۲۶ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۱۰

سرپرست دانشگاه خواجه نصیر با مهر مطرح کرد؛

پژوهش های دانشگاهی «تقاضامحور» می شود

پژوهش های دانشگاهی «تقاضامحور» می شود

سرپرست دانشگاه خواجه نصیر توسعه علوم و دوره های بین رشته ای و حتی فرارشته ای را یکی از برنامه های این دانشگاه مرتبط با شعار سال برشمرد و گفت: پژوهش های دانشگاهی «تقاضامحور» می شود.

حسن کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره راهکارهای تحقق فرامین رهبری پیرامون شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، با اشاره به برنامه این دانشگاه برای توسعه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد اظهار کرد: در حال حاضر یک مرکز رشد در دانشگاه داریم که با اخذ مجوز و امکانات و تسهیلات از وزارت علوم، قرار است به یک پردیس فناوری تبدیل شود.

سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افزود: از سوی دیگر هسته های فناوری در دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که برای ادامه کار نیاز به امکاناتی از جمله فضا و ... دارند که در سال جاری حمایت از هسته های فناور در دستور کار دانشگاه قرار خواهد داشت. همچنین وزارت علوم در قالب طرح گرنت از هسته های فناور در راستای فعالیت های فناور محور حمایت می کند که مشوق خوبی برای فعالیت دانشجویان خواهد بود.

کریمی ضمن اشاره به اینکه تلاش داریم پژوهش های دانش بنیانی را به صورت تقاضا محور پیگیری کنیم، گفت: یعنی طرح های پژوهشی دانشگاه حتما مشتری خصوصی و یا دولتی داشته باشد و کاملا مشخص باشد که خروجی طرح در کجا مورد استفاده قرار خواهد گرفت. چرا که در حال حاضر بعضا شاهد هستیم که طرح های پژوهشی عملا در مرحله رونمایی متوقف می شوند و عملا به تجاری سازی نمی رسند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه طرح های پژوهشی و دانش بنیانی نیاز به پشتیبانی هایی برای تجاری سازی دارد، افزود: این طرح ها یا باید سرمایه گذارهای بیرونی (بخش خصوصی) داشته باشند و یا بخش های دولتی به جای خرید محصولات از دیگر کشورها، از محصولات فناورمحور ایرانی استفاده کنند که در این شرایط اشتغال زایی هم رونق خواهد گرفت.

سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی یک زنجیره و حلقه به هم متصلی است که باید کنار هم قرار بگیرد و صرف دانش بنیان بودن، مشکلی را حل نخواهد کرد.

کریمی با بیان اینکه محصولات دانش بنیان ایرانی باید رقابت پذیر باشند،گفت:اگر این محصولات قدرت رقابت پذیری با محصولات خارجی از لحاظ کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش نداشته باشد، قطعا استقبال خوبی از آن ها صورت نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: باید از دانشجویانی که ایده ای در ذهن دارند، حمایت شود تا با جرات و جسارت بیشتری وارد میدان شوند. البته قرار نیست اگر ۱۰۰ ایده ارائه می شود، همه آن تبدیل به محصول شود واگر ۱۰-۱۵ درصد آن هم به ارائه محصول بیانجامد، با توجه به آمارهای بین المللی عدد خوبی است.

سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تصریح کرد: من فکر می کنم، حلقه دیگری که به شدت به این موضوع کمک می کند، آموزشِ پژوهش محور در دانشگاه است؛ یعنی آموزشی که در خدمت پژوهش باشد و دانشجویان به گونه ای تربیت شوند که تفکرشان تقاضا محور باشد و دانشگاه را به سمت دانشگاه جامعه محور سوق دهند و جامعه حس کند دانشگاه در حل معضلات جامعه نقش آفرینی میکند.

کریمی توسعه علوم و دوره های بین رشته ای و حتی فرارشته ای را یکی دیگر از برنامه های دانشگاه خواجه نصیر در سال ۱۴۰۱ برشمرد و گفت: با تفکر بین رشته ای ست که می توان مشکلات را حل کرد.به طور مثال ما قبلا رشته میان رشته ای مکاترونیک را راه اندازی کردیم که ترکیب بین دو رشته مکانیک و الکترونیک است و در حال حاضر به دنبال راه اندازی میان رشته جدیدی به نام مترویونیک در مقطع کارشناسی ارشد هستیم که به زودی در وزارت علوم تصویب می شود. به نظر می رسد این گونه رشته ها در آینده به شدت مورد نیاز بوده و زمینه ساز تحقق فرامین رهبری مرتبط با شعار سال نیز خواهد بود.

کد خبر 5466962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha