به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان مالیاتی، «داود منظور» در نخستین بازدید میدانی سال جدید در جمع مدیران، معاونان و روسای امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تاکید کرد: ساماندهی معافیتهای مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد.
وی، معافیتهای گسترده و غیرضروری را از چالشهای اساسی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که معافیتهای مالیاتی، ساماندهی و هدفمند شوند که در این صورت میتوان انتظار داشت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز افزایش قابل ملاحظهای پیدا کند.
منظور با بیان اینکه حجم گسترده معافیتهای مالیاتی در کشور نیازمند بازنگری است، ادامهداد: لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و نیمه خام و همچنین حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، از جمله مصادیق ساماندهی معافیتهای مالیاتی است.
وی با اشاره به برخی تغییرات در سیاستهای این سازمان و اعمال جهتگیریهای جدید در نظام مالیاتی، ضمن اشاره به برنامهریزی برای کمک به تسریع امور در فرآیندها تاکید کرد: امسال بخشودگی جرایم هدفمند خواهد بود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشانکرد: بخشودگی برخی جرایم باعث ایجاد فرهنگ و رویه نادرست برای به تاخیر انداختن پرداخت مالیات، بی نظمی در تمکین مالیاتی و به طور کلی قانون گریزی میشود؛ بنابراین امسال رویکرد این سازمان برای بخشودگی جرایم مالیاتی متفاوت خواهد بود.
وی با بیان اینکه تکریم مودیان خوش حساب و مودیانی که به موقع به تکالیف قانونی خود عمل میکنند یک اصل و ضرورت است، گفت: اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمیدهیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فساد را خط قرمز این سازمان قلمداد کرد و افزود: قاطبه همکاران این دستگاه به اصول و ارزشهای سازمانی پایبند و متعهد هستند و برخورد قاطع و جدی با متخلفان در دستور کار قرار دارد و اجازه نمیدهیم عدهای معدود، وجهه و اعتبار سازمان را در نزد مردم خدشه دار کنند.
منظور در ادامه با تاکید بر اینکه تحول در نظام مالیاتی در حال رقم خوردن است، تصریحکرد: تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی درآمدهای مالیاتی سال گذشته نتیجه تلاش حداکثری و زحمات بی وقفه همکاران این سازمان است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از اقدامات اساسی سازمان برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: در کنار اجرای این قانون، اگر پایههای جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد نیز اجرایی شوند، تحول مورد انتظار در نظام مالیاتی به شکل مطلوب رخ خواهد داد.
وی، اصلاح و تحول در نظام مالیاتی را مطالبه ملی و اولویت مهم کشور خواند و گفت: آینده رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو اصلاحات نظام مالیاتی است.
منظور اظهار داشت: اثرات فشارها و تکانههای خارجی با مالیاتستانی نوین قابل خنثی شدن است و باید به سمتی حرکت کنیم که بخش اعظم بودجه کشور از محل مالیاتها تامین شود. نظام مالیاتی پیشرو میتواند بودجه فارغ از نفت ایجاد کند و همه ما مسوولیم که در این گفتمان سازی مشارکت کنیم.
وی با اشاره به شناسایی حدود یک میلیون مودی جدید عنوان داشت: امسال تغییراتی در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم خواهیم داشت و تولید اظهارنامه برآوردی برای بخش قابل توجهی از مودیان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.
این مقام مسوول ادامهداد: اینکه طلافروشان و آهن فروشان بزرگ از تبصره ماده (۱۰۰) استفاده کنند از عدالت مالیاتی به دور است و تبصره ماده (۱۰۰) برای کسب و کار خرد طراحی شده است.
نظر شما