به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی در مراسم اختتامیه آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی با اعلام این خبر افزود: دوره Ph.D علوم پایه برای رشته های تخصصی بالینی به گونه ای خواهد بود که یک فرد متخصص در رشته خاص بالینی می تواند در یک رشته دیگر مرتبط دوره دکتری تخصصی دریافت کند.
وی افزود: این دوره به ارتقاء تحقیقات و سطح آموزشی رشته های علوم پایه و بالینی می انجامد. توقع این است که فراگیران نیز از این فضا استفاده کنند و تحقیق و پژوهش را یک پله ارتقاء ببخشند.
وزیر بهداشت با اشاره به تسهیلاتی که برای پذیرفته شدگان دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی با رتبه های برتر در نظر گرفته شده است، گفت: به تازگی مجوزهایی برای جذب هیئت علمی به دانشگاههای مناطق محروم داده شده است که رتبه های برتر آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی می توانند در این مناطق به عنوان عضو هیئت علمی کار خود را شروع کنند. در این میان رشته های فوق تخصصی با تعهد خاص (تعهد به مدت چند برابر زمان تحصیل) و تعهد عام روبرو هستند.
وی اضافه کرد: تأکید جذب هیئت علمی بر فارغ التحصیلان ممتاز است که این امر به نفع دانشگاه برای استفاده از نیروی توانمند و به نفع فارغ التحصیل به معنی بکارگیری در میان اعضای هیئت علمی است.
لنکرانی در خصوص وضعیت ادامه کار فارغ التحصیلان رشته های تخصصی پزشکی بالینی خاطرنشان کرد: دو راه برای این گروه وجود دارد که بخشی خدمت رسانی و حضور در بخش درمان و بخش دیگر فعالیت در حوزه تولید علم است. وزارت بهداشت وظیفه دارد راه دوم را برای این گروه از علاقمندان تسهیل کند.
وی افزود: البته راه حضور در تولید علم درآمد کمتر، زمان طولانی تر و راه سخت تری را پیش روی فارغ التحصیلان می گذارد اما برای اینکه کشور به حرکت عزت مندانه خود در پیشرفت علمی ادامه دهد این مسئولیت متوجه دانشگاه ها است که هیئت علمی علاقمند به تحقیق و پژوهش نیز داشته باشد.
وزیر بهداشت با تفاوت قائل شدن میان چاپ مقاله و نگارش آن گفت: خوشبختانه مقالات کشور رشد مناسبی داشته اند و در سال گذشته ضریب ارجاع به مقالات پژوهشگران ایرانی بالای 15 بوده است .
لنکرانی با اشاره به فضای آزمون های جامع و برخی اعتراضات در این زمینه گفت: فضای همه آزمون ها این است که افرادی که قبول نمی شوند اعتراضاتی دارند اما باید توجه داشت که آزمون یک مسابقه است، امکان اعتراض وجود دارد اما نباید آن را زیر سئوال برد بلکه باید در جهت رفع مشکلات حرکت کرد.
وی آزمون های گواهینامه و دانشنامه را از آزمون های ملی کشور برشمرد و گفت: ممکن است در برگزاری این آزمون ها نیز اشکالاتی وجود داشته باشد اما به هر صورت نباید زیر سئوال برود. تلاش شده است این آزمون ها هر سال بهتر از سنوات گذشته برگزار شود و تاکنون نیز ارتقاء خوبی در این آزمون ها رخ داده اما نیازمند بهتر شدن است.
وزیر بهداشت تأکید کرد: آزمون دانشنامه به سمت استاندارد شدن، روایی و مستدل بودن پیش رفته است و روند استحکام و تکرار پذیری آزمون جای تقدیر دارد . برگزاری آزمون های شفاهی به صورت "آسکی" راهی به سوی مستندتر شدن و عینی تر شدن آزمون ها است اما هنوز تا حد نهایی فاصله داریم.
وی ضعف عمده آزمون های جامع را کوتاه بودن مدت زمان طراحی سئوال عنوان کرد و گفت: ایجاد بانک سئوالات می تواند به آزمون های جامع ارتقاء دهد. البته در این میان حفظ امنیت بانک سئوالات نیز مهم است. در این میان بودجه بندی سئوالات نیز اهمیت دارد . دسته بندی و در نظر گرفتن حداقل کف برای طرح از یک مبحث به گستردگی آزمون ها کمک می کند.
لنکرانی با اشاره به تفاوت های حرفه پزشکی با دیگر حرفه ها، گفت: اساس حرفه پزشکی منفعت رسانی است و همواره در طول تاریخ جایگاه ویژه ای برای آن وجود داشته و مورد توجه بوده است .
وی به ویژگی های یک پزشک موفق اشاره کرد و اظهار داشت: موفقیت در علم و دانش در حد بالای آن، داشتن مهارت بالینی، دارا بودن مهارت ارتباطی با همکاران، تیم پزشکی و بیماران و داشتن نگرش دوستانه و علاج جویانه از عوامل موفقیت یک پزشک محسوب می شود.
وزیر بهداشت پزشک را یک فراگیر دائمی برشمرد و گفت: پزشکی علمی در حال تغییر است و باید به عنوان فراگیر دائمی با این دانش برخورد کرد.
وی با اشاره به مراسم اختتامیه گواهینامه و دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی این روز را نخستین روز از ورود به عرصه تخصص پزشکی عنوان کرد و گفت: رتبه های برتر باید به یاد داشته باشند که این رتبه ها در یک محیطی رخ داده است که در وهله نخست خانواده های آنها این محیط را ایجاد کرده اند.
لنکرانی افزود: با وجود اینکه بر فراگیر محوری در آموزش جدید تأکید می شود اما نباید نقش اساتید نیز در این میان فراموش شود. مسیر آموزش و اساتید، فضای آموزشی را بوجود می آورد که فرد می تواند به نحو بهتری در آموزش رشد کند. در این میان باید فضا به سوی تعامل هر چه بهتر معلم و فراگیر حرکت کند تا با وجود اینکه اعتراضی هم وجود دارد، تلاش استاد نیز برای بهتر شدن دانشجویان اش دیده شود.
وی اظهار داشت: به یاد داشته باشیم که تا پایان راه به مشاوره احتیاج داریم و اگر ارتباطمان را با همکاران، تیم پزشکی و بیماران مخدوش کنیم خود را از مشاوره محروم کرده ایم.
به گزارش مهر، آزمون های گواهینامه و دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی بالاترین آزمون های کشوری هستند که جهت فارغ التحصیلی دستیاران تخصصی و فوق تخصصی پزشکی برگزار می شود. بیست و ششمین دوره آزمون گواهینامه، پنجاه و چهارمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی و بیست و یکمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی سال جاری در روز اول شهریورماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
نظر شما