به گزارش خبرگزاری مهر، پروین محمدی پوری در این زمینه اظهار کرد: در حال حاضر سه مرکز فعال غیر دولتی روزانه، آموزشی و توانبخشی برای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم زیر ۱۵ سال در شهرهای ارومیه، مهاباد و بوکان و یک مرکز غیر دولتی روزانه حرفه آموزی توانبخشی افراد دارای اختلال طیف اوتیسم ۱۵ سال به بالا در حال ارائه خدمات به ۱۲۰ نفر توان خواه دارای اختلال طیف اوتیسم هستند.
وی، در خصوص خدمات ارائه شده برای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم در مراکز توانبخشی نیز افزود: در این مراکز خدمات آموزشی و خدمات توانبخشی از جمله کاردرمانی، گفتاردرمانی، روانشناسی، هنر درمانی، بازی درمانی، موسیقی درمانی و ورزش ارائه میشود.
محمدی پوری گفت: اختلال اوتیسم طیفی از اختلالات رشدی عصبی است که بیشتر با علائم نقص در مهارتهای اجتماعی، مهارهای کلامی و غیرکلامی، اصرار بر یکنواختی و علایق محدود، حرکتهای تکراری و کلیشهای، عدم همدلی و ارتباط چشمی و گستره دیگری از علائم و نشانهها مشخص میشود و این علائم در کودکان دارای اتیسم به شکل و شدت متفاوتی مشاهده میشود که همین امر میتواند منجر به تشخیص سطح اختلال اوتیسم شود.
وی اضافه کرد: ۲ تا ۵ سالگی سن طلایی تشخیص اوتیسم و دریافت خدمات آموزشی و توانبخشی است، بنابراین والدین در صورت مشاهده اینگونه علائم باید نسبت به درمان این کودکان اقدام کنند.
نظر شما