۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۲:۱۰

امیدها برای اجرای سد پر ماجرا زنده شد؛

«معشوره» روی میز وزارت نیرو/گره کار به دست «میرکاظمی» باز می‌شود؟

«معشوره» روی میز وزارت نیرو/گره کار به دست «میرکاظمی» باز می‌شود؟

خرم‌آباد- در سفر رئیس جمهور به لرستان، امیدها برای اجرای «معشوره» به عنوان سدی پر ماجرا زنده شد، حالا به گفته استاندار این پروژه روی میز وزارت نیرو و سازمان مدیریت برای آغاز فاز اول است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سالانه ۱۲ میلیارد مترمکعب رواناب از لرستان خارج شده و به حوضه‌های آبریز کرخه و دز می‌ریزد. این میزان در حوضه کرخه ۴.۵ میلیارد مترمکعب و در حوضه دز ۸ میلیارد مترمکعب است. همچنین از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب حجم رواناب‌های کشور ۱۱ درصد آن در لرستان جاری می‌شود.

بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه و آب راه دائمی در لرستان وجود دارد و سالانه ۲ میلیارد و ۵۹۳ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و زیرزمینی لرستان برداشت می‌شود.

«معشوره» سدی حیاتی برای لرستان

وجود بیش از ۱۲ میلیارد مترمکعب رواناب در استان و عدم بهره‌مندی لرستان از این میزان آب موضوعی است که مورد انتقاد مردم و رسانه‌ها بوده است تا جایی که عدم بهره‌مندی مردم استان از این ظرفیت در سخنان مسئولان لرستان و مطالبات مردم جای ثابتی پیدا کرده است.

چهارم خردادماه سال ۹۲ بود که رئیس‌جمهور وقت برای کلنگ زنی پروژه سد «معشوره» به لرستان سفر کرد تا در روزهای پایانی دولتش روی دست استان لرستان یک کلنگ زنی بی‌نتیجه دیگر را بگذارد.

رد «معشوره» از سفر یازدهم تا هیئت دولت/دستور حتمی و سریع برای یک سد

سد «معشوره» استان لرستان مصوب سفر نخست هیئت دولت یعنی حدود ۱۴ سال پیش است و قبل از آن نیز بارها در دولت‌های مختلف به‌عنوان یکی از مطالبات جدی مردم مطرح و وعده اجرا گرفته است، وعده‌هایی که سال‌هاست بین‌النهرین لرستان را در میان دو رود «کشکان» و «سیمره» تشنه نگه‌داشته است.

سد «معشوره» را حتماً و سریعاً آغاز کنید

حجت‌الاسلام رئیسی رئیس‌جمهور در جریان سفر خود به لرستان و در نشست خبری با رسانه‌ها با اشاره به اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند تولید را رونق دهد و محوریت لرستان را در مسئله کشاورزی می‌تواند پیش ببرد مسئله سدها به‌ویژه سد «معشوره» است، گفت: امروز اعلام کردیم کار سد «معشوره» باید آغاز شود، هر مقدار بودجه داریم برای سال ۱۴۰۱ برای این پروژه می‌گذاریم و در سنوات دیگر هم اختصاص می‌دهیم؛ البته وزیر نیرو اعلام کردند با پیمانکار پروژه صحبت کرده‌اند که این سد در مدت کوتاه‌تر ازآنچه فکر می‌شود به سامان برسد.

وی یادآور شد: بهره‌برداری از این سد دشت وسیعی را سیراب می‌کند و اشتغال ایجاد می‌کند.

رئیس‌جمهوری همچنین در شورای اداری لرستان با اشاره به اینکه باید کار سد «معشوره» آغاز شود و مطالعات آن انجام‌شده است، اظهار داشت: ما می‌خواهیم عقب‌ماندگی‌های چندساله را جبران کنیم، به میزان اعتباراتی که در کشور بود باید کار سد آغاز شود، در این راستا پیگیری‌هایی می‌کنیم که امکان ما بیشتر شود.

حجت‌الاسلام رئیسی از استاندار لرستان و وزیر نیرو خواست تا برای اجرای این پروژه پیگیری کنند.

«معشوره» روی میز وزارت نیرو/گره کار به دست «میرکاظمی» باز می‌شود؟

وی با اشاره به مسئله آب نیز گفت: لرستان ۱۲ میلیارد مترمکعب آب دارد، پس مسئله کمبود آب نیست بلکه مسئله مدیریت آب است؛ مدیریت آب از مسائل مهم در لرستان و کشور است.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه مسئله آب بسیار مهم است که باید دنبال شود تا مدیریت آب مردم را آرام کند که هم آب برای کشاورزی دارند هم برای شرب، افزود: تمام طرح‌های ما در لرستان باید تابع یک موضوع مهم آن‌هم ایجاد اشتغال و رفع بیکاری باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی همچنین در جلسه با اقشار مختلف مردم در این رابطه اظهار داشت: کار سد «معشوره» را حتماً و سریعاً آغاز کنید؛ چون مطالعات انجام‌شده و ضرورت آن تشخیص داده‌شده است.

حجت‌الاسلام رئیسی با تأکید بر اینکه ممکن است بودجه را امسال و سال دیگر کامل نتوان داد، اما سد معشوره را در بودجه سنواتی می‌گذاریم؛ افزود: نباید مدیریت آب به‌گونه‌ای باشد که هم در ترسالی ناراحت باشیم هم خشک‌سالی، نباید نعمت الهی را به سیل تبدیل کنیم، این نعمت الهی باید در خدمت تولیدات استان قرار بگیرد.

وی یادآور شد: آغاز کار سد «معشوره» را جزو مصوبات سفر گذاشته‌ایم.

«معشوره» پروژه جدی دولت در لرستان است

احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفر اخیر خود به لرستان در رابطه با سد معشوره اظهار داشت: سد معشوره برای دوستان ما در وزارت نیرو به عنوان یک پروژه جدی مطرح است، در سفر رئیس جمهور هم مورد تاکید و تصویب قرار گرفته است.

«معشوره» روی میز وزارت نیرو/گره کار به دست «میرکاظمی» باز می‌شود؟

وی با بیان اینکه این سد منابع مالی قابل توجهی می‌خواهد چون از قبل پیشرفت چندانی نداشته و با همه اتفاقات ۱۰ درصد پیشرفت داشته است، لذا سرمایه بزرگی می‌خواهد؛ تصریح کرد: باید تأمین منابع این پروژه را دنبال کنیم.

وزیر کشور یادآور شد: به هر حال این پروژه سدسازی جزو موضوعات جدی و در دستور کار دولت است؛ وزارت نیرو نسبت به موضوع حساسیت لازم را دارد و امیدواریم بتوانیم راهی برای تأمین منابع آن پیدا کنیم.

«معشوره» روی میز وزارت نیرو برای آغاز فاز اول

حالا فرهاد زیویار استاندار لرستان در آخرین اظهار نظر خود خبرهای خوشی از آخرین وضعیت این پروژه سدسازی به مردم لرستان داده و خبر داده که در جلسه با معاون وزیر نیرو راجع به اجرای عملیات فاز اول سد «معشوره» مذاکرات لازم انجام شد.

امیدها برای اجرای این سد پرماجرا زنده شده است و با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته از سوی مسئولان استانی، می‌طلبد که مسئولان ملی نیز با توجه به تأکیدات حجت الاسلام رئیسی برای اجرای این پروژه سدسازی، پای کار بیایند و اقدامات لازم را برای اختصاص اعتبارات این سد در دستور کار قرار دهند.

استاندار لرستان با اشاره به پیگیری برای اجرای سد «معشوره» و دیدار با معاون وزیر نیرو مدیرعامل آب و نیرو اظهار داشت: در این نشست راجع به اجرای عملیات فاز اول سد «معشوره» مذاکرات لازم انجام شد.

فرهاد زیویار تاکید کرد: در این دیدار مقرر شد که در اسرع وقت اعلام نظر در مورد عملیات اجرایی سد به سازمان برنامه و بودجه اعلام شود.

 «معشوره» روی میز وزیر جدید نیرو/ تخصیص آب سد افزایش می‌یابد؟

استاندار لرستان در ادامه با اشاره به سخنان معاون وزیر نیرو در رابطه با این پروژه بیان داشت: در این جلسه «جوانبخت» معاون وزیر تاکید کرد که این پروژه از پروژه‌های مؤثر وزارت نیرو است و هرچه سریع‌تر با کمک استانداری لرستان و همکاران وزارت نیرو ثمرات این سد به نتیجه می‌رسد.

زیویار افزود: همچنین در این جلسه تاکید شد که سعی شود مراحل اداری و فنی این سد تا چند روز منتهی به سال ۱۴۰۰ حل و فصل شود.

بنابراین گزارش، لرستان با بیش از ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی با طول حدود ۹۰۰۰ کیلومتر در دو حوضه کارون و کرخه معادل ۱۲ درصد از آب‌های جاری کشور را در اختیار دارد و یکی از غنی‌ترین شبکه‌های آب سطحی کشور است و می‌طلبد که پروژه‌های سد سازی این استان از جمله «معشوره» هر چه سریع‌تر عملیاتی شوند.

کد خبر 5446698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
      0 1
      شما به عنوان یک خبرگزاری طرفدار محیط زیست چرا از این پروژه استقبال می کنید ساخت سد در بالادست حوضه های آبریز کرخ و کارون یعنی خشک شدن بیشتر خوزستان یعنی خشک شدن هورالعظیم . آبهای استان لرستان برای خودش نیست همه اینها به ایران تعلق داره و الیته نسلهای آینده