به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، در نشست امروز شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، اعلام شد با توجه به تصمیم عربستان مبنی بر برگزاری حج، ارتباط با دستگاههای همکار و تشکیل کمیسیونهای تخصصی برای تسهیل اعزام زائران ایرانی آغاز شده است.
اکبر رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت در این باره افزود: از میان بیش از ۷۴ هزار زائری که در سال ۹۹ ثبت نام و هزینه خود را واریز کرده اند اولویت ثبت نام اولیه در بانک، ملاک اعزام برای حج ۱۴۰۱ خواهد بود.
به گفته وی، طبق اخبار و اطلاعات دریافتی، از سهمیه یک میلیون نفری که برای حج آینده تعیین شده است ۱۵۰ هزار نفر از حجاج داخل و ۸۵۰ هزار نفر از خارج عربستان در مناسک حج تمتع حضور خواهند داشت.
سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت هم سه شرط پذیرش حجاج را زیر ۶۵ سال بودن، واکسیناسیون با واکسنهای مجاز اعلام شده از سوی عربستان و گواهی آزمایش منفی ابتلاء به کرونا عنوان کرد.
وی افزود: در حال پیگیری هستیم تا دعوتنامه حج را هرچه زودتر دریافت کنیم تا وضعیت حج آینده و سهمیه حجاج ایرانی برای ادای مناسک حج روشن و یادداشت تفاهم فی مابین هم امضا شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با بیان اینکه خداوند شرط استطاعت برای حج را توانایی جسمی و مالی قرار داده است، اعلام شرط سنی از سوی عربستان برای ادای واجب الهی را تعجب برانگیز خواند چون با این شرط افراد سالم زیادی از انجام حج در امسال محروم میشوند.
وی گفت: اختصاص سهمیه ۱۵۰ هزار نفری برای زائران داخل عربستان و۸۵۰ هزار نفر برای بیش از یک میلیارد مسلمان جهان با منطق هر هزار نفر یک نفر سازگاری ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین از همگان خواست تلاش کنند بهترین خدمات را برای زائرانی ایرانی که به حج مشرف میشوند، ارائه نمایند.
در این جلسه همچنین تصریح شد زائرانی که برای حج ثبت نام کرده اند در صورتی که تاکنون دوره واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده اند هرچه سریعتر اقدام نمایند و از واکسنهای مورد تأیید عربستان تزریق کنند.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت از اجرای عتبات نوروزی و روند اعزام زائران در ماه مبارک رمضان به عراق گزارش داد و تصریح کرد: با تشکیل کارگروههای مختلف و استفاده از نقطه نظرات نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت تلاش خواهد شد که اشکالات و آسیبهای اعزام زائران به عتبات عالیات که شناسایی شده است رفع شود.
بر پایه این گزارش، در ابتدای این جلسه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت فرارسیدن سالروز وفات بانوی گرامی اسلام حضرت خدیجه کبری (س) را تسلیت گفت و به گوشهای از فداکاریهای آن حضرت در راه تنومند کردن درخت نوپای اسلام و موفقیتهای پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: حضرت خدیجه با نقش بی بدیلی که داشت بیشترین خدمت را به پیامبر گرامی اسلام کرد و رسول مکرم اسلام هم فرمود: خداوند بهتر از خدیجه به من ارزانی ننمود. او با مالش به اسلام کمک کرد و در زمانی که دیگران کافر بودند ایمان آورد و خداوند از او کوثر را به من بخشید.
نظر شما