به گزارش خبرگزاری مهر، عباس نجفی دوشنبه در کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز استان همدان، عنوان کرد: مسئله قاچاق کالا و ارز یکی از مشکلاتی است که گریبانگیر جامعه شده است که متأسفانه علی رغم تلاشهای زیادی توسط دستگاههای متولی همچنان اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه اتخاذ تدبیر جامع در حوزه قاچاق میتوان عملکرد بهتری به دست آورد، بیان کرد: در خصوص پیشگیری از پدیدههای این چنینی تا زمانی که یک برنامه جامع و سیستماتیک در دستور کار نداشته باشیم با وجود تلاشهای متعدد نیز نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد.
معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با تأکید بر اینکه نگاه پیشگیرانه در حوزه قاچاق کالا و ارز باید در اولویت قرار بگیرد، ابراز کرد: تقویت نیروهای نظارتی و تجهیزات آنان در راستای برخورد با سودجویان و خاطیان از اهمیت زیادی برخوردار است ولی تا زمانی که سرچشمه قاچاق قطع نشود؛ جامعه متضمن آسیبها و خسارات متعددی خواهد شد.
نجفی اضافه کرد: نباید منتظر ارائه طرحهای کلان از مرکز باشیم بلکه دستگاههای متولی در مرکز استانها نیز باید ایدهها و پیشنهادات مناسب با شرایط استان را مطرح نمایند تا علاوه بر شکلگیری تعامل و هماهنگی سیستمی بتوان از ظرفیتهای هر دستگاه برای شناسایی خلاءهای استان در حوزه قاچاق نیز استفاده کرد.
وی با انتقاد به این مسئله که کالاهای قاچاق به خصوص در حوزه لوازم خانگی به راحتی در دسترس عموم مردم قرار میگیرند، اذعان کرد: باید تمرکز دستگاههای اجرایی و نظارتی بر کشف شبکهای قاچاق کالا و ارز باشد.
کاهش محسوس تولید گندم در استان همدان
معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با اشاره به کاهش تولید گندم در سال جاری به دلیل افت بارش و نزولات آسمانی، خاطر نشان کرد: مقدار خرید گندم از کشاورزان در سال گذشته ۴۳۸ هزار تن بوده که در سال جاری این عدد به ۱۹۹ هزار تن تقلیل یافته است.
این مسئول ادامه داد: همچنین آمار میزان فروش به گندم سایر استانها نیز تا کنون ۵۱ هزار تن است که این عدد در سال گذشته ۱۲۳ هزار تن بوده و آمار مذکور حاکی از کاهش محسوس تولید گندم در استان است.
نجفی موضوع گندم و مدیریت خرید و پیشگیری از دلالی و خرید آن را دارای اهمیت زیادی دانست و تأکید کرد: خرید منصفانه و پرداخت فوری هزینه گندم به کشاورزان یکی از بهترین راههای پیشگیری از قاچاق گندم، حذف دلالان و سودجویان خواهد بود به همین دلیل نظارت و دقت ویژهای بر این موضوع را میطلبد.
وی با اشاره به نقش مهم اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در سطح جامعه، خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از مسئله قاچاق مردم باید پای کار بیایند؛ چراکه این مسئله تنها با آگاهیبخشی آنان از طریق رسانههای جمعی، ملی و فضای مجازی میسر خواهد شد.
نظر شما