به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، روز شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ به همراه هیأت رئیسه شورای عالی نظام پزشکی با حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای دیدار و گفت گو کرد.
وی، گزارشی از اهم فعالیتها و ساختار سازمان نظام پزشکی ارائه داد و گفت: حوزه پزشکی کشور افتخارات بسیاری در سالهای پس از انقلاب اسلامی کسب نموده که از آن جمله میتوان به تکنیکهای پیشرفته درمانی، کسب آموزش در سطوح تخصصی و فوق تخصصی و افزایش ظرفیت عظیم و خارق العاده تعداد پزشکان که بیش از ۱۲ برابر اوایل انقلاب است، اشاره نمود.
رئیس زاده به بیان اهمیت مرجعیت جامعه پزشکی و مورد وثوق بودن این جامعه پرداخت و افزود: ایران در حوزه پزشکی خوشنام بوده و هیچ بیماری برای دریافت درمانهای پیشرفته نیاز به سفر خارج از کشور ندارد، بلکه پذیرش بیمار از سایر کشورها را نیز داریم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ضمن اشاره به پیشرفتها و موفقیتهای چشمگیر جامعه پزشکی به ۲ چالش اساسی این قشر اشاره کرد و ادامه داد: قوه قضائیه میتواند به عنوان ملجأ و پناهگاه جامعه پزشکی باشد تا حقوق مردم و شکایتهای ثبت شده از پزشکان به طور دقیق و عادلانه مورد بررسی قرار گیرد که حضور جنابعالی به عنوان رئیس قوه قضائیه روزنه پر امیدی در این زمینه است.
رئیس زاده با بیان اینکه جامعه پزشکی ماهانه ۸۰ میلیون نفر خدمت درمانی ارائه میدهد، اظهار کرد: در کنار ارائه خدمات پیچیده درمانی در حوزههای مختلف؛ میزان شکایات ثبت شده در سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی حدود ۱۴ هزار پرونده است که هم به نسبت حجم خدمات و هم به نسبت سایر کشورها از لحاظ آماری عدد قابل توجهی نیست.
وی با بیان اینکه هیأتهای بدوی، عالی و تجدید نظر در نظام پزشکی وجود دارند؛ اضافه کرد: دفاع از حقوق مردم در حوزه سلامت و تنظیم روابط شغلی شاغلان حرف پزشکی از وظایف اصلی سازمان نظام پزشکی است.
رئیس زاده تاکید کرد: هجمههایی که در فضای عمومی و رسانهای به جامعه پزشکی وارد میشود بسیار نگران کننده است در حالی که پزشکان و کادر درمان پس از شیوع اپیدمی کرونا ایثارگرانه وسط میدان بوده و جان مقدس خود را تقدیم سلامتی مردم کردهاند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران خاطرنشان کرد: در دوران شیوع کرونا بیش از سه برابر دوران دفاع مقدس شهید تقدیم نظام سلامت نمودیم و حتی همکارانی که خود بیمار بودند، سرم به دست بر بالین بیماران میرفتند.
وی ادامه داد: در کنار این حجم از تلاش و از خود گذشتگی هجمههایی که در فضای رسانهای بر جامع پزشکی وارد میشود مایه تأسف و آزردگی خاطر همکاران است.
رئیس زاده تاکید کرد: از قوه قضائیه خواستاریم تا از سرمایه اجتماعی پزشکی که میراث مهم انقلاب اسلامی است؛ صیانت کند و اگر به قضات که به طور شرافتمندانه در دادگاهها به قضاوت مشغولند، قرار باشد هر روز رسانهها به طور مکرر به آنها هجمه وارد کنند، بدیهی است که باعث ناراحتی آنان میشود. متأسفانه رسانه ملی به ا فرادی که جملات ناشایستی علیه جامعه پزشکی بیان میکنند، تریبون میدهد و هتک حرمتهای زیادی به آنها وارد میشود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی به دخالت افراد غیرمجاز در حوزه پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: در سال ۱۳۳۴ قانون حتی مجازات حبس را برای مداخلات غیرمجاز پیش بینی کرده بود اما اکنون قوانین در این حوزه بازدارنده نیست و امیدواریم که قانون در این زمینه اصلاح شده تا افراد فاقد صلاحیت سلامت مردم را به مخاطره نیندازند.
رئیس زاده ضمن ابراز رضایت از اینکه مجازات جایگزین حبس توسط قضات در حال انجام است، اظهار کرد: چون فعالیت پزشکی از قاعده احسان پیروی میکند امکان حذف کامل مجازات حبس برای جامعه پزشکی میسر است.
وی در خصوص بیمه مسئولیت مدنی جامعه پزشکی بیان کرد: در خصوص بیمهها مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه سقف بیمهها دارای مدت زمان بوده در حالی که شکایت از جامعه پزشکی مادام العمر است.
رئیس زاده یادآور شد: از قوه قضائیه برای آموزش اعضای هیأتهای انتظامی نظام پزشکی کمک میخواهیم.
نظر شما