به گزارش خبرنگار مهر، شهریار افندی زاده در نشست خبری عملکرد ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی که پیش از ظهر امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، افزود: ۸۰ درصد جا به جایی ها از طریق ۱۴ هزار و ۴۰۰ اتوبوس ۲۴۳۰۰ مینی بوس و ۳۰ هزار سواری انجام شده است.
وی گفت: از ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ تعداد مسافر که جا به جا شدند ۵ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۲۳ نفر بوده است که نسبت به نوروز سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است. در بخش حمل و نقل ریلی تردد مسافران یک میلیون و ۲۸۳ هزار نفر بود که نسبت به سال گذشته رشد ۴۷ داشت.
افندی زاده گفت: در بخش حمل و نقل هوایی رشد زیادی وجود داشت تعداد مسافر جا به جا شده دو میلیون و ۱۹۵ هزار جا به جایی ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۵۴ درصد رشد داشت. در فرودگاه امام خمینی که بیشترین پروازهای بین المللی را در ایران دارد بیش از ۴۱۳ هزار و ۲۲ نفر مسافر تا ۱۳ فروردین جا به جا شدند که نسبت به مدت مشابه ۲۵۴ درصد رشد داشته است برخی از ایرلاینها پرواز فوق العاده گذاشتند.
به گفته وی در بخش حمل و نقل دریایی در مجموع ۵ میلیون و ۸۴۸ هزار نفر تا ۱۳ فروردین جا به جا شدند که ۳۰۰ درصد رشد داشته است طبیعی بود بیشترین ترددها در ابتدای تعطیلات باشد بنابراین تا ۱۳ فروردین بیش از ۵۲ میلیون تردد بین استانی انجام شد که ۴۱ درصد رشد داشته است تردد روزانه هم مطرح بود که به طور متوسط سفرهای بین استانی بیشترین رشد را داشته است.
این مقام مسئول گفت: در حوزه حمل و نقل سواری استان هرمزگان ۷۱ درصد و استانهای البرز و تهران هر کدام ۴۹ درصد تردد را ثبت کرده اند و آزاد راههای شمالی و جنوبی بیشترین تردد را داشته اند.
معاون حمل و نقل وزارت راه درباره نرخ خدمات حمل و نقل در نوروز، افزود: تلاش شد قیمتها افزایش پیدا نکند این موضوع همکاری شرکتهای مختلف را به دنبال داشت که زمینهای برای آن فراهم شد که اگر افزایش نرخی باشد پیگیر شوند.
افندی زاده ادامه داد: هواپیماهای خارجی محدودیتی برای افزایش نرخ ندارند اما هواپیماهای داخلی طبق نرخ مصوبی که در سایت هست قابل رؤیت هستند ضمن اینکه مالیات بر ارزش افزوده نیز به این نرخ اضافه میشود بنابراین نباید بیشتر از این رقم فروخته شود. اگر این اتفاق میافتد پیگیری میشد. شرکتها میتوانستند حداکثر نرخ مصوب را با مالیات اعمال کنند.
وی گفت: ۹۷ درصد سفرها ریلی و جادهای است و تنها دو درصد سفرهای هوایی انجام میشود.
افندی زاده گفت: ۲۲۰ هزار کیلومتر راه داریم که بیش از ۸۰ درصد سفرها در راههای اصلی انجام میشود. وقتی حادثهای اتفاق میافتد آن را تحلیل میکنند که علت چیست البته همه این عوامل میتواند هم افزایی داشته باشد. نقاط حادثه خیز شناسایی میشود و بررسی خواهد شد که چگونه میتوان کمتر دچار حادثه شد رفع این موضوع به بودجه نیاز دارد.
به گفته این مقام مسئول رانندگان نقش عمدهای در حوادث دارند برنامه ما این است که متناسب با بودجه به ترمیم و بهسازی جادهها اقدام کنیم. این حرف که جادهها ایمن نیست حرف کاملی نیست. ایمن کلمه نسبی است اما ایمنی میتواند ارتقا پیدا کند.
معاون حمل و نقل وزارت راه افزود: پیش بینی هواشناسی برای امسال این بوده که بارشها کم هست هواشناسی پیش بینی برای ایام نوروز را انجام میداد و تحلیلی هم برای روزهای آینده میکرد. بیشترین بارشها در سواحل شمالی بود پس اگر به سایت هواشناسی مراجعه شود میبینیم که پیش بینیها درست بوده است. همچنین اگر برای هفته بعد وضعیت تحلیلی بدهد حتماً یک روز جلوتر این پیش بینی درست تر خواهد شد.
نظر شما