۱۸ اسفند ۱۴۰۰، ۱۳:۲۳

زاکانی در اجلاس مجمع عمومی شهرداران آسیایی مطرح کرد؛

لزوم تبدیل شهرداری‌ها از نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار عمومی

لزوم تبدیل شهرداری‌ها از نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار عمومی

شهردار تهران با تاکید بر لزوم تبدیل شهرداری‌ها از نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار عمومی گفت: مشارکت مردم در مدیریت شهری می‌تواند تضمین‌کننده تداوم و بقای فرهنگی هر شهر و کشوری باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین اجلاس مجمع عمومی شهرداران آسیایی صبح امروز در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد. علیرضا زاکانی شهردار تهران پس از استقبال رسمی شهردار دوشنبه وارد اجلاسیه شد و به سخنرانی پرداخت.

زاکانی در این جلسه با بیان اینکه بسیار شادمان هستم که در آستانه نوروز و فصل بهار در شهر دوشنبه و در این اجلاس در میان دوستان خوب تاجیکستانی و همکارانی از سایر شهرها و کشورها، چه به صورت حقیقی و چه مجازی حضور دارم، گفت: اطلاع دارم که مردم تاجیکستان در این ایام روز مادر را جشن گرفته‌اند. زنان و مادران از مهمترین سرمایه‌های هر جامعه‌ای هستند که نقش پرورش‌دهنده آنها باعث شده در فرهنگ اصیل جوامع قاره کهن، میهن و وطن همچون مادر شناخته شود. پاسداشت روز مادر شاید بهانه خوبی برای توجه به فرهنگ اصیل و تمدن کهن کشورها و همچنین سرمایه‌های اجتماعی باشد که موضوع محوری ششمین نشست مجمع عمومی است.

شهردار تهران افزود: مادر و خانواده در فرهنگ اغلب کشورهای آسیایی مقدس است و نقش زیربنایی در شکل دهی و قوام جامعه دارد. همانطور که در هر خانواده‌ای تمامی اعضا در مدیریت و پیشبرد امور خانه و خانواده مشارکت و نقش دارند، در مدیریت شهری نیز لازم است تمام شهروندان به عنوان اعضای خانواده بزرگ اجتماع در مدیریت و پیشبرد امور شهر خود مشارکت نمایند.

لزوم تبدیل شهرداری‌ ها از نهاد خدماتی به نهاد خدمتگزار عمومی

وی اظهار کرد: حکمرانی شهری در دوران معاصر باید شهرداری‌ها و دولت‌های محلی را از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدمتگزار عمومی تبدیل کند؛ در این صورت شهروندان نه تنها از امکانات و رویدادها بهره‌مند می‌شوند، بلکه خود می‌توانند در تصمیم‌گیری، طراحی و اجرا نیز مشارکت نمایند.

زاکانی ادامه داد: شهرداری تهران در دوره جدید چنین تجربه‌ای را پشت سر می‌گذارد. در طول دو دهه اخیر کالبد پایتخت ایران توسعه، ساخت و ساز و تحولات چشمگیری را پشت سر گذاشته است، اما اکنون نوبت به مشارکت مردم رسیده است.

تعاملات دوجانبه شهرداری تهران با مردم با رویکرد محله محوری

وی با بیان اینکه شهرداری تهران تلاش دارد مدیریت و بهره‌برداری از این امکانات و زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، هنری و… را با سرمایه‌های اجتماعی خود، یعنی مردم به اشتراک بگذارد، گفت: شهرداری خدمات خود را در سطح محلات که کوچک‌ترین دسته‌بندی‌های شهری هستند، توسعه می‌دهد و تعامل دوجانبه با مردم را به صورت محله‌محور پیش می‌برد. در این مدل، مردم بر محور موثرین و نخبگان آن‌ها برای ما با ایده پردازی خوب، تصمیم‌سازی کرده و همچنین بر ما نظارت می‌کنند. آنها درباره محله خود نیز تصمیم گرفته و به سازندگی و پیشرفت محله خویش همت می‌گمارند و در سراهای هر محل هم فعالیت‌های اجتماعی را سامان داده و شهرداری نیز با اقدامات خدماتی خویش از جمله ایجاد و توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند یا میادین تره‌بار در سطح هر محله توسعه خدمتگزاری به مردم را پیگیری می‌کند. این گوشه‌ای از نمونه تجارب محله محوری است که اتفاقاً ظرفیت همکاری دوجانبه بین تهران و دوشنبه در انتقال این تجربیات را دارد.

مشارکت مردم در مدیریت شهری تضمین کننده بقای فرهنگی جامعه است

شهردار پایتخت ادامه داد: اهمیت مضاعف نقش‌آفرینی مردم در مدیریت شهری از آن جهت است که مردم به عنوان سرمایه‌های اجتماعی، سازنده و حافظ فرهنگ هر جامعه‌ای نیز هستند. مشارکت مردم در مدیریت شهری می‌تواند تضمین‌کننده تداوم و بقای فرهنگی هر شهر و کشوری باشد.

زاکانی تصریح کرد: همانطور که در ابتدا اشاره کردم در آستانه نوروز هستیم و در منطقه ما نوروز یکی از مهمترین و ماندگارترین سنت‌های فرهنگی بخش قابل توجهی از مردم آسیا است که رمز ماندگاری آن حضور مردم و توجه به آن از سوی مردم بوده است. به عبارت دیگر، سرمایه اجتماعی شهری می‌تواند تضمین‌کننده تداوم و بقای سرمایه‌های فرهنگی جوامع نیز باشند و بقای فرهنگ شرط حیاتی تداوم و قدرتمندی هر کشور و شهری است، که باز هم به فرموده رودکی بزرگ «هیچ گنجی نیست از فرهنگ به!»

ابراز تمایل همکاری تهران با تاجیکستان

وی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران همواره مشتاق خواهد بود تا تجربه و دستاوردهای خود را با دیگر اعضای محترم مجمع به اشتراک گذاشته و از تجارب ایشان استفاده کند، اظهار کرد: به طور ویژه تمایل خود و همکارانم در شهرداری تهران برای همکاری مشترک با شهر دوشنبه را اعلام می‌کنم. اشتراکات فرهنگی، ادبی و تاریخی دو ملت ما، ظرفیت‌های بسیار زیادی را برای همکاری شهرهای ایرانی و تاجیک ایجاد می‌کند. تجربه‌های ساخت اماکن فرهنگی مانند باغ بزرگ کتاب، بازسازی خانه موزه‌های تاریخی، ارتقای فرهنگی و اجتماعی جایگاه زنان و مادران، توسعه گردشگری شهری و… تنها برخی از این ظرفیت‌ها هستند.

زاکانی در پایان گفت: مایلم از میزبانی خوب و مهربانانه شهر دوشنبه و به ویژه شهردار محترم جناب رستم امامعلی و همکاران محترم ایشان در برگزاری این نشست قدردانی کنم و ریاست ایشان را بر مجمع عمومی شهرداران آسیایی تبریک گفته و برای مقامات و مردم عزیز تاجیکستان آرزوی سلامتی و تندرستی دارم.

کد خبر 5442922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha