خبرگزاری مهر، گروه استانها: مدارس به هفته سوم تحصیل حضوری وارد شد و هر روز بر شمار دانش آموزانی که دارای علائم بیماری هستند افزوده میشود با این حال همچنان مدارس از داشتن زیرساختهای مناسب برای مقابله با این بیماری محروم است.
ظرفیت و تراکم بالای دانش آموزان در کلاسهای درس از یک سو، نبود تهویه مناسب، عدم رعایت فاصله اجتماعی و طولانی بودن مدت حضور در کلاسها دست به دست هم تا بر شمار بیماران کم سن وسال کرونایی افزوده شود.
آمارها حکایت از روند رو به صعود بیماری کرونا در مدارس مازندران دارد وبا این حال همچنان متولیان آموزشی بر تحصیل حضوری دانش آموزان تاکید دارند. مادر دو دانش آموز ساروی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دو فرزندم در دو مدرسه جداگانه تحصیل میکنند و هر دوی آنها به کرونا آلوده شدند.
حسینی با اظهار اینکه مدیران و اولیای مدرسه باید به فکر دانش آموزان باشند، افزود: کلاسهای درس تهویه مناسبی ندارد و تراکم دانش آموزان نیز در کلاسها بالا است.
وی با اظهار اینکه بازگشایی مدارس شتابزده صورت گرفت، گفت: حضور ۳۰ دانش آموز ابتدایی در یک کلاس کوچک تعداد مبتلایان را افزایش میدهد.
پدر یک دانش آموز غرب مازندرانی نیز با انتقاد از کم توجهی متولیان آموزشی به سلامت دانش آموزان گفت: این روزها اگر سری به مراکز درمانی و کلینیکها بزنید متوجه میشوید که تمام بیماران و مراجعان را دانش آموزان تشکیل میدهند که مستقیم از مدرسه به درمانگاه میروند.
ابوالفضل محمدی گفت: دخترم با حضوری شدن مدارس و با رعایت کامل بهداشت، دو ماسک، دستکش و غیره هفته دوم مدرسه دچار سرما خوردگی شدید شد که یک هفته توسط پزشک برای وی استراحت تجویز شده است.
وی با اظهار اینکه هنوز بسیاری از دانش آموزان نوبت اول یا دوم واکسن را تزریق نکردند، گفت: انتظار داریم تدریس و تحصیل به روال مجازی برگردد و با توجه به اینکه هوا نیز رو به گرما است برای دانش آموزان نفس کشیدن زیر ماسک در داخل کلاسهای غیراستاندارد و نامناسب سخت خواهد بود.
۵۰ درصد واکسیناسیون انجام شد
مدیر شبکه بهداشت و درمان محمودآباد با بیان اینکه از زمان بازگشایی مدارس تاکنون ۱۰ مورد ابتلاء گزارش شد، گفت: خوشبختانه ویزیت بهصورت سرپایی انجام و دوره درمان در منزل خواهد بود.
عباس توان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص روند واکسیناسیون دانشآموزان در محمودآباد اظهار داشت: گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال بالای ۹۰ درصد انجام شده و گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال حدود ۵۰ درصد واکسن زدند.
وی افزود: با همکاری خانوادهها و هماهنگی مراکز تزریق امیدواریم در آینده نزدیک این گروه سنی نیز بهطور کامل واکسن زده و میزان نگرانی ما و خانوادهها کاهش یابد.
مدیر مرکز بهداشت و درمان محمودآباد با اشاره به اینکه آمار بستری بیمار کرونایی در این شهرستان صفر است، گفت: ۷ بیمار ما در بیمارستانهای شهرهای اطراف بستری هستند که حال عمومی آنها خوب گزارش شده است.
توان در پایان خاطرنشان کرد: رنگ کرونایی محمودآباد زرد است و بر رعایت پروتکلها تاکید داریم تا شرایط مناسب شود.
بیشترین چالش مربوط به گروه سنی ۵ تا ۱۲ ساله است
آمارهای علوم پزشکی مازندران نیز حکایت از روند صعودی کرونا در استان دارد و شیوع بیماری بین دانش آموزان نسبت به دیگر گروهها پررنگتر است. عباس علیپور معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران، بیشترین چالش را مربوط به گروههای سنی دانش آموزی پنچ تا ۱۲ ساله ذکر کرد و افزود: تعداد مبتلایان در این گروه نسبت به قبل از بازگشایی مدارس و دیگر گروههای سنتی بیشتر شده است.
معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: اگر وضعیت کرونا بین دانش آموزان مدیریت شود نگرانی ما در این زمینه از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: استانهایی که در واکسیناسیون دوز سوم موفق بودند وضعیت بهتری دارند و به رغم وجود بیش از ۱۵ میلیون مسافر در نوروز و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و مطلوب نبودن آن، با اجرای طرح واکسیناسیون دوز سوم در مهار بیماری تلاش شده است.
نگرانی از تزریق کم واکسن در مدارس
وی میزان تزریق واکسن دوز سوم را ۵۹ درصد بیان کرد و گفت: یکی از دلایل پایین بودن تزریق واکسن بین دانش آموزان نگرانی از تزریق واکسن و یا عدم آمادگی برای بازگشایی مدارس است.
علیپور با بیان اینکه ۳۰ درصد دانش آموزان پنج تا ۱۲ ساله واکسن تزریق کردند، افزود: واکسنهای ایمن مورد استفاده قرار میگیرد و نباید هیچ نگرانی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه مازندران همچنان از رنگ آبی کرونایی محروم است، افزود: شهرستان رامسر قرمز و مابقی در وضعیت زرد به سر میبرند.
وی با عنوان اینکه بیش از هزار و ۱۰۰ واحد آموزشی هفته گذشته در استان بازرسی شد، افزود: به مدارسی که پروتکلها را رعایت نکردند، اخطار و تذکر داده شد.
بیش از ۵۱۹ هزار دانش آموز در چهار هزار مدرسه مازندران فعالیت میکنند.
نظر شما