خبرگزاری مهر - گروه استانها: بهار سال گذشته بود که پس از کش و قوسهای فراوان، سازمان غذا و دارو آئین نامهای ارائه داد که در آن بنا شد محدودیتهای تأسیس داروخانهها رفع شود؛ هرچند این مسئله با انتقادات فراوانی از سوی ذی نفعان رو به رو شد اما با تصمیم و رأی دیوان عدالت اداری، رسماً باید این اتفاق رقم میخورد.
اکنون کمتر از یک سال از تغییر قانون گذشته است و شاهد تغییراتی در تعداد داروخانههای خراسان شمالی هستیم.
داروخانهها دیگر شلوغ و پر ازدحام نیستند
یکی از شهروندان بجنوردی در این خصوص اظهار کرد: تعداد داروخانهها بیشتر شده و اکنون صف داروخانههای مرکز شهر کاهش یافته است.
وی افزود: ما تا یک سال قبل برای خرید یک قرص سرماخوردگی از میدان کارگر بجنورد باید پشت سر سه چهار نفر صف میایستادیم اما اکنون تقریباً صف تمام شده است.
این شهروند بجنوردی تصریح کرد: شلوغی داروخانهها تا حد زیادی رفع شده و از این جهت اقدام مثبتی رقم خورده است.
یکی دیگر از شهروندان که در منطقه حاشیهای بجنورد زندگی میکند، بیان کرد: مایه تأسف بود که در این منطقه بزرگ که جمعیت بالایی هم دارد، یک داروخانه نیز وجود نداشت.
وی افزود: مردم مجبور بودند برای خرید داروهای ابتدایی نیز به مرکز شهر بروند.
این شهروند تصریح کرد: خوشبختانه اکنون یک داروخانه در منطقه تأسیس شده و بسیاری از داروها را نیز دارد و تا حدود زیادی مشکل رفع شده است.
خانم سعیدی از کارکنان داروخانهای در مرکز شهر است، وی در گفتگو با مهر اظهار کرد: طبیعتاً قانون رفع انحصار داروخانه بسیار مفید بود و بار را از دوش افرادی که صرفاً با یک حقوق ثابت در داروخانه کار میکنند کم کرد.
وی افزود: یادمان نمیرود که پارسال آنقدر صفوف زیاد بود که حتی لحظهای فرصت استراحت نداشتیم.
سعیدی تصریح کرد: در دوران کرونا این مسئله بسیار خطرناکتر بود؛ همواره درون داروخانه غلغله بود و هیچ امنیتی از نظر کرونا نداشتیم.
وی ادامه داد: پیش از دریافت واکسن ۳ بار کرونا گرفتم که علتش شلوغی بیش از حد داروخانه بود؛ اما اکنون وضعیت بهتر شده و مردم نیز کمتر معطل دریافت دارو میمانند.
صدور ۲۷ مجوز داروخانه در سال ۱۴۰۰
سید جواد پورنقی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار کرد: اکنون ۸۷ داروخانه خصوصی در خراسان شمالی، به جز شهرستان اسفراین، فعال است.
وی افزود: ۱۱ مورد نیز داروخانه بیمارستانی به مردم خدمت میدهند.
پورنقی تصریح کرد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۷ مجوز بهره برداری صادر شد که تاکنون ۱۸ مورد آن شروع به کار کردند؛ این تعداد تا حدود زیادی مشکل کمبود داروخانه در استان را رفع میکند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در مجموع ۱۰۸ داروخانه فعال بوده و به مردم دارو تحویل میدهند؛ با آغاز به کار ۹ داروخانه دیگر که مجوزهای لازم را دریافت کردند، امیدواریم مردم برای خرید دارو با مشکلی مواجه نشوند.
وی در انتها بیان کرد: اعطای مجوز داروخانه طبق قوانین انجام میشود و دیگر محدودیتهای پیشین در این حوزه وجود ندارد.
انحصار علاوه بر داروخانهها، در بسیاری از موارد دیگر نیز در کشور وجود دارد که رفع آنها مانند داروخانه، میتواند در کاهش مشکلات اثر داشته باشد.
نظر شما