۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۱۲

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

ثبت آرامگاه تاریخی در فهرست آیسسکو/یک کشف در حوزه سدهای هخامنشی

ثبت آرامگاه تاریخی در فهرست آیسسکو/یک کشف در حوزه سدهای هخامنشی

ثبت جهانی یک آرامگاه تاریخی در فهرست آیسسکو،کشف راز مهندسی ساخت سدهای هخامنشی ورأی مجلس به اصلاح تعرفه گازبهای تأسیسات گردشگری از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته خبرهای مختلفی شنیده شد از جمله اینکه قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی در نشست هم‌اندیشی و همکاری با شهرداری تهران از راه‌اندازی موزه اختصاصی تهران خبر داد.

علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و گفت: با اهتمام شهرداری، میراث فرهنگی و سایر نهادها، مجموعه تاریخی شهر ری، برج طغرل، منطقه باستانی کهریزک، حرم حضرت امام خمینی (ره)، بهشت زهرا و قبور مطهر شهدا به یک سایت بزرگ تاریخی، زیارتی و گردشگری در قلب تهران می‌تواند شکل بگیرد.

همچنین در این نشست، علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز به همکاری‌های مشترک انجام شده میان شهرداری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دور جدید اشاره و بیان کرد: برای همکاری بیشتر نیازمند تشکیل کارگروه ویژه میان شهرداری و وزارت میراث فرهنگی هستیم.

مجموعه آرامگاه شیخ احمد جام در فهرست میراث جهان اسلام ثبت شد

خبر دیگر در حوزه میراث فرهنگی اینکه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از ثبت مجموعه آرامگاه و خانقاه شیخ احمد جام در فهرست میراث جهان اسلام خبر داد.

سید جواد موسوی با بیان این‌که این مجموعه به شماره ۱۷۴ در تاریخ ۱۳۱۰/۱۰/۱۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، افزود: همچنین مجموعه آرامگاهی شیخ احمد جام در شهر تربت جام در شرق ایران در فهرست موقت ثبت جهانی یونسکو قرار گرفته است.

سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ (آیسسکو(ICESCO) ) سازمانی تخصصی است که تحت حمایت سازمان همکاری اسلامی (OIC) فعالیت می‌کند و در زمینه‌های آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات در کشورهای اسلامی و به منظور حمایت و تقویت روابط بین کشورهای عضو به فعالیت مشغول است، دفتر مرکزی این سازمان در رباط یکی از شهرهای کشور مراکش قرار دارد.

تسهیلات ۶۰ هزار میلیارد ریالی برای گردشگری

تسهیلات ۶۰ هزار میلیارد ریالی برای گردشگری

وزیر میراث‌فرهنگی گفت: با امضای تفاهم‌نامه بین این وزارتخانه و صندوق توسعه ملی، ۶۰ هزار میلیارد ریال با همکاری این صندوق و بانک‌های عامل به پروژه‌های گردشگری اختصاص خواهد یافت.

سید عزت‌الله ضرغامی این هفته در جلسه امضای تفاهم‌نامه این وزارتخانه با صندوق توسعه ملی با بیان این مطلب اظهار کرد: حوزه گردشگری به نوعی حلقه مفقوده اقتصاد کشور است. رهبر انقلاب درباره صندوق توسعه ملی صحبت بسیار خوبی دارند و فرمودند این صندوق استقلال اقتصادی دارد. صندوق توسعه ملی ابتکار رهبر معظم انقلاب بود و در طول این سال‌ها مدیریت ایشان باعث شد تا این صندوق به خوبی فعالیت کند.

وی افزود: خوشبختانه صندوق توسعه ملی به حوزه گردشگری توجه جدی دارد و از درک درست رئیس و اعضای هیئت عامل صندوق از حوزه گردشگری تشکر می‌کنم. گردشگری پیشران اقتصاد است و در حوزه‌های مختلف می‌تواند دغدغه‌های کشور را برطرف کند، اما در حوزه اقتصادی، منابع این صنعت پایان‌ناپذیر است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بشر با تحول حوزه ارتباطات و اینترنت وقت زیاد می‌آورد و بسیاری از کارها را به صورت آنلاین انجام خواهد داد.

اما تنها چیزی را که برای خود نگه می‌دارد حوزه گردشگری است. این در حالی است که در کشور ما حوزه‌های وسیع گردشگری وجود دارد که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

رأی مجلس به اصلاح تعرفه گازبهای تأسیسات گردشگری

این هفته علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری بیان کرد: بند پیشنهادی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر لزوم اصلاح گازبهای تأسیسات گردشگری و کارگاه‌های صنایع‌دستی و محاسبه آن براساس نرخ خدمات که قبلاً به تصویب کمیسیون تلفیق رسیده بود، امشب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد.

او به همفکری و کمک‌های بخش خصوصی گردشگری از جمله جامعه هتلداران، اقامتگاه‌های بوم‌گردی همچنین فعالان صنایع‌دستی در این خصوص اشاره کرد و گفت: براساس قانون بودجه ۱۴۰۰ تعرفه گازبهای واحدهای مذکور براساس متوسط نرخ خوراک پتروشیمی محاسبه می‌شد که این موضوع موجب افزایش چشمگیر هزینه گازبهای این واحدها شده بود.

البته نهایی شدن این موضوع نیاز به تأیید شورای نگهبان دارد که امیدواریم از سال آینده این دغدغه فعالان به طور کامل مرتفع و گازبهای واحدهای مورد اشاره بر اساس تعرفه خدمات محاسبه شود.

راز مهندسی ساخت سدهای هخامنشی کشف شد

راز مهندسی ساخت سدهای هخامنشی کشف شد

خبر مهم این هفته را حمیدرضا کرمی دانشجوی دکتری باستان‌شناسی دانشگاه بوعلی سینا و کارشناس پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در دومین نشست علمی نوزدهمین کنگره باستان‌شناسی مطرح کرد و گفت: همچنین شناخت و مطالعه هسته و پوسته سد به‌منظور تهیه نقشه و چگونگی طراحی و ساخت سد و ساختارهای وابسته به آن‌که در چند مرحله توسط سودجویان آسیب زیادی به آن وارد شده بود با هدف سامان‌دهی و مرمت از دیگر اهداف اصلی کاوش بند دیدگان بود.

کرمی خاطرنشان کرد: کاوش باستان‌شناسی سد دیگان داده‌های ارزشمندی در پیوند با مهندسی ساخت سد و مدیریت منابع آب دوران هخامنشی را در اختیار ما قرار داد.

هرچند بخش زیادی از این اثر ارزشمند به دلیل سیلاب و دستبردهای انسانی ویران شده است اما توانستیم شناخت و دانشمان را در مورد چگونگی و فناوری ساخت سدهای این دوران و ساختارهای معماری وابسته به آن افزایش دهیم و ترانشه‌ها باوجود آوار بسیار زیاد حاصل از تخریب درمکان‌هایی ایجاد شد تا بتوان بیشترین داده‌ها و اطلاعات به دست آید.

این باستان‌شناس، با بیان‌اینکه بقایای سازه‌های معماری به‌دست‌آمده گویای طراحی دقیق و جانمایی مناسب سد و ساختارهای وابسته به آن درون دره است تصریح‌کرد: سبک معماری و تراش سنگ‌ها بیان‌کننده سنت‌های معماری دوران آغازین هخامنشی و به‌ویژه دوران داریوش است.

کرمی در پایان ابراز امیدواری کرد، در فصل‌های آینده بتوانیم کاوش بخش‌های دیگر سد را انجام دهیم تا بتوانیم داده‌های جامع و سودمندی را در ارتباط با شیوه و مهندسی ساخت سدهای هخامنشی و ساختارهای وابسته به آن را به دست آوریم.

علیرضا عسکری چاوردی، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در تشریح برنامه فصل دهم کاوش‌های باستان‌شناسی مشترک ایرانی ایتالیایی در تل آجری پارسه، فارس از کاخ تا شهر در ۱۳۹۹ گفت: یافته‌های حاصل از این فصل ۴ عدد تکه آجر لعاب‌دار منقوش به خط میخی بود که این آجرها از کاوش گمانه شماره ۶ در بخش غربی ایوان جنوب شرقی به دست آمد.

او افزود: به نظر می‌رسد در نمای دیواره غربی ایوان جنوب شرقی کتیبه‌ای میخی نقر شده بود که با تخریب بنا تکه‌های آن در آوار این بخش از ایوان مدفون شده بود.

تعامل با مراکز پژوهشی داخلی و خارجی در حوزه باستان‌شناسی

تعامل با مراکز پژوهشی داخلی و خارجی در حوزه باستان‌شناسی

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی گفت: این پژوهشگاه آمادگی خود را برای تعامل هرچه بیشتر با مراکز دانشگاهی و پژوهشی داخلی و خارجی این حوزه اعلام کرد.

مصیب امیری، در نوزدهمین گردهمایی سالانه باستان‌شناسی ایران با اشاره به اینکه این رویداد علمی در شرایطی سخت بالاخره با تلاش و پیگیری شبانه روزی همکاران و پژوهشگران به سر منزل مقصود رسید، تصریح‌کرد: متأسفانه امسال نیز همانند سال گذشته با توجه به شیوع بیماری کرونا، امکان برگزاری حضوری و تجدید دیدار با همکاران، میسر نشد ولی خوشبختانه سخنرانی‌های بسیار متنوعی از دوره‌های مختلف و مناطق جغرافیایی گوناگون و برای اولین بار مطالعه مواد فرهنگی انتخاب و ارائه خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه افزود: به دلیل ممنوعیت برگزاری همایش‌ها به صورت حضوری، امسال نیز گردهمایی سالانه باستان‌شناسی ایران به صورت آنلاین در بستر فضای مجازی و اسکای روم برگزار می‌شود و فیلم‌های ضبط شده دریافتی از سخنرانان بر اساس جدول زمانی منتشر شده، ارائه خواهد شد.

مشکل کاپوتاژ اتوکمپرهای عمومی حل شد

حل مشکل کاپوتاژ اتوکمپرهای عمومی

به دنبال مشکلات کمپرداران برای دریافت مجوز خروج موقت از کشور و دریافت مبالغ نامتعارف از سوی برخی شرکت‌های حمل‌ونقل با پیگیری کلوپ کمپینگ و کاروانینگ کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی ایران از این پس کمپرها و کاروان‌های دارای پلاک انتظامی «ع» یا همان پلاک زرد که عضو کلوپ ملی کمپینگ و کاروانینگ کانون هستند، می‌توانند با مراجعه به کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی ایران و دریافت معرفی‌نامه به دفتر کل ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی وزارت راه و گمرک، برگه خروج موقت دریافت کنند.

پیش از این، کمپرهای پلاک عمومی با دشواری‌های زیادی در مسیر دریافت مجوز خروج موقت مواجه بودند و برای خروج از کشور مبالغ نامتعارفی را به شرکت‌های حمل‌ونقل و ترابری پرداخت می‌کردند که با اقدام کلوپ کمپینگ و کاروانینگ کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی، این مشکل با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط برطرف شد.

کد خبر 5437507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha