۲۶ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۱۲

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

آخرین وضعیت پروژه های فناورانه «مرغ لاین»

آخرین وضعیت پروژه های فناورانه «مرغ لاین»

مسئول دبیرخانه مرغ لاین آرین ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری گفت: از سال گذشته تعداد ۱۰ طرح و امسال ۲۲ طرح در حوزه‌های مختلف مرتبط با مرغ لاین در حال اجرا هستند.

حامد صاحبی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از سال گذشته با دستور مستقیم معاون علمی و فناوری پروژه‌های تحقیق و توسعه در حوزه مرغ لاین آرین مورد پیگیری قرار گرفته‌اند.

وی افزود: ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با درک اهمیت بازتولید این محصول و احیای پرورش آن در کشور اقدام به تعریف برنامه‌های ملی کرده است تا به کمک آن «نیازهای پرورشی مرغ لاین»، «نحوه توسعه شیوه‌های مدیریت پرورشی»، «راهکارهای افزایش یکدستی گله‌های پرورشی و هوشمندسازی رکوردبرداری»، «نحوه بهبود ضریب تبدیل غذایی»، «شبیه‌سازی رایانه‌ای ساختار لاین»، «ایجاد خطوط آزمایشی و تحقیقاتی» و غیره را شناسایی کند.

مسئول دبیرخانه مرغ لاین آرین ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ادامه داد: بر همین اساس در ستاد زیست فناوری چالش‌ها و نیازهای فناورانه این حوزه را شناسایی و احصا کرده‌ایم و «با انجام مطالعات و بررسی‌های لازم به منظور شناخت توانمندی‌ها و نارسایی‌های ژنتیکی سویه آرین»، «برقراری ارتباط با مجامع تخصصی به منظور انتقال خدمات فنی و آخرین دستاوردهای علمی به بهره‌برداران سویه آرین» و «برنامه‌ریزی در راستای بهره‌برداری بهینه از فناوری اطلاعات در راستای برنامه ملی» سعی در برطرف کردن این چالش‌ها داریم.

به گفته وی، همچنین «ارائه برنامه به منظور فرهنگ‌سازی مصرف تولیدات سویه آرین»، «مطالعه طراحی و بهینه‌سازی نظام‌های تولید برای افزایش بهره‌وری سویه»، «ارائه برنامه برای حمایت از تجاری‌سازی ایده‌ها و نوآوری‌ها در راستای اجرای برنامه ملی لاین» و «تهیه و تدوین ضوابط، معیارها و استانداردهای مربوط به دوره پرورش مرغ آرین» نیز از دیگر برنامه‌های در دست اجرا است.

صاحبی نژاد گفت: ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری «تدوین برنامه تأسیس شتاب‌دهنده تحقیق و توسعه مرغ آرین و برنامه ایجاد دوره‌های شتاب دهی»، «استفاده از ظرفیت کانون‌های دانش، صنعت و بازار برای توسعه حضور بخش خصوصی در این حوزه» را نیز پیگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه طرح‌های مربوط به این حوزه از سال گذشته و تیرماه امسال کار خود را شروع کرده‌اند، افزود: از سال گذشته تعداد ۱۰ طرح و امسال ۲۲ طرح در حوزه‌های مختلف مرتبط با مرغ لاین در حال اجرا هستند که شامل اصلاح نژاد، تغذیه و پرورش و تجهیزات مربوطه می‌شود.

وی ادامه داد: ۲ طرح و پروژه توسط دو شرکت دانش بنیان، ۴ طرح در زمینه ساخت تجهیزات و مابقی در حوزه تغذیه و پرورش مرغ گوشتی هستند.

وی گفت: علاوه بر این موارد، طرح جایگزینی خوراک با ضایعات بوجاری و پودر پر در سطح صنعتی اجرایی شد و همچنین طرح ساخت چیپ جهت بررسی ژنوم مرغ نیز در دست بررسی است.

به گفته صاحبی نژاد، ما در کل یک هرم مرغ گوشتی داریم که شامل مرغ لاین، اجداد، مرغ مادر و مرغ گوشتی می‌شود؛ ایران یکی از هشت کشوری است که به صورت کامل تکنولوژی تولید این هرم را برای تولید مرغ‌های گوشتی دارد و این تکنولوژی پس از بهینه سازی، توانایی رقابت با سایر سویه‌های تجاری دنیا را خواهد داشت.

کد خبر 5424267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha