به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل و آخرین تحولات در حوزههای حج، عمره و اعتاب مقدسه در عراق و سوریه بررسی شد.
در این نشست بر تسهیل زیارت در دوره مدیریت جدید سازمان حج و زیارت تاکید شد و آقای سید صادق حسینی رئیس جدید این سازمان تصریح کرد: حوزه اجرا تلاش خواهد کرد با ارائه بستههای متنوع به حداکثر مطالبات زائران پاسخ دهد.
وی با بیان برنامه ریزی انجام شده برای عتبات نوروزی و اعزام زائرانی که برای سفر سوریه پیش ثبت نام کرده اند، افزود: اتخاذ تدابیر مناسب توسط سازمان حج و زیارت با توجه به احتمال از سرگیری سفر زمینی زائران به عراق بدون اخذ روادید ضرورت دارد.
وی همچنین نقش نظارتی سازمان حج و زیارت را در سفرهای زیارتی به خارج از کشور یادآور شد و در ادامه گفت: در این سازمان در حال حاضر بیش از سی سامانه وجود دارد که امکان تجمیع، ارتقا و حذف مواردی که امکان پذیر است با هدف رضایتمندی بیشتر زائران و تسهیل امور، کارشناسی و انجام خواهد شد.
در این نشست، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی برای حفظ سلامت زائران در اعزام به اعتاب مقدسه تاکید کرد و در خصوص سفر زیارتی سوریه خاطرنشان ساخت که افزایش تعداد کاروانهای زیارتی نباید موجب غفلت از تأمین امنیت زائران شود.
این جلسه با گزارش اکبر رضایی معاون حج و عمره و صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت در خصوص آخرین تحولات درزمینه حج تمتع و عمره در عربستان و اقدامات صورت گرفته در حوزه اعزام زائران به اعتاب مقدسه در عراق و سوریه ادامه یافت.
وی با اشاره به برنامه عربستان در شرایط کرونا برای پذیرش عمره گزاران خارجی در ماههای شعبان و رمضان، گفت: منابع و مسئولان رسمی این کشور در خصوص حج آینده تاکنون اظهارنظری نداشته اند ولی ما برای اعزام زائران با هر ظرفیتی به سرزمین وحی آمادگی داریم.
رحمانی نیز به آسیب شناسی انجام شده در خصوص اعزام زائران به عتبات عالیات از حدود سه ماه قبل تاکنون و شناسایی نقاط ضعف و قوت اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۲ هزار نفر در این مدت از هشت ایستگاه پروازی به عراق اعزام شدند و همچنان تهیه بلیط از چالشهای پیش روی سازمان حج است که همراهی هرچه بیشتر شرکتهای هواپیمایی را بویژه برای اعزامهای نوروزی میطلبد.
وی افزود: موضوع پخت و توزیع غذا توسط آشپزخانههای مرکزی در نجف و کربلا هم نهایی شده و این امکان در اختیار شرکتهای خدمات دهنده قرار گرفته است.
در ادامه این جلسه رئیس سازمان حج و زیارت برگزاری شورای عالی حج برای مطرح کردن برخی مشکلات سازمان حج و زیارت و تصمیم گیری در سطح کلان برای رفع آنها را مفید ارزیابی کرد و نماینده ولی فقیه خواستار تشکیل کارگروهی از معاونین و مدیران بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت شد تا مواردی را که باید در این شورا مطرح و تصمیم گیری شود، آماده و تدوین کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: این موارد باید کلان، جامع الاطراف و فرا سازمانی باشد و با اولویت بندی برای ارائه آماده شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این نشست نیز طی سخنانی با تبریک فرارسیدن میلاد مولی الموحدین امام علی (ع)، به جایگاه امیر مؤمنان و مسئولیت خطیر پدر بودن اشاره کرد و الگوبرداری از آن حضرت را برای جامعه امروز ضرور ی خواند.
نظر شما