۱ اسفند ۱۴۰۰، ۱۷:۳۶

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان:

راهی جز توسعه اقتصاد گردشگری اصفهان نداریم

راهی جز توسعه اقتصاد گردشگری اصفهان نداریم

اصفهان - مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان گفت: راهی به جز اقتصاد گردشگری نداریم، کشور ما هر چند در صنعت و کشاورزی هم پیشرفت کند، چاره‌ای جز اقتصاد گردشگری وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر امروز یکشنبه چهارمین همایش گردشگری محور توسعه پایدار اصفهان با تاکید بر گردشگری علمی و آموزشی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در این همایش و در سخنرانی با موضوع «نقش گردشگری علمی و آموزشی در توسعه پایدار» اظهار داشت: در حوزه اجرایی و علمی واژه توسعه آشنا است، اما آیا در برنامه‌ریزی‌ها و در اجرای آن موفق بودیم. در سند ابلاغی مقام معظم رهبری تحت عنوان سند ابلاغی ۱۴۰۴ صنعت گردشگری و گردشگری استان اصفهان باید سهم خود را داشته باشند. در این سند ما باید دنبال ۲۰ میلیون نفر گردشگر هستیم، اما آیا این عدد محقق شده است؟

وی ادامه داد: در نسل‌های مختلف ایرانی انشایی با عنوان «علم بهتر یا ثروت» نوشته شده، اکثراً هم می‌نوشتیم که علم بهتر است، زیرا ثروت را به همراه خود می‌آورد. اما آیا واقعاً علم واقعاً ثروت را به دنبال خود آورده است؟ امروزه جامعه به سمتی رفته که پاسخ به این سوال بسیار سخت‌تر شده است. دلیل آن نیز خدشه‌دار شدن فرهنگ‌های مختلف در جامعه ما است. در دنیای آکادمیک نیز دعوا بین علم بهتر است یا تجربه وجود دارد و صنعت گردشگری نیز در این دعوا وارد شده و با آن می‌جنگد.

ایزدی تاکید کرد: کشور ما از سال ۱۳۰۹ میزبان تورها و گردشگران خارجی بوده‌، در این ۹۰ سال افق ۲۰ میلیون گردشگر و سهم شش درصدی استان اصفهان محقق نشده است. جایگاه علم برای تحقق این ماجرا کجا بوده، آیا ما نیازمند گردشگری آموزشی هستیم یا مشکل ما در آموزش گردشگری ما است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: نزدیک به ۲۰ سال است که دانش‌آموختگان گردشگری از دانشگاه‌های مختلف فارغ‌التحصیل می‌شوند. این متخصص علم گردشگری که از دانشگاه‌های معتبر ما فارغ‌التحصیل شدند، چقدر بر علم گردشگری و گردشگری آموزشی ما تأثیر گذاشتند و چقدر توانستیم در سندی که به دنبال ۲۰ میلیون نفر گردشگر هستیم موفق باشیم؟

وی افزود: گردشگری کشور باید برای پیشرفت بر چهار محور سوار شود که اولین آن‌ها همبستگی است و در کنار همبستگی باید پیوستگی داشته باشیم، دقیقاً همانند یک بیت شعر معروف «ره رو آن است که آهسته و پیوسته رود». سومین عنصری که رسیدن به اوج و قله را تضمین می‌کند حفظ اصالت داستان‌های فرهنگی خودمان است؛ دنیا خسته از همه چیز به دنبال رسیدن به آرامش است. امروزه بسیاری از گردشگران رغبتی به هتل‌های پنج ستاره و لوکس ندارند، زیرا گم کرده داستان فرهنگی خودش را در هتل نمی‌بیند. در نهایت دلبستگی و عشق این محورها را تکمیل می‌کند، عشقی که ما از بیان آن ابا داریم.

ایزدی گفت: در مقوله گردشگری علمی و آموزشی هدف‌گذاری جامعه ما اشتباه است، ما ابتدایی‌ترین عمل که بیان قله و اوج داستان‌ها بوده را انجام ندادیم. در گردشگری علمی، اگر علم گردشگری را داشته باشیم، زمانی که تعامل دولت و دانشگاه ضعیف است گردشگری علمی شکل نمی‌گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه «راهی به جز اقتصاد گردشگری نداریم، کشور ما هر چند در صنعت و کشاورزی هم پیشرفت کند، چاره‌ای جز اقتصاد گردشگری وجود ندارد» خاطرنشان کرد: باید در گردشگری عالمانه برخورد کنیم. از سال‌های ابتدایی سده ۱۳۰۰ گردشگران خارجی در ایران رفت و آمد داشتند. اگر به دنبال توسعه پایدار با فاصله گرفتن از رشد سینوسی کشنده و مخربی که گهگاه داشتیم باید مبتنی بر علم گردشگری و گردشگری آموزشی باشد.

وی اظهار داشت: این موضوع می‌تواند جامعه ما را اقناع کند که گردشگری ضد فرهنگ نیست. بسیاری از بخش‌های جامعه هنوز هم باور دارند که گردشگری تهدیدی برای فرهنگ جامعه است. اما ما باید بدانیم که عناصر شکل دهنده موفقیت ما علم بوده و این علم باید قوام دهنده صنعت گردشگری باشد. این صنعت پایه‌ها و اساس‌هایی دارد که قوام دهنده آن عناصر گردشگری علمی است. هنوز که هنوز است دانشگاه‌ها و مجموعه‌های ما به اردو که نمونه ساده‌ای از گردشگری علمی است نگاه مثبتی ندارند.

کد خبر 5429176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha