حسین حق شناس در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات خط کشی خیابانها در اصفهان اظهار داشت: شرایط اقلیمی و نبود بارندگی باعث قیرزدگی سطح آسفالت میشود که محو شدن و کدر شدن خطکشیها را به همراه دارد.
وی افزود: ترکیب آسفالتها به دلیل داشتن نوع سنگدانههای آهکی که در اصفهان مورد استفاده قرار میگیرد با سایش سنگهای آهکی، کدر شدن و محو شدن خطکشیهای خیابان را نسبت به شهرهای دیگر افزایش میدهد و علاوه بر آن موجب استفاده بیشتر از قیر میشود که در این صورت رؤیت پذیری خود را از دست میدهند.
تغییر در ترکیب رنگ و آسفالت خیابانها
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه در همین راستا مناقصاتی برای بهبود ترکیب رنگ و ماندگاری و رویتپذیری خطکشی خیابانها برگزار شده است، گفت: اما همچنان به نتیجه مطلوب نرسیدهایم و به همین خاطر از شهرک علمی و تحقیقاتی و دانشگاهها دعوت میشود تا ایدهها و راه حلهای خود را در این زمینه ارائه کنند.
وی ادامه داد: به منظور استفاده از ظرفیت علمی و اجرایی مراکز دانشبنیان، درصدد هستیم با تغییری در فرمولاسیون ترکیب رنگ و یا آسفالت شهر بهبودی لازم برای خطوط خیابانها عملیاتی شود؛ زیرا همین رنگ مورد استفاده در اصفهان در سایر شهرها ماندگاری بالاتری دارد اما در اصفهان به دلیل شرایط اقلیمی خطکشیها زودتر محو میشود.
افزایش رؤیت پذیری خطکشی خیابانها از اسفند ماه
حقشناس استفاده از پوشش پلیمری به جای رنگ را از دیگر راهکارها برای رفع این مشکل دانست و افزود: پوشش پلیمری جایگزین رنگ با ضخامت کم هم میتواند دیگر گزینههای مورد استفاده قرار گیرد تا با ماندگاری بالا جِرمپذیری کمتری داشته باشد که در زمینه نیز فراخوان و دعوت به همکاری به مراکز علمی و ایدهپرداز داده شده تا کیفیت کار افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال این پدیده تشدید میشود، تصریح کرد: این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفته است و به همین خاطر سبک قراردادها به سمت تعمیر و نگهداری پیشرفته تا پیمانکار موظف شود در چند نوبت با ضخامت کمتر این رویتپذیری را در ماههای گرم سال عملیاتی کند؛ این پروژه نیز در اسفند ماه به دلیل شرایط هوایی و تمیز بودن بستر اجرا شده است.
مخفی شدن تابلوها به دلیل پوشش گیاهی
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان در خصوص مخفی شدن تابلوهای راهنمایی و رانندگی به دلیل پوشش گیاهی، گفت: به مرور زمان پوشش گیاهی باعث مخفی شدن این تابلوها میشود که در مواقعی برخی از پوششهای گیاهی متناسب با معابر نبوده و درختها نباید در بزرگراهها به سمت سواره رو حرکت کند.
وی خاطر نشان کرد: مکاتباتی با سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری انجام شده که این مشکل با هرس درختان و برخی گیاهان حل میشود و البته باید به صورت سالیانه صورت گیرد تا مؤثر باشد و در غیر این صورت تصمیم به جابجایی تابلوها برای رفع این مشکل گرفته خواهد شد.
نظر شما