۱۷ اسفند ۱۴۰۰، ۱۸:۰۹

مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد:

امنیت شغلی خبرنگاران زیر سوال رفته است

امنیت شغلی خبرنگاران زیر سوال رفته است

اصفهان - مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اخطار به رسانه‌ای که کد بیمه ندارند تاکید کرد که امنیت شغلی خبرنگاران زیر سوال رفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعد از ظهر سه‌شنبه، در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان اصفهان که در محل استانداری اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب از سال‌های گذشته تا کنون بر روی مباحث فرهنگی تاکید بسیاری داشتند و امروزه بحث جنگ روایت‌ها و جهاد تبیین بسیار جدی است. به دلیل کم کاری در جهاد تبیین، امروزه در برخی موارد حق و باطل عوض شده ضمن اینکه اعتباری برای جهاد تبیین و با هدف توانمند سازی بیشتر رسانه‌ها تأمین شده و رسانه‌ها باید زنجیره‌های ارتباطی خود را تکمیل کنند.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جهاد تبیین حوزه رسانه و تولید محصولات آنها را رصد می‌کند و سراغ انواع محصولات خواهد رفت. امروزه برخی افراد رسانه‌ای شکل دادند که از نظر قانونی تا جایی که تخلفی نکنند نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، اما اگر آنها را حمایت کنیم آنها هم روی خوش‌تری به ما نشان خواهند داد. به حدود ۱۴ هزار رسانه مجوز دار در کشور وجود دارد که این موضوع از ابعادی نقطه مطلوبی است، اما از طرفی دیگر باید دید که سبد مطالعاتی مردم کشور چقدر است و چه میزان نسبت به این رسانه‌ها اقبال وجود دارد.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: در میان رسانه‌های مجوزدار، ۳۳۰ روزنامه، حدود چهار هزار و ۵۰۰ پایگاه خبری و تحلیلی و هشت هزار مجله داریم که باید هزاران سایت اینترنتی فاقد مجوز و سلبریتی‌ها را به آنها اضافه کرد. اگر سایت فاقد مجوزی، مطلب خلافی منتشر کرد پرونده آن به هیأت نظارت و دادگاه مطبوعات نمی‌رود و به عنوان جرم اینترنتی تلقی می‌شود. بنابراین نظام رسانه‌ای کشور یکی از رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم است و می‌کوشیم تا حرفه خبرنگاری و رسانه به رسمیت شناخته شود.

شمسایی با اشاره به الزام وجود کد بیمه طبق ماده ۴۶ قانون مطبوعات برای فعالان رسانه‌ای، تصریح کرد: رسانه‌هایی که کد بیمه ندارند طبق قانون از حمایت‌های وزارت ارشاد محروم خواهند شد اما این موضوع اجرا نمی‌شود و به همین دلیل امنیت شغلی خبرنگاران زیر سوال رفته است و عدالت توزیع نمی‌شود. برخی از روزنامه‌های مطرح کشور قصد دارند که نیروهای خود را تعدیل کرده و آنها را به‌صورت حق‌التحریر درآورند. بخشی از این موضوع به دلیل شرایط اقتصادی و بخش دیگر به دلیل حمایت‌های ناکافی است.

سلیقه مردم تغییر کرده است

وی با بیان اینکه «ساختار و شناسنامه رسانه‌ای مهم است و کسی که فقط کار رسانه و به‌صورت ساختارمند انجام می‌دهد باید مورد حمایت کامل قرار گیرد» تاکید کرد: رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به محتوا است و باید کار حمایت را به سمت سفارش مطلب بر اساس اصول و حرف انقلابی مانند تولید ملی و حفاظت از محیط زیست ببریم. رویکرد دیگر این وزارتخانه حمایت بیشتر از مطبوعات محلی و استانی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی این موضوع تاکید زیادی دارد.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نتایج رتبه بندی رسانه‌ها گفت: رتبه بندی رسانه به زودی انجام می‌گیرد و در این طرح به روزنامه‌ها برای مواردی مانند داشتن سایت اینترنتی و حساب کاربری فعال امتیاز داده شده است و شاید در طرح رتبه بندی بعدی برای مواردی مانند فعالیت‌های چند رسانه‌ای مانند فیلم کوتاه در کنار کار روزنامه‌ای هم امتیاز در نظر گرفته شود. در سال‌های گذشته برخی از روزنامه‌های کشور تا بیش از ۴۰۰ هزار نسخه تیراژ (شمارگان) داشتند، اما امروز تیراژ همه روزنامه‌های ما روی هم رفته ۴۰۰ هزار نسخه هم نیست زیرا ذائقه مردم تغییر کرده است.

شمسایی رویکرد دولت سیزدهم را بر تعامل و همکاری مسؤولان با رسانه‌ها عنوان کرد و توضیح داد: اخبار رسانه‌ها رصد و برخی از سوژه‌های آنها توسط دولت پیگیری و نتیجه آن به رسانه متبوع گزارش می‌شود. به عنوان مثال اتفاقی که در رفسنجان افتاد اصلاً خوشایند نبود؛ اما از طرفی هم نباید با چنین رفتارهایی، همه خدمات دولت زیر سوال رود. رسانه‌ها همان‌قدر که از جامعه و مسئولان برای شفافیت توقع دارند باید از خودشان هم داشته باشند و ایرادهای خود را هم ببینند.

وی با بیان اینکه «شاهد برخی پدیده‌های جدید مانند اخاذی در فضای رسانه‌ای هستیم» اظهار داشت: ما طرح کمیته صیانت بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی را برای برخورد با اخبار جعلی نیز در دستور کار داریم تا در هنگام انتشار چنین اخباری نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهد.

رتبه بندی خبرنگاران انجام می‌گیرد

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح رتبه بندی خبرنگاران، خاطرنشان کرد: این رتبه بندی را انجام می‌دهیم، اما نباید به گونه‌ای باشد که شائبه حاکمیتی کردن رسانه‌ها ایجاد شود،. در بحث رتبه بندی خبرنگاران هنوز تضارب آرا و مشکلاتی وجود دارد. کار آمایش خبرنگاران و تکمیل بانک اطلاعاتی مربوط به آنها را آغاز کردیم که اتفاق‌های خوبی که درباره صندوق حمایت از هنرمندان و تخصیص اعتبار خوبی به آن افتاد به ما در این کار کمک می‌کند.

وی افزود: نظم رسانه‌ای در کشور نداریم و به عنوان مثال به جای اینکه پنج رسانه بزرگ داشته باشیم رسانه‌های کوچک زیادی داریم و به همین دلیل رسانه‌ها را به تجمیع شدن و بنگاه داری رسانه‌ای تشویق می‌کنیم و برای آن امتیاز می‌دهیم.

کد خبر 5442340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha