبی است و کارگردان آن عسکری بود برای دیدن این فیلم به سینما آمدم.
وی ادامه داد: هر چند فیلمهای اکران شده قبل از چهارشنبه را ندیدهام اما چهار فیلم باقی مانده در دو روز آخر جشنواره را خواهم دید.
وی بیان کرد: گرفتن بلیط فیلم شادروان هم به دلیل استقبال زیاد خیلی سخت بود ولی بلیط فیلم برف آخر را به راحتی تهیه کردم.
وی تاکید کرد: فضای فرهنگی و هنری بیرجند کمی ضعیف است و به موضوعهای فرهنگی مانند موسیقی، تئاتر و سینما توجه کمی میشود که امیدوارم اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر در تغییر این رویکرد تأثیر گذار باشد.
پیشرفتهترین تجهیزات
مدیر سینما بهمن بیرجند با بیان اینکه در سالهای ۹۶، ۹۷ و ۱۴۰۰ فیلمهای جشنواره فیلم فجر در این سینما اکران شدهاند، اظهار کرد: با نصب پیشرفتهترین تجهیزات صوت و تصویر، مردم در عالیترین سطح ۱۶ فیلم جشنواره فیلم فجر را تماشا کردند و به دلیل شرایط کرونایی تنها از ۵۰ درصد ظرفیت سینما یعنی ۱۳۰ نفر استفاده شد.
به گفته حسین واحدی افراد باید فقط بلیط اینترنتی تهیه میکردند و امکان فروش بلیط حضوری در سینما وجود نداشته است، افزود: استقبال از اکران فیلمهای جشنواره در مجموع خیلی خوب است اما ظرفیت سینما به دلیل شرایط کرونایی محدود بود.
وی ادامه داد: بهای بلیط برای تماشای فیلمهای جشنواره فجر ۲۰ هزار تومان بود اما با توجه به شیوع کرونا در دو سال گذشته، کاهش در آمد پاسخگوی هزینههای موجود نمیباشد.
محدودیت صندلی
معاون امور سینمایی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم به خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونایی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت سالنها، ظرفیت سینمای فردوسی در هر سانس ۱۱۰ و سینما بهمن ۱۳۰ نفر است.
سید علی زمزم بیان داشت: با توجه به اینکه از بعضی از فیلمها خیلی زیاد استقبال شد با محدودیت صندلی مواجه شدیم و شاید بعضی از افراد نتوانسته باشند فیلم مورد علاقه خود را ببینند.
وی بیان داشت: در چهلمین جشنواره فیلم فجر استقبال مردم خراسانجنوبی از فیلم «موقعیت مهدی» بیش از سایر فیلمها استقبال کردند و فروش بیشتری برای آن داشتیم.
معاون امور هنری و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیانکرد: فیلمهای «شادروان»، «دسته دختران»، ملاقات خصوصی» و «خائن کشی» نیز از دیگر فیلمهایی بودند که به ترتیب بیشترین استقبال را در بین شهروندان خراسانجنوبی داشته است.
به گفته وی اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما، خبرگزاریها و سایتهای پر مخاطب و دو بانک اطلاعاتی سینماها و نصب بنر انجام شد.
وی ادامه داد: سال گذشته هم مانند امسال ۱۶ فیلم در سینماهای استان اکران شد و تنها تفاوت سال گذشته با سال جاری این بود که سال گذشته در سینما فردوسی بیرجند و سینما پارک قاین فیلمهای جشنواره اکران شد.
انتظارات از سازمان سینمایی کشور
وی ادامه داد: همه هزینهها مربوط به اکران فیلمهای جشنواره از محل فروش بلیط تأمین میشود و از سازمان سینمایی کشور
انتظار داریم در سالهای آینده برنامه مورد نظر را زودتر به استانها اعلام کنند تا آنها هم بتوانند در فرصتی که وجود دارد به خوبی برنامهریزی کنند و چند روز مانده به اکران فیلمها سایت مربوط به فروش بلیط را باز کنند.
زمزم افزود: نمایش فیلمهای جشنواره فیلم فجر در استانها بی شک ما را به عدالت فرهنگی که خواست سازمان سینمایی است نزدیکتر میکند و افراد در گوشه گوشه ایران میتوانند همزمان با پایتخت از دیدن فیلمهای جشنواره لذت ببرند.
وی با بیان اینکه از آنجایی که جشنواره فیلم فجر یک حرکت ملی بوده، مردم نیز دوست دارند این فیلمها را تماشا کنند، یادآور شد: این موضوع به رونق سینماهای کشور نیز کمک میکند و زمینه رضایت متصدیان سینماها را نیز فراهم کرده است.
نظر شما