سید محسن میرطالبی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ماه رمضان ماه نزول قرآن، یکی از بهترین ماههای خداوند، ماه بخشش گناهان، ماه شروع یک ارتباط با خدا و ماه آشتی مجدد خداوند است.
وی تصریح کرد: رمضان از ریشه رمضاء یعنی سوزانده شدن و مصدر سوزاندن است، با توجه به فرمایشات پیامبر اکرم (ص) علت اینکه این ماه را ماه رمضان نامیده اند این است که گناهان در این ماه سوخته میشود.
استاد دانشگاه سوره تهران با بیان اینکه خداوند ماه رمضان را فرصتی برای مؤمنان قرارداده است تا در طول سال، یکماه را به خود بپردازند؛ افزود: خود را پالایش کنند و آنچه که در طول یکسال شرایط سخت برای خودمان قرار دادیم و دچار آلودگی شدیم خود را تمیز کنیم و تزکیه دوباره برای ما ایجاد شود.
میرطالبی تاکید کرد: تزکیه برای روح و جسم انسان لازم است، ماه رمضان یکی از چهار ماهی است که خداوند جنگ را در آن حرام شمرده است مگر درمواقعی که جنبه دفاعی داشته باشد جنگ بلامانع است.
وی متذکر شد: در ماه رمضان کارهای بسیاری مانند روزه داری، اطعام به نیازمندان، توجه به نیازمندان، مستمندان، شب زنده داری، عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، صدقه دادن، توجه کردن به خود و تفکر کردن سفارش شده، روح انسان درماه رمضان از فیض الهی سرشار میشود
این روانشناس مذهبی با بیان اینکه در دو سال گذشته که ویروس کرونا در کشور ما شدت داشت، با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی شرایطی فراهم شد که کمکهای مومنانه برای افرادی که در شرایط سخت قرار دارند در نظر گرفته شد، خاطرنشان کرد: این امر باعث شد مقداری به مستمندان ونیاز مندان دقت بیشتری کنیم؛ به راستی ما در مرحله اول باید به اطرافیان خود نگاه ویژه کنیم به گونهای که اگر در فامیل، اقوام وآشنایان ما مشکل دارند کمک کنیم و بعد به دیگران بپردازیم.
میرطالبی بیان کرد: فضیلتهای ماه مبارک رمضان به القاب بسیاری مانند برترین ماه خدا معرفی شده و دلیل برترین ماه خدا این است که قرآن، در ماه رمضان و شب قدر نازل شده است.
وی با بیان اینکه فضیلت دوم این ماه این است که نزول کتب آسمانی مانند صحف ابراهیم در ماه اول رمضان، تورات در روز ششم، انجیل در روز سیزدهم، زبور در روز هجدهم بوده است، تصریح کرد: فضیلت سوم این است که روزه داری درتمام طول سال مبارک است اما در ماه رمضان روزه داری بر کسی که توانایی روزه داری دارد، واجب است که روزه داری خود را در این ماه مستمر انجام دهد.
روزه داری موجب تقویت پرهیزکاری و تقوا میشود
استاد دانشگاه سوره تهران ادامه داد: روزه داری موجب تقویت پرهیزکاری و تقوا میشود؛ همانگونه که گفته شد جسم مقداری تحت فشار قرار میگیرد و این باعث میشود روح تقوا و پرهیزکاری در انسان روزه دار رشد و تعالی پیدا کند.
این کارشناس دینی ادامه داد: روزه داری سپری در برابر آتش است وباعث آرامش روح وجسم میشود، پیامبر (ص) فرمودند: روزه بگیرید تاسالم بمانید وباتوجه به نظر پزشکان روزه داری دراکثر موارد باعث تنظیم فشارخون و قند خون میشود.
میرطالبی با بیان اینکه روزه داری باعث میشود که نفوذ شیطان بر انسان متوقف و شرایطی که روزه دار برای خود مهیّا میکند باعث میشود شیطان وارد حریم فرد روزه دار نشود؛ تاکید کرد: در ایام ماه مبارک رمضان مساوات بین فقیر غنی برقرار میشود و این مسیر، باعث شکل گیری فضائل اخلاقی خوب در انسان خواهد شد و صبر، خشوع و فروتنی در انسان تقویت میشود.
وی در ادامه گفتگو خاطرنشان کرد: بعد از ماه رمضان، سرمایه بزرگی برای انسان به وجود میآید و باید در این یک ماه ذخیره اندوزی کنیم تا تغییر کردار و رفتار در وجود فرد روزه دار باقی بماند و بتوانیم بر خشم، عصبانیت و بسیاری از رفتار خود تغییر ایجاد کنیم.
میرطالبی افزود: امام محمدباقر میفرمایند که هرچیزی بهاری دارد و بهار قرآن در ماه رمضان است؛ تلاوت کردن و تدبر کردن در قرآن بسیار اهمیت دارد و حتی هر نفس فرد روزه دار ثواب خودرا دارد و از همه چیز مهمتر این است در ماه رمضان در آیات قرآن تدبر و اندیشه کنیم و وقتی عید رمضان میآید، انسان از لحاظ جسمی، روحی ومعنوی تزکیه و پاک شود.
استاد دانشگاه سوره تهران خاطرنشان کرد: به یاد داشته باشیم که روزه داری فقط نخوردن ونوشیدن نیست؛ چون چنین فردی روزه دار واقعی نیست و از خداوند بخواهیم که روزه دار واقعی باشیم.
نظر شما