۳۰ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۱۴

مهر گزارش می‌دهد؛

مشکلات پارک جدید بانوان در بجنورد

مشکلات پارک جدید بانوان در بجنورد

بجنورد- شورای شهر و شهرداری تصمیم دارند پارک آفرینش بجنورد که در محل اتراق مسافران است را به پارک ویژه بانوان تبدیل کنند اما این تصمیم مورد نقد جدی است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: یکی از نیازهای جامعه ایجاد فضاهای ویژه و مختص بانوان است تا بانوان به عنوان نیمی از جامعه بتوانند با خیالی آسوده و در شرایطی ایمن از آن‌ها استفاده کنند.

یکی از این فضاها که در کشور نیز مرسوم است، پارک ویژه بانوان است، پارک‌هایی که با تدابیری محصور می‌شود تا بانوان بتوانند با شرایطی عادی و بدون داشتن هیچ گونه دغدغه، به ورزش و تفریح خود برسند.

از این رو ایجاد پارک‌های بانوان یک امر ضروری و کاربردی به شمار می‌آید تا روحیه زن، به عنوان موتور محرکه خانواده را شاداب‌تر کند.

اکنون در خراسان شمالی که دارای ۸ شهرستان است، تنها ۶ پارک بانوان وجود دارد؛ به عبارتی نه تنها در هر شهر یک پارک بانوان وجود ندارد، بلکه در هر شهرستان نیز یک پارک فعال نیست و این مسئله نشان می‌دهد مسئولان مربوطه برای این امر اهتمام خاصی نداشته اند.

تقریباً هیچ؛ ثمره بیش از ۴ سال وعده‌های یک مسئول

ملیحه یغمایی، مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی در مرداد ماه ۹۶ در این خصوص وعده داده بود: پارک بانوان در هشت شهرستان استان ایجاد خواهد شد.

این وعده‌ها مربوط به یک و دو مسئول نیست به طوری که استاندار سابق و اسبق خراسان شمالی نیز این مسئله را مورد تاکید قرار داده بودند اما بانوان استان هیچ گاه تحقق وعده مسئولان دولت پیشین را ندیدند.

با این حال برای افزایش پارک‌های بانوان شورای شهر و شهرداری بجنورد تصمیم گرفتند پارک آفرینش بجنورد که در ورودی شهر قرار دارد را به پارک ویژه بانوان تبدیل کنند. این مسئله مورد نقد جدی قرار گرفته اما تاکنون مسئولان شورای شهر علت این تصمیم خود را برای مردم تشریح نکرده اند.

ملیحه یغمایی که طی این سال‌ها در پست مدیرکلی امور بانوان استانداری تکیه زده و حتی پس از تغییر دولت نیز ثابت باقی مانده، طی روزهای گذشته بدون توجه به وعده ۴ سال قبل خود، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تنها محیط پارک بانوان بجنورد مجموعه مهر بانو است که پاسخگوی نیاز شهر نیست.

یغمایی بیان کرد: عملیات اجرایی تبدیل پارک آفرینش به پارک بانوان از دهه فجر آغاز شده و این مسئله تا اردیبهشت ماه به پایان رسیده و در اختیار بانوان قرار می‌گیرد.

مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی امنیت منطقه را یکی از مزیت‌های این پارک عنوان کرد و گفت: نهادهای امنیتی، قضائی و تخصصی از جمله شهرداری و شورای شهر این محیط را برای ایجاد پارک بانوان تأیید کردند.

وی افزود: درون پارک آفرینش رستوران، سوله ورزشی،، مسیر پیاده روی و دوچرخه سواری و پیست اسکیت وجود دار.

طی سال‌های اخیر علی رغم گفته این فرد، هیچ پارکی به پارک‌های موجود برای بانوان در بجنورد افزوده نشد و تنها پارک‌های موجود با تغییر شکل در اختیار بانوان قرار گرفت؛ اتفاقی که سرانه فضای سبز استان برای عموم مردم را کاهش می‌دهد.

توضیحاتی پیرامون این تصمیم

علی کشمیری، معاون فنی و عمرانی شهرداری بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: برای پارک بانوان بجنورد ایده‌های مختلفی وجود داشت که به دلایل مختلف هیچ کدام به نتیجه نرسید.

وی افزود: پس از بررسی‌های متعدد پارک آفرینش بجنورد به دلایلی همچون امنیت بالا، امکانات داخل پارک از جمله لوازم ورزشی، پیست اسکیت، رستوران و کافی شاپ مناسب و استفاده اندک شهروندان از آن انتخاب شد.

کشمیری با اشاره به اینکه ۲۰ هزار متر مربع برای این پارک در نظر گرفته شده است، گفت: از کمک‌های دولتی برای محصور کردن فضا بهره خواهیم برد همچنین امکانات نیز آماده بهره برداری است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری بجنورد از لزوم دیوارکشی فضا به مساحت ۵۰۰ متر مربع خبر داد و بیان کرد: مهندسان شهرداری سعی دارند با نماسازی زیبا حالت حصارکشی را از بین ببرند.

مشکلات پارک جدید بانوان در بجنورد

وی افزود: مجموعه مهر بانو برای جمعیت بانوان بجنورد کفاف نمی‌داد؛ همچنین از مجموعه سر بسته پارک مهر بانو به خوبی استفاده می‌شود اما بانوان رضایت مناسب از فضای باز این پارک ندارند لذا پارک آفرینش برای ورزش در فضای باز بسیار مفید است.

کشمیری در پاسخ به این سوال که پیش از این پارک آفرینش مورد استفاده مسافران بود، تصریح کرد: اولویت اختصاص فضای شهری و امکانات به بانوان خود شهر است و نه مسافران.

وی گفت: با این حال پیش از این نیز استقرار مسافران در محل مورد نظر ممنوع بود و مسافران باید در ضلع شرقی اتراق می‌کردند لذا عملاً تفاوتی ایجاد نشده است؛ ضمن آنکه امکانات ضلع شرقی نیز برای استفاده بیشتر مسافران افزوده خواهد شد.

از تعطیلی کسب و کار تا فراری دادن مسافران

اما منتقدان این طرح نظرات دیگری دارند و معتقدند تصمیم مذکور باعث کاهش حضور مسافران در بجنورد، آسیب دیدن کسبه محل و کاهش پارک‌های عمومی شهر می‌شود.

مرتضی جهانپور، یکی از فعالان فضای مجازی بجنورد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این تصمیم غلط است زیرا تکلیف چند صد مسافری که در تابستان از شمال به بجنورد می آیند نامشخص می‌ماند.

وی افزود: شورای شهر و شهرداری چه محلی را برای مسافران پیش بینی کرده اند؟ با این تصمیم پارکی که مسافران در آن جا اتراق می‌کردند تبدیل به پارک بانوان می‌شود که هنوز مشخص نیست چه میزان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جهانپور تصریح کرد: منطقه پارک آفرینش بجنورد حالت خروجی شهر دارد و از لحاظ بافت فرهنگی مناسب برای پارک بانوان نیست.

یکی دیگر از فعالان فضای مجازی که مایل به بیان نامش نبود اظهار کرد: با یک دیوار دو سه متری نمی‌توان امنیت داخل پارک را برای بانوان تأمین کرد.

وی افزود: این پارک از ساختمان‌های اطراف پارک دید دارد و بانوان باز هم نمی‌توانند با آسودگی در این محل ورزش کنند لذا تصمیم گرفته شده اشتباه است.

این فعال فرهنگی بیان داشت: باید مسئولان مربوطه پاسخ دهند که چرا طی سال‌های گذشته پارک جدیدی به شهر اضافه نشده که اکنون مجبور باشند یک پارک عمومی را تبدیل به پارک بانوان کنند.

معصومه مرادی، یکی از فعالان اجتماعی این شهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: عدم مشورت با بانوان یا کارشناسان این حوزه باعث اخذ تصمیم غلط شده است.

وی افزود: جانمایی این پارک صحیح نیست و نمی‌تواند فضایی آرام و امن برای بانوان ایجاد کند.

مشکلات پارک جدید بانوان در بجنورد

مرادی تصریح کرد: مسئولان به جای هزینه‌های مقطعی و فرسایشی، پارک ویژه بانوان را در محلی مناسب ایجاد کنند تا هم سرانه فضای سبز استان افزایش یابد و هم بانوان محیطی مناسب برای ورزش داشته باشند.

شورای شهر و شهردار در دسترس نیستند

اما سکوت اعضای شورای شهر و شهردار در این رابطه کاملاً مشهود است به طوری که بسیاری از کاربران فضای مجازی از آن‌ها خواسته اند تا پاسخی برای تصمیم خود ارائه دهند.

میلاد حسین پور، دبیر مجمع مطالبه گران مردمی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالبه جمعی از اهالی بجنورد نسبت به تصمیم شورای شهر در جانمایی پارک بانوان، اطهار کرد: شورای اسلامی شهر بجنورد طی یکی از تصمیمات اخیر خود نسبت به تغییر وضعیت پارک عمومی آفرینش، به پارک ویژه بانوان رأی داده که مورد انتقاداتی از سوی فعالان فضای مجازی واقع شده است.

وی با اشاره به اینکه منتقدین خواهان شفاف شدن فرایند این انتخاب شده اند، افزود: جانمایی پارک بانوان در یکی از اصلی ترین پارک‌های ورودی شهر بجنورد که طی سالیان مختلف محلی مناسب برای اسکان مسافران و زوار عبوری از بجنورد بوده، تاکنون شفاف نشده است.

دبیر مجمع مطالبه گران مردمی خراسان شمالی ادامه داد: چنین اقداماتی که نیاز به بررسی‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی دارد، علی القاعده نیازمند کار کارشناسی و پژوهشی علمی بوده که باید برای شهروندان شفاف سازی شود.

وی تصریح کرد: سوابق اقدامات این چنینی در شورا شهر و شهرداری بجنورد به عنوان آینه عبرتی هستند تا از تکرار تجارب ناموفق پیشین جلوگیری شود.

حسین پور طرح بی سرانجام استخر بش قارداش یا اجرای مسیر دوچرخه سواری بجنورد را از جمله تجارب و عبرت‌های تصمیمات شورای شهر در دوران پیشین برشمرد و گفت: شفاف سازی در عرصه تصمیمات مختلف می‌تواند باعث افزایش مشارکت مردمی در اجرای طرح‌های فرهنگی و همچنین اقناع سازی عمومی در برابر نارضایتی شهروندان دانست.

ترک فعل مسئولان در افزایش پارک‌های ویژه بانوان از طریق ساخت مکان جدید و نه تغییر اسم و تغییر کاربری کاملاً مشهود است؛ با این حال تصمیم فعلی که با سکوت مسئولان مربوطه همراه شده نمی‌تواند تفکرات مردم را اقناع کند لذا می‌طلبد مسئولان شهرداری و شورای شهر هر چه سریع‌تر به پاسخگویی مناسب و دقیق روی آورند.

کد خبر 5427703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha