رضا محمدرحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی بحث بسیار مهمی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و به عنوان شعار سال بیان شده و در این راستا سازمان صمت ایلام همکاریهایی با پارک علم و فناوری به عنوان متولی شرکتهای دانش بنیان در زمینه آسان سازی صدور مجوزها و پروانههای بهره برداری واحدهای صنعتی انجام داده است.
وی گفت: تامین تسهیلات از محل منابع مختلف و همچنین تهیه بسته حمایتی برای شرکتهای دانش بنیان صادرات گرا و پرداخت مشوقهای صادراتی و تسهیلات با نرخ ترجیحی در راستای تامین نقدینگی از جمله اقدامات وزارت صمت است.
محمدرحیمی اضافه کرد: سازوکار تشکیل کانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان صنعت توسط وزارت صمت در دست اقدام است که برنامه ریزی و چگونگی افزایش محصولات دانش بنیان در صنعت و نیز دانش بنیان نمودن محصولات واحدهای دارای تولید عادی در آن تدوین شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام افزود: مشکل اصلی واحدهای دانشبنیان علیرغم داشتن دانش فنی کار، خلاقیت و ابتکار توسط مدیران این شرکتها عدم حمایت مالی میباشد. لذا تامین تسهیلات سرمایه ثابت برای احداث و راه اندازی و سرمایه در گردش برای تامین نقدینگی برای تولید؛ اولویت اصلی برای این واحدهاست.
موارد موردنیاز برای پیشبرد اهداف دانش بنیان
وی گفت: نبود مشوقهای ملموس مانند زمین رایگان، نرخ هزینههای آب و برق کمتر، کاهش سود تسهیلات از موارد موردنیاز در پیشبرد اهداف این شرکت هاست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام بیان کرد: اعمال سیاستهای تعرفهای بمنظور رقابت پذیری شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده محصولات وارداتی از مواردی که به حمایت بیشتراز این واحدها منجر میشود.
محمدرحیمی تصریح کرد: در استان ایلام محصولات شیمیایی و پتروشیمی، صنایع پایین دستی پتروشیمی، محصولات الکترونیکی (کیتها و تجهیزات برقی)، ابزار و تجهیزات پزشکی از جمله مواردی هستندکه در زمینه تولید محصولات دانش بنیان فعال است.
وی افزود: دیپلماسی تیم اقتصادی استان و در راس آن استاندار ایلام زمینه معرفی محصولات دانش بنیان در کشور همسایه را آسانتر میکند چراکه یکی از مزیتهای استان ایلام ظرفیت ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه عراق است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام گفت: با پیگیریهای استاندار ایلام در حال بازگشایی مرزها و نقاط اتصال جدید به کشور عراق هستیم و اخیراً جلساتی در استان دیاله عراق مرز هلاله شمالی بمنظور ایجاد بازارچه مشترک منجر به امضا تفاهم نامههایی شده و بازگشایی بازارچههای مرزی ضمن رونق برای مرزنشینان و تبادلات ارزی، سبب شکستن فضای تحریم و ایجاد اشتغال برای مرزنشینان و در نهایت شاهد ارزآوری و تامین کالاهای مورد نیاز وارداتی هستیم.
نظر شما