به گزارش خبرگزاری مهر، روح الله مزینانی، در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه اگر میخواستیم این میزان کالا را وارد کنیم باید ارقام بسیار بالاتری را هزینه میکردیم و ارزبری بیشتر میداشت، افزود: سال گذشته همین میزان یعنی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هم واردات تجهیزات پزشکی داشتیم.
وی با بیان اینکه حدود ۶ هزار و ۸۰۰ قلم کالا و تجهیزات پزشکی داریم، ادامه داد: حدود ۳۶۷ هزار کد وسیله پزشکی نیز صادر شده است که همه آنها در سامانه تیتک، رهگیری و تعیین اصالت میشود.
مزینانی گفت: از این تعداد حدود ۱۲۰ هزار وسیله وارد میشود و حدود ۶۰ هزار وسیله را در داخل تولید میکنیم.
وی افزود: ۱۲ هزار وسیله نیز به عنوان قطعات یا مواد اولیه تجهیزات پزشکی کدگذاری شده است.
وی گفت: به کالاهایی مجوز ساخت داده میشود که ایمن و عملکرد مناسب داشته باشند و به کسانی مجوز تولید میدهیم که صلاحیت آنها تأیید شده باشد و کالاهای آنها از نظر تطابق با استانداردهای فنی و استمرار رعایت این استانداردها احراز شده باشد.
مزینانی افزود: ۲ هزار و ۷۰۰ قلم کالا تجهیزاتی هستند که کفایت تولید دارند و به صورت مستقل و با فناوری بومی تولید میشوند و قابلیت صادرات دارند.
وی گفت: اگر مشکلی برای صادرات این کالاها ایجاد میشود به دلیل قوانین کشورهای مقصد است.
مزینانی افزود: البته ۲ هزار و ۷۰۰ قلم کالا با احتساب تولید کالاهای مشابه در شرکتهای مختلف است و در حقیقت هزار و ۴۷۰ نوع کالا بر این اساس در کشور تولید میشود.
وی گفت: تجهیزاتی که تولید مستقل میشوند ابتدا باید نیاز کشور را تأمین کنند سپس مجوز صادرات میگیرند.
مزینانی افزود: به عنوان نمونه ونتیلاتور تولید داخل را ۱۸۵ میلیون تومان قیمت گذاری کردیم در حالی که سازندگان میتوانستند این کالا را یک میلیارد تومان صادر کنند، اما در دوره شیوع کرونا به این تجهیزات نیاز داشتیم.
وی گفت: اگر کارهایی که در حوزه تجهیزات پزشکی در کشور انجام شد در دیگر بخشها اتفاق میافتاد میزان ارزبری برای واردات کالا بسیار کاهش مییافت و ۳۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی که سال ۹۷ از کشور خارج شد به نصف کاهش مییافت.
نظر شما