به گزارش خبرنگار مهر، عباس زارع پیش ازظهر یکشنبه در اختتامیه پنجمین دوره جشنواره شعر تبری نوچ در سوادکوه شمالی، این برنامه را از معدود برنامههای فرهنگی دانست که هر سال بهتر از پیش برگزار شده و با بیان اینکه اضافه شدن محور استعدادهای نوین مورد تاکید شورای سیاست گذاری بوده است، افزود: ضمن تأکید بر اساتید باید توجه ویژه به نسل جوان و نوجوان داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، با عنوان اینکه اعتقاد به صحبت کودکان به زبان محلی در خانواده پایه گذاری نشده است، یکی از راهکارها را معرفی کودکانی که به زبان و شعر تبری توجه ویژه دارند به عنوان نماد و الگو برشمرد و وظیفه رسانه و آموزش و پرورش را در این راستا سنگین عنوان کرد.
وی با بیان اینکه طبق نظرسنجیها مردم مازندران به آئین، گویش، فرهنگ و لباس بومی خود علاقمند هستند، افزود: هنوز به الگوی مناسبی در لباس مازنی نرسیدهایم اما کارگروههای ترویج فرهنگ بومی و مد و لباس در تلاشند تا به بهانه ۲۰۲۲ لباس مشخصی را معرفی کنیم.
زارع با اشاره به اینکه نوروزخوانی در حال فراموشی بود اما با تلاشها در این زمینه جان دوباره گرفته، از نوروزخوانی در سراسر شهرهای استان در هفته آخر سال با عنوان پیشواز بهار خبر داد و گفت: در روز ٢۶ اسفند همزمان با میلاد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه، در سراسر استان به صورت یکپارچه نوروزخوانی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه هرچند به توجه به زبان تبری در کل استانها علاقه داریم اما اولویت اکنون ما استان مازندران است، چراکه هنوز در استان خود نتوانستهایم زبان و گویش خود را نهادینه کنیم و نیازمند تلاش بیشتر در استان است.
نظر شما