به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی در جلسه ۸۵۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستور جلسه ۸۵۹ چند موضوع بود؛ اولین محور در زمینه برنامه ۴ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی است که دبیرخانه شورای عالی دستورات جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سه سطح دستورات سیاستی و راهبردی، نظارتی و امور اجرایی را برای ۴ سال آینده تدوین نموده که در جلسه گزارشی در این خصوص ارائه شد.
عاملی افزود: نگاشت نهادی دستورات تهیه شده نشان میدهد؛ توزیع منطقی بین دستوراتی که توسط دستگاههای اجرایی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی طراحی میشود و دستورات مرتبط با شوراهای تخصصی و ستادهای راهبری علم و فناوری، تعلیم و تربیت، مهندسی فرهنگی و خانواده و زنان وجود دارد. بدیهی است این برنامههای مدون شده مانع از قرار گرفتن دستورات جدید متناسب با تغییر و تحولات علمی و فرهنگی روز و مسائل نوپدید به اقتضا شرایط زمانی، ملی، منطقهای و جهانی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: دستور دوم سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که پس از اظهار نظر رهبر معظم انقلاب فرهنگی و تدابیر ۶ گانه نسبت به سند ارائه شده در بخش جایگاه، اهداف، عرصهها و اولویتها و همچنین بخشهایی از شرح وظایف مورد بحث و تصویب نهایی قرار گرفت و بخشهای بعدی سند در جلسات آینده بررسی و نهایی خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان ضرورت توجه و تمرکز بیشتر بر وضعیت فرهنگی کشور گفت: در این جلسه، اظهار نگرانی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی راجع به وضعیت بد حجاب و عفاف در جامعه طرح شد و ریاست شورا، رئیس قوه قضائیه و سایر اعضا شورا از وضعیت موجود اظهار نگرانی کردند. واقعیت این است که دشمنان اسلام طراحیهای گستردهای را از طریق رسانههای بیگانه، فعالیتهای شبکههای اجتماعی، صنایع مرتبط با حوزه سرگرمیها، موسیقی، سینما و بنگاههای بزرگ و انحراف آفرین برای به مخاطره انداختن نسل جوان کشور ایجاد کردهاند و یک جنگ بیامان برای توسعه انحراف اجتماعی به وجود آوردهاند.
وی ادامه داد: وظیفه اول دستگاههای اجرایی کشور مقابله با مخاطره انگیزان فرهنگ اسلامی جامعه است و بطور طبیعی رؤسای دستگاههای اجرایی کشور و حسب دستور رئیس محترم قوه قضائیه، نهادهای نظارتی و دادستانی قوه قضائیه موظف به پیگیری مصوبات شورای عالی و بطور مشخص مصوبات حجاب و عفاف هستند. پدر و مادر نگران تربیت سالم و صالح فرزندان هستند و نظام اسلامی هم مثل یک پدر و مادر احساس مسئولیت نسبت به همه فرزندان خانواده بزرگ ایران اسلامی دارد.
عاملی ادامه داد: چه بسا نسل جوانی که در مسیر اشتباه و انحرافی قرار میگیرد و هم پدر و مادر خود را و هم نظام تعلیم و تربیت کشور را مورد مواخذه قرار دهد که چرا نسبت به من احساس مسئولیت لازم و اثر گذار نداشتید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: مصوباتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف وجود دارد که تاکید قطعی اعضای شورا اجرایی سازی مصوبات مربوط به آن است که قوه قضائیه و دستگاههای دولتی موظف شدهاند نسبت به اجرایی سازی آن اقدام کنند.
وی اظهار داشت: موضوع فرهنگ سالم و صالح و فرهنگ اسلامی جامعه نیازمند کار همه جانبه در آموزش و پرورش، نهادهای فکری و دانشگاهی، حوزههای علمیه، رسانه ملی و از همه مهمتر احساس مسئولیت فردی و اجتماعی همه دغدغهمندان صلاح و رستگاری جامعه و عموم مردم است. ایشان تاکید کرد که نهادهای رسمی کشور و بطور خاص دانشگاهها و مدارس موظف به رعایت قوانین و مقررات مرتبط با پوشش و رعایت اخلاق و مسئولیت اجتماعی هستند و باید در این خصوص پاسخگو باشند.
تدوین دو گزارش کاربردی و مفهومی در خصوص شعار سال
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به تدوین دو گزارش کاربردی و مفهومی در خصوص شعار سال نمود و در این جلسه تشکیل کارگروه تدوین سند سیاستی و راهبردی در خصوص تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین با حضور چهار نفر از اعضا شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
عاملی تاکید داشت: هیئت تعیین صلاحیت رؤسای دانشگاهها ریاست ۷ نفر از رؤسای دانشگاه را تأیید کرد. بر این اساس دکتر طاهر علی محمدی به عنوان ریاست دانشگاه ایلام، دکتر موذنی به عنوان رئیس دانشگاه شیراز، دکتر فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه تربیت مدرس، دکتر علیرضا دودمان به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه و دکتر سید علی میر محمد میبدی به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر حسین هرسیج به عنوان رئیس دانشگاه اصفهان مورد تأیید قرار گرفتند.
وی گفت: در جلسه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل خاصی که در اساسنامه دانشگاه شاهد وجود دارد تأیید رئیس دانشگاه در صحن شورای عالی طرح شد و دکتر احمد چلداوی برای ریاست دانشگاه شاهد مورد تائید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.
نظر شما