۱۴ فروردین ۱۴۰۱، ۱۲:۵۹

مهر گزارش می‌دهد؛

سمت‌وسوی نو مبارزه با قاچاق در یزد/سامانه‌های کشف جرم کارساز شد

سمت‌وسوی نو مبارزه با قاچاق در یزد/سامانه‌های کشف جرم کارساز شد

یزد- استان یزد به دلیل شرایط ویژه جغرافیایی محل عبور بسیاری از کاروان‌های قاچاق است اما همین شرایط، سمت و سویی نو پیش روی متولیان مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار داده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: استان یزد به دلیل قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور یکی از گلوگاه‌های اصلی کشفیات قاچاق به ویژه به داخل کشور به شمار می‌رود و ایستگاه شهید مدنی یکی از نام‌آورترین و موفق‌ترین این گلوگاه‌ها در شناسایی و ناکامی قاچاقچیان به ویژه در حوزه مواد مخدر و قاچاق کالا است.

عمده کالاهای قاچاقی که در این مسیر کشف می‌شود، البسه، فرآورده‌های نفتی، لوازم خانگی، مواد غذایی، طلا و بدلیجات، پارچه و لوازم آرایشی و بهداشتی است.

عمده این کالاهای قاچاق از استان‌های غربی بدون طی کردن تشریفات گمرکی وارد کشور شده و خسارت‌های جبران ناپذیری را به تولیدکنندگان ایرانی وارد می‌کردند و به سبب سودی که برای دلالان داشتند، روز به روز از کالایی به کالای دیگر در حال توسعه بوده است.

اما اتفاقی که در سال ۱۴۰۰ در حوزه کشف قاچاق کالا در استان رقم خورده است، قابل توجه است. طی این یک سال، پرونده‌های قاچاق نسبت به مدت مشابه سال قبل به مراتب کاهش یافته اما ارزش ریالی آن افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

افزایش ۶۱ درصدی ارزش کشفیات

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در این باره اظهار داشت: در سال‌های گذشته یکی از فاکتورهای فرسایش مبارزه، موضوع تکثر ظن قاچاق بود که به واسطه ظهور و فعالیت این درگاه‌های الکترونیکی، بخش قابل توجهی از این گمان‌ها به یقین تبدیل شده است.

عباس حیدری ادامه داد: تصدیق این ادعا کاهش ٣۴ درصدی تعداد پرونده‌های قاچاق کالا و ارز استان در ١١ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و افزایش ۶١ درصدی ارزش ریالی کشفیات در همین بازه است.

سمت‌وسوی نو مبارزه با قاچاق در یزد/سامانه‌های کشف جرم کارساز شد

وی افزود: بر مبنای سیاست‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مستند به فصل دوم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، چند سالی است که دستگاه‌های استانی متولی سامانه‌های موضوع مواد ۵ و ۶ قانون مذکور، در تکاپوی استقرار این سامانه‌ها و بهره برداری از آنها در استان هستند.

حیدری تاکید کرد: کما اینکه نقش و تأثیر اینگونه ابزارهای کمکی در راستای شفاف سازی نظام گردش کالا به خصوص کالاهای هدف و اساسی، به مثابه همیاری است که دستگاه‌های نظارتی و کاشف را در امر کشف جرم قاچاق مساعدت می‌کند.

آمار قاچاق کشف شده

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یزد اظهار داشت: بیشترین حجم کالاهای کشف شده در ١١ ماهه سال جاری به ترتیب ارزش شامل البسه و پوشاک، انواع فرآورده‌های نفتی، لوازم خانگی، مواد غذایی، طلا و بدلیجات هستند.

وی اعلام کرد: تعداد پرونده‌های تشکیل شده قاچاق کالا در ۱۱ ماهه امسال ۵۳۳ مورد و در مدت مشابه سال قبل ۸۰۹ مورد بوده که ۳۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد اما از نظر ریالی با افزایش از ۱,۲۴۷ میلیارد ریال به ۲ هزار میلیارد ریال، رشد ۶۱ درصدی را نشان می‌دهد.

سمت‌وسوی نو مبارزه با قاچاق در یزد/سامانه‌های کشف جرم کارساز شد

حیدری ادامه داد: تعداد پرونده‌های کالاهای ورودی امسال ۴۲۳ مورد و تعداد پرونده‌های کالاهای خروجی امسال نیز ۱۱۰ مورد بوده که این تعداد در مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۶۲۴ و ۱۸۶ مورد بوده که هر دو کاهش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی پرونده‌های ورودی و خروجی امسال نیز به ترتیب ۸۱ درصد افزایش و ۴۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد، گفت: ارزش ریالی کالاهای کشف شده ورودی و خروجی استان در سال جاری به ترتیب ۱,۸۳۶ میلیارد ریال و ۱۷۰ میلیارد ریال بوده است.

ایجاد قرارگاه‌های رصد و پالایش در سطح عرضه

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یزد گفت: استان یزد به واسطه قرار گرفتن در کریدور مرکزی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور و همچنین به عنوان یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت، همیشه به عنوان یکی از گلوگاه‌های کشف کالاهای قاچاق مطرح بوده است.

حیدری افزود: پیرامون همین موضوع و با استقرار پلیس امنیت اقتصادی در محور خروجی استان به سمت شهرستان مهریز و استان کرمان، از برون رفت کالاهای سرمایه ملی نظیر سوخت و سایر فرآورده‌های نفتی، دام و سایرکالاهای اساسی از کشور ممانعت مؤثر به عمل آمده است.

وی بیان کرد: همچنین در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری پیرامون برخورد با جنس قاچاق تا مبادی عرضه، کمیسیون استان حسب ابلاغ ستاد مرکزی نسبت به ایجاد قرارگاه‌هایی برای رصد و پالایش سطح عرضه در زمینه برخی کالاهای هدف از جمله پوشاک، لوازم خانگی، کالاهای دخانی، کالاهای سلامت محور در استان اقدام کرده است.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یزد ادامه داد: این مراکز در مدت فعالیت خود، با بهره گیری از کمیته‌های تخصصی، حوزه عملیات خود را مورد پوشش حداکثری قرار داده که بازخوردهای مثبت آن احصاء شده است.

سمت‌وسوی نو مبارزه با قاچاق در یزد/سامانه‌های کشف جرم کارساز شد

حیدری افزود: از دیگر سرفصل‌هایی که همواره مورد توجه و تمرکز ستاد مرکزی و کمیسیون استان بوده و هست، تعیین و اجرای سیاست‌هایی در رابطه با تقبیح مصرف کالای قاچاق و حمایت از کالاهای با کیفیت ایرانی با چاشنی فرهنگ و تبلیغات است که با توجه به بافت صنعتی و تولیدی استان و تمرکز بر رفع موانع تولید، اجتماع و جامعه هدف به خرید و مصرف کالاهای بومی و ملی ترغیب می‌شوند.

تاکید بر فرهنگ‌سازی

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ادامه داد: سرفصل‌های فرهنگی و تبلیغی در راستای تقبیح مصرف کالای قاچاق در استان، حمایت از کالای ایرانی و اصلاح الگوی مصرف با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغی بوده که خوشبختانه در این مسیر نیز توفیقات بسیار مطلوبی حاصل شده است.

حیدری اظهار امیدواری کرد: با همتی بیشتر و حسن توجه مضاعف همه دستگاه‌های ذیربط در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، چه در سطح ملی و چه در سطح استان، روزنه‌های نفوذ کالای قاچاق در کشور کور شده و مفرّهای افراد متخلف و سودجو که کمر به نابودی اقتصاد کشورمان بسته‌اند، مسدود شود.

قاچاق، تولید داخل را از حرکت وا می‌دارد، جوانان بسیاری را بیکار می‌کند و زمینه ساز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است. هرچقدر هم از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری شود باز هم افراد سودجویی راهی برای خود باز خواهند کرد چرا که سود قابل توجهی از این راه نصیبشان می‌شود اما فرهنگسازی و همراهی مردم هم در این زمینه کارساز است.

کد خبر 5458105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha