به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورجاین، این شکایات فیس بوک را به گمراه کردن سرمایه گذاران درباره تلاش ها برای مقابله با اخبار جعلی مربوط به تغییرات آب و هوایی و کووید ۱۹ متهم کرده است.
در شکایت نخست که توسط واشنگتن پست فاش شد، ادعا شده اخبار جعلی درباره تغییرات آب وهوایی موجود در فیس بوک از قبل وجود داشته اند، در نتیجه ادعای فیس بوک درباره مقابله با این نوع اخبار غیر واقعی است. همچنین در شکایت مذکور اسناد داخلی از تجربیات کارمندان در خصوص اخبار جعلی مربوط به تغییرات آب و هوایی در پلتفرم نیز ضمیمه شده است.
به عنوان مثال یکی از کارمندان فیس بوک گزارش می دهد پس از جستجو برای تغییرات آب وهوایی در پلتفرم، در دومین نتیجه جستجو ویدئویی را مشاهده کرده که اخبار جعلی در این زمینه را ترویج می کرده است. این ویدئو ۶.۶ میلیون بازدید داشته است. کارمند دیگری از شرکت خواسته بود اخبار جعلی تغییرات آب وهوایی را به جای برچسب زدن، حذف کند.
همچنین در شکایت ذکر شده مرکز اطلاعات علوم هواشناسی فیس بوک که مکانی برای انتشار داده های معتبر هواشناسی است، در سال ۲۰۲۰ میلادی راه اندازی شده است. طبق شکایت سوابق داخلی نشان می دهد میزان آگاهی کاربران از این مرکز بسیار اندک بوده است. این امر نشان می دهد مرکز مذکور به اندازه کافی فراگیر نشده است.
در شکایت دوم ذکر شده تعهد فیس بوک برای مقابله با اخبار جعلی کووید ۱۹ با اقداماتی که در این زمینه انجام داده، همخوانی ندارد. طبق اسناد داخلی اخبار جعلی در این باره در آوریل ۲۰۲۰ میلادی ۲۰ درصد رشد کردند و سطح آن در ماه می ۲۰۲۰ رکورد زد. در همین راستا کارمندان فیس بوک از حضور صدها گروه ضد قرنطینه در این شبکه اجتماعی گزارش داده بودند.
نظر شما