۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۲۰:۰۷

امام جمعه ساوه:

مشکل اصلی جامعه امروز فاصله گرفتن از معنویت است

مشکل اصلی جامعه امروز فاصله گرفتن از معنویت است

ساوه - امام جمعه ساوه گفت: بزرگترین مشکل امروز جامعه کم رنگ بودن خدا محوری، فاصله گرفتن از معنویت و فرهنگ مهدوی و قرآنی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جعفر رحیمی ظهر امروز در هشتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی ساوه که در محل دفتر امام جمعه ساوه با حضور مسؤلین ساوه برگزار شد با اشاره بر ضرورت خدا محوری و تقویت فرهنگی معنوی و مهدوی در جامعه گفت: بزرگترین مشکل امروز جامعه کم رنگ بودن خدا محوری، فاصله گرفتن از فرهنگ مهدوی و قرآنی است مطمئناً اگر معنویت در جامعه تقویت شود در همه حوزه‌ها از جمله فرهنگ ازدواج و فرزندآوری موفق خواهیم شد.

وی افزود: اگر سیر زندگی انسان‌ها در جهت شرع و ایمان باشد سبب تکامل و سعادت و رسیدن آن جامعه می‌شود. خدامحوری تقویت ایمان و انجام عمل صالح و پرهیز از رذائل اخلاقی می‌تواند انسان رو به این تکامل برساند.

امام جمعه ساوه با اشاره به اهمیت توجه به مسئله افزایش جمعیت، اظهار کرد: باید به مسائل مختلفی در زمینه زندگی افراد و ازدیاد نسل توجه ویژه داشته باشیم که یکی از این مسائل، بحث ازدواج جوانان است.

وی با اشاره به اینکه ازدواج به موقع اهمیت بالایی دارد، خاطرنشان کرد: این مسئله که به موقع باید ازدواج کرد و از این ازدواج باید به موقع بهره‌گیری شود، باید در بین جوانان و خانواده‌های آنها به یک فرهنگ تبدیل شود.

حجت الاسلام رحیمی تشکیل خانواده را لازمه پیشرفت انسانیت دانست و گفت: زن و شوهر در پیشرفت مکمل همدیگر هستند و باید در کنار یکدیگر، خود را به سمت پیشرفت سوق دهند.

وی افزود: انتظار داریم در کشور مراسم جشن ازدواج برگزار شود اما متأسفانه شاهد برگزاری جشن‌های مفصل برای طلاق هستیم و علیرغم دغدغه‌های مقام معظم رهبری در این راستا گوش شنوایی وجود ندارد باید شاهد جلسه مدیریت بحران طلاق باشیم.

امام جمعه ساوه تصریح کرد: بنابراین جهت فرهنگ سازی و نهادینه کردن سیاست‌های جمعیتی کنونی مبنی بر افزایش موالید، باید هم از لحاظ ایجاد زمینه‌های مساعد اقتصادی کوشش نمود و هم جهت ایجاد شرایط فرهنگ سازی و تغییر ذهنیت زوج‌های جوانی که در سنین باروری هستند بر مبنای سیاست‌های جمعیتی نوین نسبت به فرزندآوری برنامه ریزی کرد.

حجت الاسلام رحیمی با اشاره به ماه پر فضیلت شعبان گفت: ماه مبارک رمضان و شعبان از ایامی هستند که با ورود به آن، حالتی روحانی و معنوی بر جامعه حکمفرما می‌شود.باید برنامه‌های ویژه و مناسب فرهنگی و معارفی برای این ماه در نظر گرفته شود تا بتوان از این فضای معنوی برای رشد و تعالی جامعه بهره برد.

مهدی الیاسی فرماندار ساوه نیز گفت: در کنار وجود مشکلات و نابسامانی‌های اقتصادی، باید عوامل مهم دیگری نیز در مورد فرزندآوری و عدم تمایل زوج‌های جوان و خانواده‌ها نسبت به این توجه داشت ذهنیت و نگرش زوج‌های جوان و خانواده‌ها نسبت به تعداد فرزندان و ارزش‌های حاکم در فرهنگ جامعه نسبت به این موضوع در تشویق و تمایل به فرزندآوری نقشی اساسی دارد.

وی افزود: قسمتی از نسل مولد کنونی ما برخاسته از فرهنگ‌های قبلی مبنی بر سیاست‌های کنترل و کاهش جمعیت و شعارهای فرزند کمتر، زندگی بهتر هستند، لذا همان نگرش و سیاست‌ها، زمینه ساز شکل گیری خانوارهایی با دو فرزند و نه بیشتر شده است.

فرماندار ساوه تصریح کرد: برخی بانوان درس شغل و کار و درس را مهم‌تر از ازدواج می‌دانند که حتماً منبع درآمد شخصی داشته باشند در صورتی که نقش اصلی یک خانم مادر بودن است لذا مهم‌تر از مشکلات اقتصادی در بحث عدم تمایل به ازدواج و فرزند آوری فرهنگ سازی سازی با پشتوانه علمی برای نهادینه شدن امر مقدس ازدواج و فرزندآوری است.

حسین محمودی فر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز در این جلسه گفت: لازمه تحقق و اجرایی نمودن سیاست‌های جمعیتی مشارکت علمی همه نهاده‌ها است.

وی افزود: امیدواریم با نقش ‎آفرینی و مشارکت بیشتر مردم و مسؤلین، دغدغه نظام و کشور در خصوص جمعیت برطرف شود و شاهد حضور جمعیتی شاداب، فعال و پویا با بکارگیری سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باشیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه تصریح کرد: افزایش آموزش‌های قبل از ازدواج و ارتقا سطح سواد عمومی جامعه در مورد خانواده و ازدواج، کنترل و پیشگیری مداخلات خانوادگی و افزایش فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی اجتماعی گامی مؤثر در بحث کاهش آمار طلاق و افزایش تشکیل خانواده خواهد بود.

کد خبر 5437998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha