۲۸ فروردین ۱۴۰۱، ۱۴:۰۱

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفتگوی تفصیلی با مهر:

در تجهیزات رزم زمینی خودکفا و مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها هستیم

در تجهیزات رزم زمینی خودکفا و مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها هستیم

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه استفاده از پهپادها وضعیت بسیار مطلوبی داریم، گفت: «نزاجا» در حوزه ریز پرنده‌ها و جنگال دستاوردهای خوبی دارد.

خبرگزاری مهر - گروه سیاست- هادی رضایی: پس از پیروزی انقلاب، دشمنان و به تبعیت از آنان برخی دوستان ناآگاه، شروع به نواختن آهنگ خطرناک انحلال ارتش کردند، این هجمه‌ها باعث شد که ارتش در حساس‌ترین شرایط حیات خود قرار بگیرد، این در حالی بود که ارتش، از همان اولین روزها، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کرده بود و در کنار آن یکی از مهمترین دلایل سقوط رژیم پهلوی بیعت ارتش با امام (ره) بود.

بعد از انقلاب برخی با استفاده از شرایط کشور شروع به اقداماتی برای اخلال در امنیت کشور کردند. اولین درگیری و نا آرامی در منطقه ترکمن صحرا و در نزدیک مرزهای شوروی سابق توسط گروهک‌های چپ و مزدوران استکبار با هدف خودمختاری منطقه آغاز شد که با اعزام یگانی از کارکنان داوطلب نیروی زمینی ارتش سرکوب شد.

ارتش به سراغ کنترل ناآرامی‌های سایر مناطق مثل کردستان و آذربایجان غربی نیز رفت. همزمان جنگ روانی علیه ارتش در داخل و خارج کشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بودند تا ارتش را یک نیروی ضد مردمی و عامل امپریالیسم معرفی کنند که همچنان سرکوب مردم را ادامه می‌دهد و باید منحل می‌شد و جای خود را با یک ارتش خلقی یا بی طبقه توحیدی عوض کند. همین جوسازی‌ها سبب شد تا شهید سپهبد ولی الله قرنی اولین رئیس ستاد مشترک ارتش در نامه‌ای استعفای خود در روزهای اول فروردین ۱۳۵۸ را به امام خمینی (ره) تقدیم کند.

کمتر از یک ماه بعد، سپهبد قرنی توسط گروهک فرقان ترور شد و به شهادت رسید تا علاوه بر آثار جنگ روانی سنگینی که به طور مستقیم و غیر مستقیم توسط دشمنان خارجی، طیف ضدانقلاب، منافقین، حزب توده و عناصر نا آگاه در جریان داشت، به مشکلات ارتش اضافه شود.

مشکلات فراوان ارتش سبب شد تا فرماندهان وقت ارتش جمهوری اسلامی ایران با درخواست وقت ملاقات از امام خمینی (ره) برای بیرون رفتن از این وضعیت چاره اندیشی کنند و از امام (ره) بخواهند ایشان فرماندهی خود بر کل نیروهای مسلح را مجدداً اعلام نمایند. تا با استفاده از این حکم حکومتی قوام و انضباط بر ارتش برگردد. امام خمینی (ره) نیز با صدور پیامی تاریخی در فروردین سال ۵۸ خطاب به ملت، سنگ بنای روز ارتش را گذاشتند.

با پیام تاریخی و حیات بخش امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ ارتش تولدی نو یافت و ارتش جمهوری اسلامی ایران متولد شد.

در تجهیزات رزم زمینی خودکفا و مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها هستیم

در آستانه ۲۹ فروردین روز ارتش و بزرگداشت حماسه آفرینی‌های نیروی زمینی برای بیشتر شنیدن از نقش ارتش جمهوری اسلامی ایران در برهه‌های سرنوشت ساز و نیز آخرین تحولات و برنامه‌های این نهاد مهم و اثرگذار با «امیر نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش به گفتگو نشستیم.

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

در آستانه ۲۹ فروردین روز ارتش و بزرگداشت نیروی زمینی ارتش هستیم، مقداری درباره اهمیت فرمان تاریخی امام راحل در حفظ ارتش بفرمائید؟

اگر به دوران قبل از انقلاب برگردیم و سال‌های آخر و همچنین دوران بعد از پیروزی انقلاب را در نظر بگیریم، اگر تهدیداتی که انقلاب با آن روبرو بود، خطراتی که پیش روی انقلاب بود و همچنین موقعیت ژئوپلیتیکی کشور جمهوری اسلامی ایران را در نظر بگیریم، می‌بینیم یکی از آن فرمان‌های تاریخی و تأثیر گذار و درواقع مهم‌ترین فرمان حکومتی حضرت امام رحمت الله، همین ایجاد و تثبیت ارتشِ انقلاب و همین فرمان است چرا که در آن زمان که انقلاب پیروز شد و رژیم ستم شاهی از بین رفت و این انقلاب اهداف، شعارها و عقایدی دارد که با نظام سلطه در تضاد است، پس نیاز به یک نیروی قدرتمند برای دفاع از انقلاب نوپای مردم ایران بود که حضرت امام خمینی (ره) این مسئولیت و وظیفه را به ارتشِ انقلابی سپرد.

بحث دیگر موقعیت ژئوپلیتیکی کشور جمهوری اسلامی ایران است که این هم باید در جای خود مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. این دو مبحثی که عرض کردم وقتی که استکبار را به خطر می‌اندازد، خودبه‌خود دشمن را به فکر آسیب زدن به کشور می‌اندازد. در این موقعیت نیازمند نیرویی هستیم که از این نظام نوپا و از این انقلاب دفاع و انقلاب را حفظ کند.

مهم‌ترین فرمان حکومتی حضرت امام (راه) اعلام روز ارتش و تثبیت ارتش است

اگر می‌گویم مهم‌ترین فرمان حکومتی حضرت امام (راه) اعلام روز ارتش و تثبیت ارتش است، به این دلیل است که این ارتش، نظام را حفظ کرد و این نظام توانست به موفقیت‌های خود ادامه دهد و تثبیت شود. این ارتش توانست ۸ سال دفاع مقدس را اداره کند، دشمن را شکست دهد و موفقیت‌های بی نظیری در طول تاریخ انقلاب کسب کند و در همین دوران هم سایر دستگاه‌ها توانستند در زمینه رفاه اجتماعی کارهای مختلفی در سراسر کشور و زیر سایه همین امنیت به وجود آورند.

همین امروز که این نظام تثبیت شده و از شعارهای خود کوتاه نمی‌آید، نیاز است که یک نیروی مسلح مقتدر آماده باشد تا بتواند از آرمان‌های انقلاب در قبال شرارت‌ها، خطرها و تهدیدها دفاع کند و اگر این‌طور نباشد طبیعتاً ساختارهای اجتماعی دیگر نمی‌توانند کارشان را انجام دهند و به همین دلیل مهم‌ترین فرمان امام، همین فرمان ۲۹ فروردین و تثبیت ارتش است.

با توجه به توسعه تهدیدات در حوزه زمینی، آیا نیروی زمینی ارتش هم توان خود را متناسب با این تهدیدات ارتقا داده است؟

مقام معظم رهبری چندین بار به همه مسئولان، چه نظامی و چه غیرنظامی یادآوری کردند که «نیروی زمینی ستون فقرات ارتش است» یا در دو سه سال اخیر بحث «نیروی زمینی محوری» را مطرح کردند. این به این معنی است که ما هیچ وقت نباید از نیروی زمینی غافل شویم. چون هرچه انواع و اقسام تهدیدات و خطرات و اتفاقاتی که می‌افتد تا وقتی که چارچوب مرزهای زمینی کشور دچار تعرض و حمله قرار نگیرد، چارچوب و ساختار کشور سر جای خودش هست. طبیعی است که به نیروی زمینی نیاز است و هیچ وقت نباید وارد حاشیه شود و مقام معظم رهبری هم بارها تیزبینانه به این موضوع اشاره کرده‌اند.

همه تجهیزاتی که در حوزه رزم زمینی نیاز است را خوشبختانه می‌توانیم در داخل کشور تهیه کنیم

در رابطه با اقدامات نیروی زمینی هم باید بگویم این نیرو همه تهدیدات را رصد می‌کند و ساختار سازمانی متناسب با فرمان حضرت آقا را ایجاد کرده است. ما باید سازمان به روزی داشته باشیم. به همین دلیل در سال‌های اخیر تیپ‌های واکنش سریع را به وجود آوردیم، تیپ‌های تحرک هجومی، مکانیزه هجومی و همه تجهیزاتی که در حوزه رزم زمینی نیاز است را خوشبختانه می‌توانیم در داخل کشور تهیه کنیم و این یک موفقیت بی نظیر است.

سلاح‌ها و تجهیزاتی که نیاز به ارتقا داشتند مثل راکت‌ها، نقطه زن شده و به موشک تبدیل شده‌اند، این کارها همه صورت گرفته و در برخی از رزمایش‌ها گوشه‌هایی از آن نمایش داده می‌شود. در کنار اینها امروز نیروی زمینی مجهز به یک جنگال بسیار قوی و مجهز به یک پهپاد متناسب با مأموریت‌های خود است.

تجهیز بالگردهای هوانیروز به موشک‌های با برد بیش از ۲۰ کیلومتر

از سوی دیگر هوانیروز امروز ما قابل مقایسه با چند سال گذشته نیست. ظاهر بالگرد شاید قدیمی باشد اما مسلح به موشکی شده که تا بیست کیلومتر بُرد دارد، در حالی که در گذشته تا سه کیلومتر بیشتر بُرد نداشتند و بالگرد ما باید سه کیلومتری تانک دشمن می‌ایستاد تا آن را مورد هدف قرار دهد، اما امروز از بیست کیلومتری و بیشتر می‌تواند مورد هدف قرار دهد.

در گذشته بالگردهای ما در شب قادر به پرواز عملیاتی نبودند، اما امروز به سیستم پرواز در شب و به صورت عملیاتی مجهز شده‌اند، منظور ما پرواز شبانه تاکتیکی است، یعنی تاکتیکی که بالگرد از نقطه «آ» تا نقطه «ب» شبانه پرواز کند، پشتیبانی کند، نیرو جابجا کند، تیراندازی کند و این‌ها اتفاقاتی ست که در چند سال اخیر افتاده و باعث ارتقای نیروی زمینی هم شده است.

امروز یگان‌های اطلاعاتی و سامانه‌های اطلاعاتی که ایجاد شده، وضعیت بسیار خوبی دارد. ما به فرمان حضرت آقا موظفیم با توجه به تهدیدات، رزم زمینی را به دشمن تحمیل کنیم. برای اینکه رزم زمینی را تحمیل کنیم، باید در همه حوزه‌ها از جمله آموزش، نیروی انسانی و تجهیزات به دستاوردهای بسیار به روزی برسیم و این تلاش‌ها مورد ارزیابی ستادهای رده بالاتر، ستاد ارتش و ستاد کل قرار می‌گیرد و کاملاً ما را رصد می‌کنند، معایب و محاسن ما را ارزیابی می‌کنند و الحمدالله وضعیت بسیار خوبی داریم.

وضعیت آمادگی رزمی یگان‌های مختلف نیروی زمینی ارتش برای مقابله با تهدیدات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نحوه جنگیدن همه دشمنان را مطالعه می‌کنیم

همانطور که عرض کردم ما تیپ‌های واکنش سریع را ایجاد کردیم. نحوه جنگیدن همه دشمنان را مطالعه می‌کنیم، حالا این دشمن می‌تواند گروه‌های تروریستی تکفیری و یا دشمن اصلی ما آمریکا باشد و متناسب با آن، آموزش مورد نیاز را طراحی و واکنش موردنیاز را طراحی می‌کنیم، آموزش می‌دهیم و در رزمایش‌های مختلف آزمایش می‌کنیم.

شاید شما در طول سال، یکی دو مورد از رزمایش‌ها را از طریق رسانه ببینید اما درواقع هفته‌ای نیست که رزمایش نداشته باشیم. همه نیروهای مسلح در دنیا این کارها را انجام می‌دهند و ما با توجه به منطقه‌ای که در آن مستقر هستیم با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال می‌کنیم.

در سال‌های اخیر شاهد بودیم که تهدیدات پهپادی و ریز پرنده‌ها و همچنین تهدیدات در ارتفاع پست گسترش یافته است، برای مقابله با این نوع تهدیدات چه تمهیداتی اندیشیده‌اید؟

در حوزه مقابله با ریزپرنده‌ها به توفیقات زیادی دست پیدا کرده‌ایم نیروی زمینی ارتش حدوداً سال ۹۶ وارد حوزه مقابله با ریزپرنده‌ها شد و به توفیقات زیادی دست پیدا کرد تا جایی که نیروی زمینی مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها شد.

در جنگ‌های اخیر دیدیم که پهپادها نقش‌های ویژه ای انجام می‌دهند و طبیعی است که ما در هر دو حوزه «آفند» و «پدافند» باید حرکت کنیم. خوشبختانه در حوزه استفاده از پهپادها وضعیت بسیار مطلوبی داریم. در حوزه مقابله با آن هم با توجه به تقسیم بندی مسئولیت‌ها، در حوزه‌ای که مربوط به نیروی زمینی است، تجهیزات متناسب با آن در داخل کشور ساخته می‌شود و ما به داشتن این تجهیزات بسنده نمی‌کنیم، بلکه به صورت لحظه‌ای این موضوع را رصد می‌کنیم و به دنبال این هستیم که از طریق صنایع مختلف، جهادهای خودکفایی و … از این قافله عقب نمانیم، چون فناوری‌ها هر روز در حال تغییر هستند و ما هم باید متناسب با آن تجهیزات خود را به روز رسانی کنیم.

پیشرفت نیروی زمینی در حوزه پهپاد چگونه است؟

ما در ۱۰ حوزه در نیروی زمینی، در حوزه پهپاد مأموریت داریم و در هر ۱۰ حوزه‌ای که مأموریت داریم، پهپاد پیشرفته در اختیار داریم و در جاهای مختلف از پهپادها استفاده‌های متفاوت می‌کنیم. در مرزها هم الحمدالله تاکنون پهپاد رزمی مورد نیاز نبوده است اما برای شناسایی و مراقبت‌های مرزی هم پهپاد داریم.

گستره و تنوع جغرافیایی کشور ما کار تأمین امنیت و مقابله با تهدیدات گروه‌های تروریستی را دشوار می‌کند، چه تمهیداتی برای مقابله با این موضوع اندیشیده شده است؟

گروه‌های تروریستی که در منطقه ما وجود دارند، نحوه جنگ خاصی دارند. ما در ابتدا رفتار آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و به صورت دقیق رصد می‌کنیم و برای هر کار و مدل آن‌ها، به صورت متناسب برنامه‌ریزی می‌کنیم. یگان‌های مختلف را در ساختاری به وجود آورده‌ایم که آموزش‌های مختلف را دیده‌اند و در اقصی نقاط کشور در نزدیکی مرزها مستقر هستند.

به نظر من نباید نسبت به این موضوع نگرانی وجود داشته باشد، چون نیروهای مسلح ما تجربه بسیار خوبی از مقابله با نیروهای تروریستی را دارند، بالاخره ما از ابتدای انقلاب تاکنون با انواع و اقسام گروه‌های تروریستی مقابله کردیم و به لطف خدا هم تجهیزات خوب و هم نیروی ماهر و زبده داریم.

در تجهیزات رزم زمینی خودکفا و مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها هستیم

در حوزه جنگ الکترونیک و سامانه‌های شنود سیگنالی در چه وضعیتی هستیم؟

نیروی زمینی ارتش در حوزه جنگال دستاوردهای بسیار پیشرفته و خوبی دارد

نیروی زمینی ارتش در حوزه جنگال دستاوردهای بسیار پیشرفته و خوبی دارد. یگان‌های مختلف جنگالی ما در کشور مستقر هستند. الحمدالله سامانه‌های آفندی و پدافندی جنگالی به روز در کشور تولید می‌شود و ما هم از جدیدترین سامانه‌ها برخوردار هستیم. در سال گذشته هم به صورت ویژه در حوزه جنگال پیشرفت چشمگیری داشتیم و یکی دو مورد هم مورد بازدید رئیس ستاد کل و فرمانده کل ارتش قرار گرفت.

جنگ الکترونیک دو حوزه آفند و پدافند دارد. حوزه آفند درواقع تجهیزات، سامانه‌های ارتباطی و هر چیزی که یک قطعه الکترونیکی در آن به کار رفته را مختل می‌کند و ما باید در این حوزه پدافند کنیم و تجهیزات متناسب با آن از جمله تجهیزات هشداردهنده، مراقبت و… را داشته باشیم.

حوزه دیگری هم وجود دارد که ما بتوانیم تجهیزات دشمن را مختل کنیم که این آفند نام دارد. ما در حوزه جنگال و هم بحث آفند و پدافند، تجهیزات متناسبی داریم که در مرزها و جایی که مورد نیاز است مستقر هستند و مأموریت خود را به خوبی انجام می‌دهند.

به مناسبت روز ۲۹ فروردین آیا تجهیزات جدیدی در حوزه پهپاد، جنگ الکترونیکی و… برای الحاق به نیروی زمینی دارید؟

در حوزه رزم زمینی به مناسبت‌های مختلف این کار انجام می‌شود اما تا این لحظه تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است. چون نوع رژه امسال کمی متفاوت است در همان نوع رژه خود به خود یکسری تجهیزات جدید رونمایی خواهد شد و نیاز به یک مراسم جداگانه نیست.

برنامه شما برای توسعه ناوگان بالگردی و تقویت هوانیروز چیست؟

ما در هوانیروز پیشرفت‌های بسیار زیادی داشتیم. در سال‌های اخیر صنایع «یا علی» را در هوانیروز تأسیس کردیم که قطعات کلیدی بالگردی را می‌سازند. بالگردها مجهز به پرواز در شب شده‌اند، بُرد موشک‌ها را ارتقا داده‌ایم و سامانه‌های موشکی هوانیروز را به روز رسانی کرده‌ایم، بالگردهای ۲۱۴ را تجهیز و مسلح کرده‌ایم.

برنامه ما برای هوانیروز این بود که بالگردهای ما قابلیت پرواز تاکتیکی در شب را پیدا کنند که به این هدف رسیده‌ایم و آن را توسعه داده‌ایم. بُرد بالگردها را اضافه و از لحاظ دقت، نقطه زن شده‌اند. چند سال است که این هدف را دنبال می‌کنیم و برای توسعه هوانیروز هم این برنامه را پیگیری می‌کنیم و به نتیجه هم رسیده‌ایم.

برنامه ما برای هوانیروز این بود که بالگردهای ما قابلیت پرواز تاکتیکی در شب را پیدا کنند که به این هدف رسیده‌ایم و آن را توسعه داده‌ایم. بُرد بالگردها را اضافه و از لحاظ دقت، نقطه زن شده‌اند

تعدادی از بالگردها به سامانه پرواز در شب مجهز شده‌اند و برنامه داریم به صورت سالیانه تعدادی از آنها را به این سیستم مجهز کنیم. تنوع موشک‌ها، تجهیزات، تسلیحات و مسلح شدن بالگردها را هم در برنامه خود داریم که تا اندازه زیادی پیشرفت داشته‌ایم و موشک‌ها آزمایش و ساخته شده‌اند و در رزمایش‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند. ما در این دو حوزه برنامه‌هایی داریم. و ساخت بالگرد ملی را هم در برنامه خود قرار داده‌ایم که در زمان مناسب از آن رونمایی خواهد شد.

امروز یکی از عوامل موفقیت در رزم زمینی استفاده از مهمات هوشمند است که در جنگ‌ها و بحران‌های کنونی اثر گذاری آن را مشاهده می‌کنیم، در این رابطه نیروی زمینی ارتش به چه موفقیت‌هایی دست یافته است؟

با توجه به پیشرفت تکنولوژی طبیعتاً ما نباید از تکنولوژی جدید عقب بمانیم. ما هم در حوزه توپخانه‌ها، هم در حوزه راکت‌ها، هم موشک‌های ضد تانک و هوانیروز چندین سال است که فعالیت می‌کنیم و در سال‌های اخیر هم پیشرفت چشمگیری داشتیم و الحمدالله به این تجهیزات مسلح هستیم.

امروز ما تمام تجهیزاتی که در حوزه رزم زمینی در دنیا وجود دارد را دارا هستیم. اگر موشک نقطه زنی در نیروی زمینی باید باشد ما حتماً داریم، چه ضد تانک باشد که در جنگ‌های اخیر استفاده می‌شود و چه موشک‌های دوربُرد زمینی که برای پشتیبانی از یگان‌های رزم زمینی است. الحمدالله این تجهیزات در داخل کشور تولید و در اختیار ما قرار می‌گیرد. به طور کلی ما در حوزه رزم زمینی به هیچ تجهیزات خارجی نیاز نداریم و در این حوزه خودکفا هستیم.

در حوزه رزم زمینی استفاده از سلاح‌های انفرادی به روز می‌تواند یکی از علل موفقیت باشد، در این رابطه چه برنامه و دستاوردهایی دارید؟

در حوزه سلاح انفرادی، در ساختار پایین‌ترین رده که گروه است، سلاح‌های دقیق زن را وارد ساختار کرده، آموزش داده‌ایم و استفاده می‌کنیم. در سال‌های اخیر در حوزه سلاح‌های انفرادی هم نیروی زمینی توفیقات بسیار خوبی داشته، چه در حوزه تیربار و چه در حوزه جنگ افزارهای انفرادی، انتقال دانش به صنایع وزارت دفاع انجام شده است.

صنعت دفاعی ما چندین نوع سلاح انفرادی خوب ساخته و چندین بار مورد ارزیابی قرار گرفته است. در نیروی زمینی، ارزیابی‌ها بسیار سختگیرانه است و اگر کسی بتواند ارزیابی نیروی زمینی را طی کند و نمره قبولی بگیرد، نیاز به ارزیابی دیگر ندارد.

در حوزه تیربار و سلاح‌های انفرادی در داخل کشور به خصوص در سازمان جهاد خودکفایی، توفیقات بسیار خوبی به دست آمده است، بر روی انواع سلاح‌های انفرادی کار شده، نمونه تحقیقاتی آن تمام شده، ارزیابی‌های لازم انجام گرفته و به مرحله تولید انبوه در صنعت رسیده است.

سلاح‌های انفرادی هم که امروز داریم کارایی خوبی دارند، چند سال گذشته یکی دو کشور خارجی این سلاح‌ها را با سلاح‌های خودشان مقایسه کردند و این سلاح‌ها، سلاح‌های عقب مانده‌ای نیستند.

تهدیدهای آینده کشور در حوزه نظامی را در چه حوزه‌هایی ارزیابی می‌کنید و چه تدابیری برای مقابله با این تهدیدات اندیشیده شده است؟

درواقع کار ما این است که احساس کنیم همین لحظه ممکن است جنگی صورت بگیرد و همیشه آماده هستیم. ما همه جای کشور را رصد می‌کنیم، برنامه ریزی می‌کنیم و رزمایش انجام می‌دهیم.

تهدیدات خاصی که بخواهد نظام ما را تهدید کند، وجود ندارد

باید بگویم تهدیدات خاصی که بخواهد نظام ما را تهدید کند، وجود ندارد؛ ما به اندازه‌ای از قدرت و امنیت ملی و توان دفاعی رسیده‌ایم که تهدید خاصی متوجه نظام جمهوری اسلامی نیست. اما در کل همیشه آمادگی خود را حفظ می‌کنیم، تهدیداتی که شاید پنج درصد ممکن است اتفاق بیفتد، را هم جدی می‌گیریم و برای آن برنامه ریزی می‌کنیم.

در تجهیزات رزم زمینی خودکفا و مرجع مقابله با ریز پرنده‌ها هستیم

وضعیت نیروی زمینی در حوزه تانک و تجهیزات مکانیزه چگونه است؟

در این رابطه باید بگویم امروز تانک‌های ما «اورهال» و «مدرنیزه» شده‌اند، یعنی تانک‌ها آماده جنگ در یک سوله قرار گرفته‌اند، کاوری روی آن‌ها کشیده شده، باتری داخلش قرار داده شده و در یک دمای متعادل و رطوبت سنج متعادل، نگه داری می‌شوند و وضعیت بسیار خوبی دارند. درواقع در حوزه زرهی، وضعیت ما از همیشه بهتر است، چون همه تجهیزاتی که در اختیار داریم، اورهال و در یک وضعیت مطلوب نگه داری می‌شوند تا در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد.

در زمینه تحرک و سرعت عمل نیروها چه اقداماتی صورت گرفته است؟

در زمینه تحرک که یکی از نکات کلیدی فرمان حضرت آقا به نیروی زمینی بود، در چند سال اخیر فعالیت زیادی داشتیم. در حوزه تحرک تاکتیکی بسیار کار کردیم. در حوزه تحرک فوق سنگین از خارج از مجموعه نیروی زمینی بی نیاز هستیم و در این حوزه صددرصد رشد داشتیم. در حوزه تحرک سنگین هم وضعیت مطلوبی داریم. در حوزه تحرک سازمانی هم یگان‌ها پایه شأن متحرک شده یعنی زمانی که می‌گوئیم تیپ متحرک هجومی یعنی پایه این تیپ بر مبنای تحرک گذاشته شده است. ما دیگر تیپ پیاده نداریم و ساختار را تغییر داده‌ایم و الحمدالله وضعیت بسیار خوبی داریم.

یکی از پایه‌های چابکی، تحرک است و باید این کار را انجام می‌دادیم که الحمدالله در حوزه ساختار و سازمان هم انجام شده است و متناسب با تهدیدات آن‌ها را جلو می‌بریم.

وضعیت در مرزها چگونه است؟ چقدر در این مناطق که هر از گاهی اخباری در خصوص اقدامات تروریستی گروه‌ها دریافت می‌کنیم، اشراف وجود دارد؟

در همه مرزهای کشور اشراف اطلاعاتی توسط نیروی زمینی و همه مجموعه‌های نیروی مسلح، به خوبی صورت می‌گیرد و هیچ مشکل نگران کننده‌ای در مرزها وجود ندارد.

کد خبر 5467333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      0 0
      پس چرا در درگیری‌های مرزی از این وسایل استفاده نمیشه تا کمتر شهید بدهیم