به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد جوکاری گفت: مراتع گل نرگس واقع در مناطق جره و بالاده و بلبلک شهرستان کازرون در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و مراتب ثبت ملی این آثار طبیعی را وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بزودی اعلام خواهد کرد.
وی افزود: اگرچه دشت و کوهپایههای زاگرس در استانهای فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد محل رویش گل نرگس است اما با توجه به پرورش یافتن این گل با قدمت زیاد و به صورت ارگانیک در نرگس زارهای کازرون، این گل از لحاظ رایحه و زیبایی ممتایزی برخوردار است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کازرون گفت: اصالت گل نرگس این شهرستان از طریق پژوهش و تحقیق مراجع علمی به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای منطقه در بخش جره و بالاده از توابع شهرستان کازرون به اثبات رسیده است.
جوکاری اظهار کرد: این گیاه پیاز دار با ارتفاع ۳۰ الی ۴۵ سانتیمتر در فصل زمستان به بار مینشیند و گلدهی آن نیز از اوایل دیماه تا اواسط بهمن ماه به مدت حدود ۴۵ روز است، این گیاه به سرما مقاوم بوده و محل کاشت آن باید آفتابگیر باشد،
وی افزود: علاوه بر اشتغالزایی محلی، گردشگرانی از دیگر نقاط برای دیدن مراتع گل نرگس به شهرستان کازرون سفر میکنند که به نوبه خود در رونق اقتصاد منطقه اثرگذار است.
نرگسزار بلبلک کازرون حدود ۶ هکتار وسعت دارد و سالانه بیش از ۵۳ میلیون شاخه گل نرگس در آن برداشت میشود و از این منظر، جایگاه دوم در استان فارس را داراست.
نرگس زار جره به وسعت تقریبی ۳۰ هکتار نیز در فاصله ۵۱ کیلومتری شهر کازرون حد فاصل روستاهای جره و محمد آباد قرار دارد. پیش از این، این منطقه از سوی انجمن گل و گیاه کشور به عنوان خانه نرگس ایران معرفی شده است. ویژگی این نرگس زار دیم بودن آن است.
نظر شما