به گزارش خبرنگار مهر، در هفته جاری در حوزه راه و مسکن اتفاقات گستردهای رخ داد که بخشی از آنها در ادامه میآید.
افزایش قیمت اوراق تسهیلات
در روزهایی که بازار مسکن به ثبات رسیده و دیگر شاهد رشد جهش گونه در قیمت مسکن طی ۱۰ ماهه امسال بر خلاف سال گذشته نیستیم، سفته بازان ناامید از نوسان گیری از بازار مسکن، به نوسان گیری و کسب سود از بازار اوراق تسهیلات مسکن در معاملات فرابورس روی آوردهاند.
این در حالی است که راهکار مدیران بانک عامل بخش مسکن، اقداماتی موقتی و بی فایده همچون تمدیدهای مکرر پرداخت تسهیلات نیم بهای مسکن (نیمی از محل خرید اوراق تسهیلات و نیمی از محل منابع داخلی بانک تخصصی بخش مسکن) است.
ضمن اینکه مدیران فرابورس از شنبه هفته جاری نوسان گیری این ابزار نوین بازار سرمایه را ممنوع کردهاند اما تأثیری در جلوگیری از رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن نداشت.
کارشناسان معتقدند اوراق تسهیلات مسکن باید از ابزاری به عنوان کسب سود خارج شده و به ابزاری صرفاً برای دریافت تسهیلات مسکن تبدیل شود؛ اما با این قیمتهای کنونی اوراق، امکان دریافت وام خرید مسکن برای بسیاری از خانوارها فراهم نیست.
به گفته کارشناسان بازار سرمایه، تنها راهکار، ممنوعیت خرید این اوراق برای کسانی است که خواهان سفته بازی از محل خرید و فروش اوراق هستند، است و باید تنها کسانی وارد بازار اوراق تسهیلات مسکن شوند که واقعاً متقاضی دریافت وام مسکن بوده و باید کد ملی آنها به ناظر بازار فرابورس برای باز شدن امکان خرید انی برگهها داده شود تا امکان خرید برگههای تسه از سفته بازان سلب شود.
در آخرین روز کاری بازار سرمایه در هفته جاری (چهارشنبه ۲۷ بهمن) قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن (تسه) در نمادهای مختلف از ۱۶۱ تا ۱۶۶ هزار تومان در نوسان بود.
تمدید اعطای وام مسکن نیم بها تا پایان سال
بنک عامل بخش مکن از تمدید طرح اعطای وام خرید مسکن به صورت نیم بها تا پایان ۲۸ اسفند امسال خبر داد.
بر اساس این طرح، متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن میتوانند نیمی از وام را از محل خرید اوراق تسهیلات مسکن از بازار سرمایه (فرابورس) تهیه کرده و نیم دیگر را از منابع داخلی بانک تأمین کنند.
این طرح به وام جعاله ۸۰ میلیون تومانی مسکن هم قابل تسری است.
نرخ سود وام مسکن از محل اوراق تسهیلات ۱۷.۵ درصد و بازپرداخت آن ۱۲ ساله است اما نرخ سود نیمه دیگر این وام که ازمحل منابع داخلی بانک تخصصی بخش مسکن تأمین میشود، ۱۸ درصد و بازپرداخت آن ۸ ساله است.
آغاز اعطای وام خودمالکی ساخت مسکن
محمود شایان مدیرعامل بانک تخصصی بخش مسکن از آغاز اعطای تسهیلات ساخت مسکن خودمالکی ذیل نهضت ملی مسکن خبر داد.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه به منظور ارائه تسهیلات خودمالکی طبق تازهترین آمار ۳ هزار و ۸ پروژه جمعاً به تعداد ۳۰ هزار و ۵۶۱ واحد به بانکها معرفی شدند، گفت: از مجموع پروژههای معرفی شده به بانک تاکنون ۱۹ پروژه به تعداد ۲۸۰ واحد قرارداد دریافت تسهیلات خودمالکی را منعقد کردند.
شایان ادامه داد: برای ۲۸۰ واحدی که قرارداد آنها برای دریافت تسهیلات خودمالکی به امضا رسیده است ۹۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان تسهیلات مصوب شده است که با توجه به پیشرفت پروژهها به حساب خودمالکان واریز میشود.
وی توضیح داد: از میزان ۹۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان تسهیلات مصوب خودمالکی ۲۷ میلیارد تومان به حساب خودمالکان پرداخت شده است.
شایان یادآور شد: ارائه تسهیلات خودمالکی طرح نهضت ملی مسکن به تازگی شروع شده و مرحله به مرحله و بر اساس پیشرفت فیزیکی نیز به خودمالکان پرداخت میشود.
گفتنی است، پرداخت تسهیلات به شکل مرحلهای و متناسب با پیشرفت فیزیکی بدین نحو است که در مرحله آماده سازی زمین و پیکنی ۱۰ درصد کل تسهیلات، در مرحله اسکلت و سقف ۴۰ درصد، در مرحله سفت کاری ۲۵ درصد و در مرحله نازککاری نیز ۲۵ درصد کل تسهیلات به سازندگان پرداخت میشود.
ساخت ۱۸۰ هزار مسکن در شهر تهران
اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از صدور دستور آیت الله رئیسی رئیس جمهور به علیرضا زاکانی شهردار تهران مبنی بر امکان فراهم کردن زمینه احداث ۱۸۰ هزار واحد مسکونی ذیل نهضت ملی مسکن در شه تهران خبر داد.
به گفته نیکزاد، بنیاد مسکن طی تفاهمی که با سازمان نوسازی شهر تهران داشته، ساخت ۱۰ هزار واحد از این تعداد را بر عهده گرفته است.
رئیس بنیاد مسکن میگوید این واحدها هم در بافتهای فرسوده شهر تهران و هم خارج از بافت احداث خواهند شد؛ این بنیاد در دو فاز ۵ هزار واحدی اقدام به ساخت این واحدها خواهد کرد.
آغاز پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از چند روز آینده
نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین از رفع مشکل اعطای تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی خبر داد.
آنگونه که نیکزاد گفته، مانعی که بر سر راه اعطای این تسهیلات به روستاییان بود، ناهماهنگی میان سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی بود که پس از اطلاع یافتن رئیس جمهور از این موضوع، دستور اکید به بانک مرکزی و سازمان برنامه داد تا این مانع برطرف شود.
رئیس بنیاد مسکن افزود: میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز این موضوع را بررسی کرد و قرار شد اعطای وام مسکن روستایی به زودی از سر گرفته شود.
گفتنی است وام مسکن روستایی اخیراً در شورای عالی مسکن مصوب شد تا به ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد و ضمانت سه نفره سفته زنجیرهای و بازپرداخت ۲۰ ساله افزایش یابد.
فروش آنلاین بلیت اتوبوسها از سوی برخی وبسایت ها متوقف شد
اخیراً در پی بروز مشکلی که میان انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل مسافری استان تهران با برخی وبسایت های فروش آنلاین بر سر نرخ کارمزد هر کدام از این مجموعهها بروز کرده، فروش آنلاین بلیت اتوبوس از مبدأ تهران از طرف این چند وبسایت مشهور فروش بلیت سفرهای بین شهری تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
دو طرف یکدیگر را به نقض حقوق مسافران متهم میکنند.
ممنوعیت سوار کردن مسافران در اتوبوسها بدون کارت واکسن یا پی سی آر منفی
داریوش باقرجوان مدیرکل دفتر حمل نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به خبرنگار مهر گفت: به شرکتهای حمل و نقل مسافری اطلاع دادهایم که فروش بلیت اتوبوس از پایانههای مسافری بدون دریافت کارت واکسن مسافر یا تست پی سی آر منفی ۷۲ ساعته، ممنوع است.
وی افزود: رانندگان نیز از سوی شرکتهای مسافری توجیه شدهاند که مسافری بدون ارائه کارت واکسن سوار نکنند؛ حتی اگر بین راه نیز مسافر میپذیرند، از او کارت واکسن یا تست منفی پی سی آر بخواهند.
گفتنی است در حال حاضر طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، حداکثر ظرفیت قابل استفاده در ناوگان عمومی مسافری بین شهری، ۸۰ درصد صندلیهای ناوگان جادهای است.
افزایش قیمت بلیت پروازهای نوروزی نداریم
محمد محمدی بخش معاون وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از عدم افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی برای ایام نوروز خبر داد.
وی البته از وضعیت نامناسب اقتصادی شرکتهای هواپیمایی خبر داده است.
این در حالی است که محمدی بخش در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه حمل و نقل در دی ماه امسال گفته بود: من ادعای ایرلاینها مبنی بر زیان ده بودن آنها را قبول ندارم.
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز این هفته به خبرنگار مهر از آغاز فروش بلیت پروازهای نوروزی بدون برنامهای برای افزایش قیمت و فروش بلیتها مطابق نرخنامه مصوب آذر ماه امسال خبر داد.
اعطای زمین رایگان به خانوارهای دارای ۴ فرزند
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲ اخیراً ۴ بهمن ماه در حاشیه نشست هیئت دولت خبر خوشی برای خانوادههایی که چند فرزند داشته باشند، داشت.
وی با اشاره به اهمیت مسأله افزایش جمعیت اعلام کرد: خانوادههایی که فرزند چهارم به دنیا بیاورند، قطعه زمینی در شهرهایی که دولت زمین دارد، دریافت میکنند.
بر اساس مستندات ماده یک آئیننامه اجرایی ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است، نسبت به تأمین مسکن خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، در صورت عدم استفاده از امکانات دولتی تأمین مسکن (فرم ج سبز) اقدام کند.
بر این اساس، تأمین مسکن خانوار با اعطای یک قطعه زمین حداکثر به مساحت ۲۰۰ متر منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک به صور مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر محل سکونت فقط برای یک بار بر اساس قیمت کارشناسی روز زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی و با بازپرداخت ۱۰ ساله بدون اعمال تخفیف و سود واگذار نماید.
نظر شما