به گزارش خبرنگار مهر، کمیته امداد از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار شغل برای جامعه هدف ایجاد کرده است.
به گفته سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد، با ایجاد این تعداد فرصت شغلی، میزان مشاغل ایجاد شده توسط این نهاد در طول برنامه ششم توسعه کشور از یک میلیون فرصت شغلی عبور کرده است.
این در حالی است که به گفته مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد تنها نیم درصد از منابع تسهیلات بانکی کشور به کمیته امداد اختصاص یافته است.
به گفته وی، اعتبارات اشتغال مددجویان که سال ۹۹ کمتر از پنج هزار میلیارد تومان بود در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و تا امروز نیز حدود هشت هزار میلیارد تومان آن محقق شده است.
اگر چه هدفگذاری کمیته امداد در سال جاری ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی بود، اما به دلیل برخی مشکلات بانکی و عدم تأمین به موقع تسهیلات تاکنون تعداد این مشاغل از ۲۷۰ هزار عبور کرده و در صورت گشایش در پرداخت تسهیلات، تعداد مشاغل تا پایان سال به عدد پیشبینی شده خواهد رسید.
ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای دهکهای پایین جامعه
تابستان سال جاری بود که شورای عالی اشتغال با حضور آیت الله رئیسی، رئیس جمهور ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای دهکهای پایین جامعه در سال آینده را به کمیته امداد محول کرد.
موضوعی که با توجه به جمعیت دارای پتانسیل اشتغال در کمیته امداد مورد استقبال مسئولان این نهاد قرار گرفت. به اعتقاد معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد حدود ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت تحت حمایت این نهاد، آمادگی ورود در فرآیند اشتغالزایی را دارند.
اما به نظر کارشناسان، رسیدن به این هدف بزرگ تولید ۵۰۰ هزار شغل و به نتیجه رساندن این سنگ بزرگ نیازمند پیشبینی اعتبارات لازم است و در کنار آن فضای کسب و کار در کشور نیز باید متحول شود.
مسألهای که مورد توجه رئیس کمیته امداد هم قرار گرفته و در سخنانی از رئیس جمهور خواستار کمک به حل چالشهای اشتغال اقشار نیازمند و مددجویان شده است.
وی که در مراسم افتتاح طرحهای کمیته امداد در سخنانی خطاب به رئیس دولت سخن میگفت، تاکید کرد: دولت با آشنایی و اشراف کامل نسبت به ظرفیت موجود در این نهاد، تعهدات قابل ملاحظهای را برای این نهاد در حوزه اشتغال قرار داده است که با مساعدت دولتمردان عملی خواهد شد.
بختیاری با بیان اینکه ایجاد اشتغال از طریق زنجیرهها و خوشههای کسب و کار با تاکید بر راهبری توسط کسب و کارهای ملی و ایجاد مشاغل خرد و خانگی در امتداد کسب و کارهای بزرگ در برنامه اشتغال کمیته امداد است، افزود: اولویتدهی به حرفهآموزی و آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار و زمینهساز برای مشارکت همه بازیگران اشتغال در این برنامه در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیته امداد خواستار بهبود محیط کسب و کار به ویژه در زمینه مجوزها و ضمانت تسهیلات شد و خاطرنشان کرد: پشتیبانی و مساعدت دولت و حمایت از تصویب مبلغ ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در مجلس شورای اسلامی برای ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ از مطالبات کمیته امداد است.
افزایش وام قرض الحسنه برای اشتغالزایی
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سقف وام قرضالحسنه از ۱۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان شد و گفت: این موضوع به ویژه برای مشاغل کم ریسک و پردرآمد باید اجرایی شود.
تسهیل در تخصیص و پرداخت تسهیلات مصوب در بانکهای عامل با محوریت بانک مرکزی از دیگر مواردی بود که رئیس کمیته امداد بر آن تاکید کرد و ادامه داد: تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به ویژه کسب و کارهای خرد، خانگی و مشاغل روستایی و تسهیل ضمانت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مناطق محروم مورد تقاضا از دولت است.
براساس آمار منتشر شده کمیته امداد، در سال ۹۹ درآمد مددجویان از طرحهای اشتغال ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در سالهای ۹۶ تا ۹۹ این رقم ۳۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که بسیار بیشتر از مجموع مستمری پرداختی به مددجویان است.
در سال ۹۷ تا ۹۹ به طور میانگین یک سوم اشتغال کشور توسط کمیته امداد ایجاد شد. این رقم در سال ۹۹ با ایجاد ۲۰۰ هزار شغل جدید، رشد قابل توجهی یافت به طوری که میتوان گفت در سال گذشته حدود ۳۸ درصد اشتغال کشور توسط این نهاد ایجاد شده است. موضوعی که با حمایت دولتمردان امکان ارتقای آن تا ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ توسط این نهاد وجود دارد.
نظر شما