خبرگزاری مهر - گروه استانها: آبشار «افرینه» آبشاری عریض و پر آب در کنار روستای «افرینه» در بخش معمولان شهرستان پلدختر استان لرستان است که از تلاقی رودهای چشمک و افرینه تشکیل میشود و در نهایت به رودخانه کشکان میریزد.
این آبشار با ۱۴ متر عمق و ۱۰ متر ارتفاع در نزدیکی جاده خرمآباد- اندیمشک قرار دارد و در جریان سیلاب سال ۹۸ زیرساختهای دسترسی و گردشگری آن بهشدت آسیب دید.
این خسارات را اگر در کنار آسیبهای وارده به دهستان «افرینه» بگذاریم میتوان گفت که همچنان این منطقه از زیر بار خسارت سیلاب قد راست نکرده است.
سیل فروردین ماه سال ۹۸ بحران عظیمی بود که بخش زیادی از زیر ساختها، منازل مسکونی و اراضی کشاورزی شهرستان پلدختر را با آسیب جدی مواجه کرد و زندگی مردم را از بین برد.
دهستان «افرینه» که در حاشیه رودخانه کشکان در مسیر جاده پلدختر- خرم آباد و حدود ۳۰ کیلومتری پلدختر واقع شده نیز از تأثیرات مخرب سیل مستثنی نبود و ساکنان این روستا نیز همچنان با مشکلات ناشی از سیل دست و پنجه نرم میکنند.
این در حالیست که در سومین سالگرد سیلاب مهیب لرستان و شهرستان پلدختر همچنان متولیان کمبود و عدم تخصیص اعتبار را دلیل بازسازی نشدن زیرساختهای منطقه عنوان میکنند.
امروز شنبه جمعی از مسئولان و متولیان از محل آبشار افرینه به عنوان یکی از جاذبههای گردشگر پذیر لرستان بازدید کردند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان در حاشیه این بازدید از بررسی مشکلات منطقه گردشگری آبشار افرینه از توابع شهرستان پلدختر با حضور نماینده مجلس و فرماندار این شهرستان خبر داد.
سیدامین قاسمی اظهار کرد: آبشار افرینه هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است که برخی از زیرساختهای این منطقه در سیلاب ۹۸ لرستان از بین رفت.
وی ادامه داد: بنابراین درصددیم با سرمایهگذاری در این منطقه زمینه اشتغالزایی و رونق گردشگری در شهرستان پلدختر را فراهم کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان گفت: سیل ۹۸ به پل تاریخی افرینه خسارت وارد کرد که با تخصیص اعتبار این پل تا حدودی مرمت شد اما به منظور بهسازی بخشی از سنگفرش و تکمیل سرویسهای بهداشتی این منطقه گردشگری به اعتبار بیشتر نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: منطقه افرینه دارای دو اثر ثبت شده پل تاریخی و دیگری آبشار افرینه است.
قاسمی یادآور شد: از فرماندار شهرستان و نماینده مجلس درخواست داریم برای جذب اعتبار همکاری کنند تا بتوانیم ظرف مدت یک سال مشکلات آبشار افرینه مانند راه دسترسی، سرویسهای بهداشتی و آلاچیق برای گردشگران را برطرف کنیم.
بنابراین گزارش، در جریان سیلاب ۹۸ بیشترین خسارتها ناشی از ورود حجم بالای سیلاب به درون شهرها بود که منجر به تخریب منازل، خسارت به جادهها، آثار تاریخی، زیرساختهای توسعهای و اراضی کشاوزی شد.
نظر شما