۱۷ اسفند ۱۴۰۰، ۱۳:۳۹

رئیسی در اجلاس خبرگان:

نگران تامین کالاهای اساسی نیستیم/لزوم توجه به خطوط قرمز درمذاکرات

نگران تامین کالاهای اساسی نیستیم/لزوم توجه به خطوط قرمز درمذاکرات

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دولت به دنبال توسعه روابط با همه کشورها است، به مذاکرات رفع تحریم ها در وین اشاره کرد و گفت: از هیچ یک از خطوط قرمز عقب‌نشینی نکرده و نخواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح سه‌شنبه در اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری مهم‌ترین نتیجه «جهاد تبیین» را همگام شدن مردم با نظام اداری، افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقا اعتماد عمومی به نظام و کارگزاران کشور دانست و افزود: قدرت جمهوری اسلامی بر همراهی مردم و حضور آنان در صحنه‌های مختلف استوار بوده و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت، اقتدار و امنیت ملی کشور است.

وی با بیان اینکه دولت مردمی اعلام کرده که حسب انتظار مردم وظیفه اصلی خود را ایجاد تحول در کشور می‌داند، اظهار داشت: برای اجرای تحول ابتدا باید وضع موجود را دقیقاً شناخت و وضع مطلوب را ترسیم کرد و در مرحله بعد، فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب را کمتر کرد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی سند و مبنای تحول در دولت است، تصریح کرد: محور اصلی فعالیت‌های دولت مردمی اقامه عدالت و رفع عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه است. امام راحل پرچم عدالت را در کشور برافراشت و رهبر معظم انقلاب پس از ایشان پرچمدار عدالت بودند و این دولت نیز به پیروی از امام و رهبری تحت لوای پرچم عدالت فعالیت خواهد کرد.

رئیسی در ادامه با تشریح اقدامات دولت در کاهش قابل توجه آمار مرگ و میر کرونایی، نگرانی از وضعیت ذخایر کالاهای اساسی را دیگر دغدغه دولت در آغاز فعالیت خود عنوان کرد و گفت: دولت پس از برطرف کردن نگرانی ذخایر کالاهای اساسی، بر رفع کسری بودجه و کنترل نقدینگی تمرکز کرد و در این زمینه نیز موفقیت‌های خوبی به دست آورد، از این رو نگرانی برای تأمین کالاهای اساسی نداریم.

وی افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری بودجه و با در نظر گرفتن تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنظیم شد، در حالی که در سال‌های گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور کمتر از یک درصد و حدود ۴ دهم درصد بوده است.

رئیس‌جمهور با طرح این سوال که آیا امکان تحقق هدف رشد ۸ درصدی اقتصادی وجود دارد، یا نه؟ اظهار داشت: براساس سند بودجه ۱۴۰۱ اگر هزینه‌ها کنترل، درآمدها افزایش و جریان نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، تحقق این هدف دور از دسترس نیست.

رئیسی در تشریح چگونگی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، گفت: با دو گام افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری قدم در مسیر تحقق این هدف گذاشته‌ایم. دولت توانسته شرکتهای بزرگ را برای اجرای ۴۸ پروژه بزرگ با بیش از ۱۷ میلیارد دلار اعتبار پای کار بیاورد و از سوی دیگر مقرر شده بانک‌ها نیز به جای فعالیت در عرصه‌هایی مثل خرید ملک، طلا و ارز و فعالیت‌های غیرمولد مشابه سرمایه‌هایشان را به طرف تولید هدایت کنند.

وی تصریح کرد: به طور طبیعی وقتی شرکت‌های بزرگ و بانک‌ها در اقتصاد و تولید مولد فعال شوند، بخش خصوصی نیز به افزایش حضور در این عرصه ترغیب می‌شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تعداد پروژه‌های نیمه کاره کشور به قدری زیاد است که اگر تا سال‌ها پروژه جدید کلید نزنیم باز هم پروژه برای تکمیل وجود دارد، خاطر نشان کرد: بودجه مصوبات تمام سفرهایی که انجام شده، تصویب و فعالیت‌ها با سرعت خوبی در حال انجام است.

رئیسی ادامه داد: به عنوان مثال کارگاه‌های عمرانی در خوزستان نسبت به قبل از سفر دولت چندین برابر شده است یا عملیات احیا خلیج گرگان در طول همین چند روزی که از سفر اخیر دولت به استان گلستان می‌گذرد، آغاز شده است. یکی دیگر از برنامه‌های دولت در سفرهای استانی، فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه تعطیل است که ستادی به همین منظور تشکیل شده و به طور جدی پیگیر رفع مشکلات این واحدها است.

وی گفت: در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت تلاش کردیم، خلق پول و افزایش نقدینگی مهار شود و از بانک مرکزی استقراض نشود. در نتیجه همین اقدامات نرخ تورم که به شدت صعودی و در حال شکستن رکوردهای ۷۰ ساله بود، امروز متوقف شده و در حال حرکت به سمت سیر نزولی است.

رئیس‌جمهور با ارائه برخی آمارها از جمله کاهش رشد پایه پولی از ۴۲ درصد به ۳۳ درصد، کاهش ۱۲ درصدی خالص بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش قابل توجه صادرات نفتی و غیرنفتی و وصول درآمدهای آن، افزود: همه اینها در شرایطی است که همچنان تحریم‌ها و تهدیدهایی که برخی‌ها می‌گفتند مانع فروش نفت و صادرات غیرنفتی است، وجود دارد.

رئیسی با اشاره به افزایش چشمگیر تجارت با کشورهای همسایه، اظهار داشت: عده‌ای ما را متهم به نگاه تک بعدی به شرق می‌کنند و می‌گویند همانگونه که در گذشته نگاه‌ها متوجه غرب بود، امروز دولت چشم به شرق دوخته است. این سخن صحیحی نیست و دولت به دنبال توسعه روابط با همه کشورها و ایجاد توازن در سیاست خارجی کشور است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رفع فقر مطلق یکی دیگر از دغدغه‌های جدی دولت بوده و هست، گفت: اگر چه شاخص‌های متفاوتی برای تعیین فقر مطلق در جهان وجود دارد، اما ما براساس تعریف عرفی خودمان از فقر مطلق در تلاش هستیم تا آنرا در جامعه اسلامی به طور کامل ریشه کن کنیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: گام بعدی سامان دادن وضعیت خانواده‌هایی است که با خط فقر درگیر هستند. دولت برای بهبود معیشت این بخش از جامعه تصمیم دارد با حذف نظام چانه‌زنی در تعیین حقوق کارگران و کارمندان و متناسب‌سازی دریافتیها، نظام پرداخت را عادلانه کند.

رئیسی با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای در تشریح راهبرد دولت در این زمینه، تصریح کرد: دولت در گام اول خنثی سازی تحریم‌ها را با جدیت پیگیری کرد و در گام دوم در مذاکراتی کاملاً عزتمندانه به دنبال رفع تحریم‌ها است.

وی تأکید کرد: دولت مردمی مذاکرات هسته‌ای را کاملاً براساس اصول و چارچوب تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری دنبال می‌کند و از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقب‌نشینی نکرده و نخواهد کرد.

کد خبر 5442069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      الان مشکل ایران وجود کالا نیست بلکه گرانی لحظهایی همان کالاهای موجود است اقا شما نمی توانید جلوی گرانی بگیرید کالا ا کوپنی کنید
    • علی IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی دولت نیازمند است تا سهم بودجه عمرانی را از محل صرفه جویی در هزینه کردها از جمله کاهش یارانه ها افزایش دهد و تخصیص بودجه عمرانی صد در صدی باشد، برای هدایت نقدینگی به فعالیت های مولد اقتصادی باید با تعرفه گذاری منطقی و کاهش یارانه ها حاشیه سود بخش های مولد افزایش یابد
    • علی IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      نقدینگی و تسهیلات بانکی زمانی به سمت تولید و فعالیت های مولد هدایت میشود که این نوع فعالیت های مولد اقتصادی دارای حاشیه سود مناسب و بازدهی باشند تا برگشت سرمایه و سود آن را امکان پذیر کند، در بخش های مختلف اقتصاد ما از جمله صنعت برق نظام یارانه و تعرفه گذاری حاشیه سود این بخش های مولد را حذف کرده
    • علی IR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      در خصوص مذاکرات وین، کشورهای غربی برای بازآفرینی اقتصادی در دوران پساکرونا نیازمند نفت ارزان هستند و اکنون جهان در بحران انرژی قرار دارد، غرب برای کاهش قیمت جهانی نفت و مدیریت بحران انرژی جهانی نیازمند احیای برجام و لغو تحریم ایران هست و باید بعدش در صنعت نفت ایران برای افزایش تولید سرمایه گذاری کند
    • علی IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      غربی ها بیشتر از ما به احیای برجام نیازمند هستند، بنابراین با توجه به تحولات اوکراین و افزایش قیمت جهانی نفت به هیچ عنوان نباید از مواضع خود عقب نشینی کنیم و با صبر و حوصله و مقاومت قادر خواهیم بود به اهداف خود در مذاکره و دستیابی به توافق خوب برسیم، نباید برای دستیابی به توافق عجله کنیم
    • ناشناس GB ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      0 0
      حاجی قیمت ها چقدره؟ بزودی گرسنگی مردم خطوط قرمز را روشن خواهد کرد.
    • صحبت صادقانه IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
      1 0
      هر چه پیش آید باتوجه به اینکه این تیم از درون ملت برخاسته و ولایتمدار است قطعا بر آمریکا پیروز خواهد شد و در دام آنها نخواهد افتاد چه توافق بشه و یا نشه پایان آن کمترین خسارت خواهد بود من که شخصا به این تیم اعتماد دارم ولی از جناب ظریف که ذیل جان کری بود و روحانی که انگلیس رفته بودن و حسین فریدون نه