۱۷ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۰۲

سلیمانی با مهر مطرح کرد؛

جزئیات بخش عفاف‌ و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه قرآن کریم

جزئیات بخش عفاف‌ و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه قرآن کریم

مدیر اجرایی بخش عفاف و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به بیان جزئیات این بخش از نمایشگاه مذکور که پس از دوسال به‌طور حضوری برگزار می‌شود، پرداخت.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه - زینب رازدشت: کمتر از ۱۰ روز دیگر به آغاز بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم باقی مانده است؛ آخرین دوره نمایشگاه سال ۹۸ برگزار شد و طی دو سال به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد برگزاری حضوری نمایشگاه نبودیم و سال ۹۹ هیچ نمایشگاه قرآنی برگزار نشد و در سال ۱۴۰۰ هم نمایشگاه به صورت مجازی به فعالیت خود ادامه داد.

نزدیک به ۱۵ سال می‌شود که بخش عفاف و حجاب در کنار نمایشگاه قرآن فعالیت می‌کند و امسال هم بخشی در بالکن مصلی به نام بخش عفاف و حجاب در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اختصاص داده شده است و از ۲۷ فروردین ماه پذیرای بازدیدکنندگان نمایشگاه خواهد بود.

در خصوص بخش عفاف و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و روند برگزاری آن با اسدالله سلیمانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و مدیر اجرایی بخش عفاف و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به گفت و گو نشستیم. آنچه از نظر می‌گذرانید، حاصل گفت و گوی ما با وی است.

* پس از دوسال نمایشگاه قرآن به صورت حضوری برگزار می‌شود؛ بخش عفاف و حجاب بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم چه تفاوت‌هایی نسبت به دوره‌های گذشته دارد؟

با توجه به شیوع ویروس کرونا، دوسال نمایشگاه قرآن به صورت حضوری برگزار نشد و هم اکنون نزدیک به ۱۵ سال می‌شود که شاهد برگزاری بخش عفاف و حجاب، در کنار نمایشگاه قرآن هسیم؛ تصمیم ما بر این است که انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب به عنوان یک تشکل مردم نهاد، نمایشگاه پیش رو متفاوت از دوره‌های گذشته برگزار کند.

ما در کنار بخش فروش نمایشگاه؛ قسمت‌های دوخت چادر رایگان، نذر حجاب، من حجاب را دوست دارم را داریم؛ البته بخش‌های دیگر به مرور اطلاع رسانی خواهد شد.

* در خصوص نذر حجاب توضیح می‌دهید؟

طرح نذر حجاب، به منظور کمک به قشری که به لحاظ اقتصادی ضعیف هستند، در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن اجرایی خواهد شد و براساس آن چادر ۳۰۰ هزار تومانی با بهای ۲۲۰ هزار تومان به فروش خواهد رسید. در این طرح از معاونت قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمک‌های مردمی مدد خواهیم داشت تا در این بخش شاهد قیمت محصولات به ویژه چادر باشیم.

متأسفانه قیمت چادر بسیار گران شده است و بانوان اداری، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه نمی‌توانند چادر را خریداری کنند، به همین دلیل بخش نذر حجاب را در نمایشگاه قرآن اجرایی خواهیم کرد. در این بخش قیمت‌ها با ۶۰ درصد تخفیف به نسبت بیرون از نمایشگاه است.

البته علاوه بر طرح نذر حجاب دوخت رایگان چادر را داریم؛ حتی بانوانی که در منزل چادر دارند می‌توانند به نمایشگاه مراجعه کنند و چادرهایشان را به صورت رایگان بدوزند. همچنین به دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیده‌اند، هدایایی اهدا خواهیم کرد.

همچنین در بخش فروش تلاش مان را خواهیم کرد تا صفر تا صد محصولاتی که بانوان استفاده می‌کنند، با قیمت مناسبی در این نمایشگاه به فروش برسانیم.

* سال ۹۸ آخرین سالی بود که نمایشگاه قرآن برگزار شد؛ در آن اختلافی میان شما و سامانه کارگروه مد و لباس شکل گرفت. این درحالی است که مقام معظم رهبری در دیدار سال ۹۷ فرمودند که در حوزه حجاب شبکه ای تشکیل دهید و به صورت شبکه ای فعالیت کنید. آیا در این دوره کارگروه سامانه مد و لباس در کنار شما به عنوان بخش خصوصی خواهد بود و یا اختلافات همچنان پابرجاست؟

ما در همان سال ۹۸ هیچ مشکلی با کارگروه سامانه مد و لباس نداشتیم و این کارگروه بلاخره بخشی از نظام محسوب می‌شود، منتها متولی برگزاری نمایشگاه، معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این معاونت تشخیص می‌دهد که بخش عفاف و حجاب را چه کسی برگزار کند. سال ۹۸ تصمیم بر آن شد تا انجمن به عنوان بخش خصوصی این بخش عفاف و حجاب را برگزار کند. متأسفانه در آن سال کارگروه سامانه مد و لباس، به جای حمایت از بخش خصوصی، چنین حرکتی را انجام داد و از نمایشگاه کناره گیری کرد؛ درحالی که مقام معظم رهبری در دیدار سال ۹۷ فرمودند که بروید و شبکه بشوید تا در حوزه حجاب کار کنید. متأسفانه کارگروه سامانه مد و لباس در همان سال ۹۸ در مقابل نمایشگاه قرآن، نمایشگاهی را در بوستان آب و آتش برگزار کردند تا بخش خصوصی را زمین بزنند که به حمدالله و به حق صاحب چادر، اتفاقی برای ما نیفتاد و نمایشگاه به صورت آبرومندانه برگزار شد.

امسال این اتفاق طور دیگری رقم خورد؛ معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این اعتماد را به انجمن کرد و ما امیدواریم که انجمن متفاوت‌تر از گذشته بتواند رویداد فرهنگی را اجرا کند و در خصوص کارگروه مد و لباس که ساختارش تغییر کرده و برادر دیگری در رأس آن قرار گرفته هم باید بگویم که ما اعلام آمادگی می‌کنیم تا در کنار یکدیگر بتوانیم کمک حال هم باشیم. ما مشکلی با کارگروه سامانه مد و لباس نداریم.

* یکی از دغدغه‌های بانوان محجبه کشور، بحث گرانی محصولات حجاب است؛ آیا بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن می‌تواند این نوید را به بانوان محجبه کشور بدهد که محصولات را با مناسب‌ترین قیمت خریداری کنند؟

باید گفت که این دیوار از پای بست ویران است؛ موضوع حجاب در جمهوری اسلامی ایرانی، یکی از مسائل پرچالش بوده و همچنان هست؛ هم قانون شرع به ما حجاب را توصیه می‌کند و هم قانون جمهوری اسلامی و در کشورمان بی حجابی جرم است، اما از طرفی مسئولی نیامده است که به کمک ترویج تولید حجاب بیاید. برای مثال کارشناسان حجاب و کارشناسان تلویزیون و آموزش و پرورش بحث‌های فرهنگی می‌کنند تا خانمی را متقاعد کنند که حجاب برتر یعنی چادر را داشته باشند. حال آنکه این خانم چادر را انتخاب می‌کند و به سمت بازار می‌آید تا چادر خریداری کند، متوجه قیمت‌های کلان چادر می‌شود که در این لحظه آن فرد دیگر فرهنگی نیست بلکه یک کاسب است که برای خود کار می‌کند.

آن چیزی که در توان انجمن است، نظارت بر قیمت‌ها در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن است. ما از اعضا خواهش کردیم که رعایت حال مردم را داشته باشند و تمامی محصولات را تا ۲۰ درصد تخفیف دهد. از همین تریبون اعلام می‌کند، هر کسی که احساس کرد تخفیفی در کالاها وجود ندارد و محصولات گران قیمت به فروش می‌رسد، حتماً به ستاد نمایشگاه مراجعه کنند.

همچنین ما در بحث فروش نظارت دائمی خواهیم داشت و کارشناسان ما بطوردائم این رصد را انجام می‌دهند.

* این دوره از بخش عفاف و حجاب نمایشگاه همچون سال ۹۸ در بالکن شبستان برگزار می‌شود و یکی از اشکالات اساسی بخش عفاف و حجاب در سال ۹۸ مکان و پله‌ها و عدم تهویه مناسب بود؛ چرا امسال دوباره این بخش را در همین نقطه شبستان برگزار کردید؟

ما همه مشکلات بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن در سال ۹۸ را به معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گوشزد کردیم اما به هرحال معاونت هم معذوراتی دارد؛ جایگزینی بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن و تشخیص آن برعهده معاونت است و ما هیچ دخل و تصرفی نداریم، اما ترجیح مان این بود که همچون سال ۹۶ بخش عفاف و حجاب را در انتهای سالن شبستان مصلی برگزار می‌کردیم که بازدیدکنندگان هم راضی بودند. در نهایت ما هیچ نقشی در انتخاب مکان بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن نداریم.

* بسیاری از بازدیدکنندگان در دوره‌های قبلی از تکراری بودن طرح‌ها گلایه مند بودند، آیا در این دوره برای حل این موضوع چاره‌ای اندیشیده‌اید؟

در بخش عفاف و حجاب برخی‌ها تصور می‌کنند که محصولات ارائه شده تنها چادر است درحالی که ما انواع مانتو، مانتوهای عبایی، ساق دست و بسیاری دیگر از محصولات حجاب را در این بخش از نمایشگاه عرض خواهیم کرد. ۵۴ غرفه در بخش عفاف و حجاب حضور دارند که با یکدیگر رفیق هستند اما به شدت با یکدیگر رقابت می‌کنند و نوآوری‌های شأن را روزانه می‌توان مشاهده کرد.

ان شاءالله نمایشگاه از ساعت ۱۶ روز ۲۷ فروردین ماه پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود و تا ساعت ۲۳ ادامه خواهد داشت. امیدواریم در این دوره از نمایشگاه توانسته باشیم پاسخگوی ذائقه‌های مختلف مخاطبان مان شویم.

* با توجه به اینکه ساعت اتمام نمایشگاه ۲۳ بوده آیا تسهیلات لازم فراهم شده است؟

بله همچون سالیان گذشته با مترو هماهنگ شده است که مشکلی در تردد بازدیدکنندگان به ویژه بانوان پیش نیاید.

* آیا این دوره از بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن، تنها فروشی است و هیچ برنامه ترویج این موضوع را ندارید؟

بارها گفته‌ام که حوزه عفاف و حجاب در تداخل با یکدیگر هستند، ما تولیدکننده حجاب هستیم نه عفاف. ترویج را باید کسانی وارد میدان شوند که کارهای ترویجی و محتوایی می‌کنند. همچنین شبکه فراگیر حجاب و کارگروه مد و لباس حتماً برنامه‌هایی در این بخش خواهند داشت و در این بخش فعال هستند.

* به‌نظر شما بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن می‌تواند نقطه قوت نمایشگاه باشد یا پاشنه آشیل؟

اگر بنا بود که عفاف و حجاب یک البسه و پوشاک معمولی باشد، هیچ سالی در کنار نمایشگاه قران برگزار نمی‌شد؛ بنابراین این موضوع اهمیت حجاب را می‌رساند. البته متأسفم که بگویم بخش قرآن نمایشگاه خلوت و بخش پوششی آن شلوغ است اما به هرحال پوشش و حجاب، از آموزه‌های دینی است و اهمیت این موضوع بسیار زیاد است. به هرحال بخش عفاف و حجاب شلوغ ترین بخش نمایشگاه قرآن است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست.

* و اما نکته پایانی شما...

ما نگاه مان به حجاب این است که دشمن علناً در موضوع حجاب موضع گرفته و دائماً صحبت می‌کند و این اوضاع و احوالی که در اثر سرمایه گذاری‌های دشمن در خیابان و کوچه‌ها می‌بینیم، تأسف بار است؛ ما بچه‌های جنگ هستیم و اگر بخواهیم در مقابل این هجوم و تهاجم بایستیم، باید گفت که جواب موشک، موشک است. من تولیدکننده محصولات حجاب نباید با عضو کمسیون فرهنگی مجلس صحبت کنم تا مجلس در این موضوع ورود کند و چادر را به عنوان کالای فرهنگی تصویب کند، بلکه مسئولان ما باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند که این حجاب امروز لباس رزم بانوان در مقابل دشمن است و هر اندازه این لباس ریزش کند، همچون نبرد جبهه‌ای می‌مانیم که وقتی پشت سرمان را نگاه می‌کنیم، متوجه ریزش لشگر هستیم. این مسأله بسیار خطرناکی است.

حجاب مسأله‌ای اشتغال‌زاست و ظرفیت صادرات و کارآفرینی را دارد. حجاب به عنوان یک پوشش استراتژیک است که شهدا به ما وصیت کرده‌اند. کل واردات چادر را اگر بخواهند با ارز دولتی وارد کنند، به اندازه آن موزی است که در سال ۹۷، سیصد میلیون دلار موز با ارز ۴۲۰۰ وارد شد و در نهایت طی ۱۵ روزه خورده شد و با همان می‌توانستیم قیمت چادر را طی چند سال راکد نگهداریم.

متأسفانه این اتفاقات ما را رنج می‌دهد و مسئولان ما باید وارد عمل شوند و در این مورد تسهیل گری کنند تا ما بتوانیم در مقابل دشمن بایستیم، دشمنی که ما را بمباران می‌کند. زمانی که مواد اولیه من گران است چگونه می‌توانم ذائقه سازی کنم و طرح‌های مختلفی را بزنم. ما حتی فرصت فکر کردن برای نوجوانان و جوانان را نداریم و دچار روزمرگی شده‌ایم. این پیله‌ها را باید از دست تولیدکنندگان محصولات حجاب باز کنیم تا مقداری شرایط بهتر شود؛ چراکه امروز دشمن روی حجاب و خانواده‌های ایرانی تمرکز کرده است و این درحالی بوده که مسئولان ما نسبت به این موضوع بی توجه هستند و تنها به اصطلاح نوچ نوچ می‌کنند و با تأسف سرتکان می‌دهند. اگر روزی خدای ناکرده بی حجابی عادی انگاری شود، دیگر نمی‌توان کاری کرد. شما کافیست وضعیت حجاب کشور را طی پنج سال اخیر مقایسه کنید که مطمئناً نتایج مثبتی نخواهید گرفت.

کد خبر 5459980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha