علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پرداخت دیون انباشته شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی به یک ابرچالش برای این سازمان تبدیل شده است که از ابعاد مختلف قابل بررسی است.
وی با بیان پیشینهای از زمینهها و همچنین افزایش این بدهیها که توسط دولتهای مختلف در طی سالیان گذشته ایجاد شده است، افزود: متأسفانه نوع نگاه غیر کارشناسانه برخی دولتمردان و مسئولان به جایگاه، کارکردها و وظایف سازمان تأمین اجتماعی تبعات و اثرات ناخوشایندی را برجای گذاشته و دود آن به چشم بیمه شدگان، بویژه بازنشستگان و مستمری بگیرانی که بیشتر آنها در زمره حداقل بگیران و اقشار ضعیف هستند میرود.
بیات در ادامه گفت: سرمایهها، ذخایر و داراییهای سازمان تأمین اجتماعی بین نسلی و حق الناس است، دارای منابع، محل هزینه کرد و سازوکارهای بیمهای در چارچوب محاسبات و تعهدات قانونی مشخص به جامعه تحت پوشش میباشد و اگر لحظهای به تعویق بیافتد، امنیت اجتماعی بیش از نیمی از جمعیت کشور به مخاطره خواهد افتاد. شاکله خدمات سازمان تأمین اجتماعی حمایتی نیست. از غیب هم کمکی به آن نمیشود و اتفاقاً سالها است زنگ خطر عدم تناسب میان منابع و مصارف آن به صدا درآمده و اگر اقدامات ضربتی، اصلاحی و کوتاه مدت و میان مدت اجرا نشود، در آیندهای نزدیک با مشکل و بحرانی بزرگ در سطح ملی روبرو خواهیم شد. حالا در این وضعیت، اقشار بازنشستگان و مستمری بگیران دائماً نگران اندوختههای خود هستند که اصلاً منصفانه نیست. همانطور که گفته ایم تار و پود این سازمان متعلق به بیمه شدگان و بازنشستگان است و حق دارند دغدغه مند باشند. اجحاف و نادیده گرفتن این حقوق به هیچ وجه و با هیچ بهانهای پذیرفتنی نیست.
وی افزود: متأسفانه تحمیل تکالیف متعدد بیمهای بدون پشتوانه مالی توسط دولت و مجلس در طول سالیان گذشته به سازمان تأمین اجتماعی، وضعیت دشوار امروز را به وجود آورده است.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور ادامه داد: از سال گذشته و با توجه به شرایط کلان اقتصادی حاکم بر کشور مقرر شد بخشی از بدهیهای انباشته شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی در قالب سهام شرکتها و اموال و داراییهای دولتی پرداخت شود تا سازمان هم بتواند قادر به تداوم ایفای تعهدات و وظایف خود باشد، به ویژه آنکه تکمیل و تداوم متناسب سازی حقوق میلیونها بازنشسته که اغلب از مشکلات معیشتی رنج میبرند به این موضوع گره خورده است. اما جای تأسف است که اخیراً با خبر شدیم در گذشته، در فرایند واگذاری سهام برخی شرکتهای دولتی به سازمان تأمین اجتماعی بزرگنمایی صورت گرفته و با چند برابر قیمت واقعی کارشناسی و واگذار شده اند!! حتی برخی بنگاهها و شرکتهای زیان ده را به سازمان تحمیل کرده اند که مشکلات را بیشتر کرده است.
بیات گفت: ما انتظار داریم همانطور که نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرداخت بخشی دیگر از بدهیهای دولت به سازمان را در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی کردند، به صورت جدی بر نحوه واگذاری سهام شرکتها و اموال دولت به سازمان تأمین اجتماعی نیز ورود کنند. استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس بر اجرای مصوبهها حتی از وضع قوانین هم مهمتر است. باید از بروز هرگونه انحراف و تضییع حقوق بیمه شدگان و بازنشستگان تأمین اجتماعی در واگذاری سهام شرکتها به سازمان تأمین جلوگیری شود. البته مسئولان وزارت تعاون و سازمان تأمین اجتماعی مکاتبات و رایزنیهایی را در این خصوص انجام داده اند و پیگیر رفع مشکلات هستند.
وی همچنین افزود: ما انتظار داریم فکری اساسی برای تعیین تکلیف پرداخت کل بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی شود، البته با انجام حسابرسی دقیق و بروز شده ارقام و اعداد واقعی. ریال به ریال این بدهیها خط قرمز صاحبان اصلی سازمان تأمین اجتماعی است و باید در صدر اقدامات مسئولان باشد. بیات در پایان گفت: با توجه که به اینکه در روزهای پایانی سال به سر می بریم لازم است هر چه سریعتر و با عزم جدی موانع و مشکلات بر سر راه پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی مرتفع شود.
نظر شما