به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به دلایل مختلفی پیش میآید که دندانها به صورت نامنظم در می آیند. ارتودنسی از پشت دندان یکی از بهترین نوع ارتودنسی برای درست کردن و نظم دادن به دندانها است. نامنظم بودن دندانها علاوه بر اینکه باعث میشود چهره جذابی نداشته باشیم، باعث بروز مشکلات دهان و دندان نیز میشود. عفونت و بروز مشکلات گوارشی ناشی از آن، از جمله مشکلاتی است که در پی آن رخ میدهند. با منظم کردن دندانها به وسیله ارتودنسی از پشت دندان میتوان این مشکلات را به حداقل رساند. علاوه بر این نوع ارتودنسی، مدلهای دیگر از آن نیز وجود دارند که از لحاظ ظرافت کار، دارای ظرافت کمتری نسبت به ارتودنسی از پشت دندان میباشند. از جمله آنها میتوان به انواع متحرک و ثابت آن اشاره نمود. البته آنها نیز کارایی و کاربرد خاص خود را دارند.
ارتودنسی از پشت دندان (لینگوال) چه مشکلاتی را برطرف مینماید؟
در کل ارتودنسی متحرک مشکلات ساده تا مشکلات متوسط را برطرف مینماید. اما ارتودنسی لینگوال میتواند مشکلات، از ساده تا شدیدترین مشکلات را برطرف نماید. رفع مشکلاتی از قبیل کج بودن دندانها را نیز میتواند برطرف نماید. این کار در نهایت میتواند به بهداشت دهان و دندان شما کمک شایانی کند. رفع این مشکلات، خود میتواند باعث جلوگیری از مشکلات گوارشی شود.
ارتودنسی دندان
ارتودنسی به معنی اصلاح ناهنجاریهای فکی و دهانی است. عمل ارتودنسی را افراد با تجربه در زمینه دندانپزشکی انجام میدهند، که به آنها متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست گفته میشود. این افراد پس از گذراندن دوره عمومی دندانپزشکی باید در تخصص ارتودنسی پذیرفته شوند و به مدت ۳ الی ۴ سال در این رشته، تخصص کسب نمایند. در این دوره انواع راههای ارتودنسی از جمله ثابت و متحرک و … به آنها آموزش داده میشوند. پس از آن با راه اندازی و استفاده از تجهیزات تخصصی اقدام به انجام ارتودنسی دندان مینمایند.
انواع روشهای ارتودنسی
روشها مختلفی جهت انجام عمل ارتودنسی وجود دارند که در ادامه به آنها میپردازیم:
ارتودنسی متحرک: ارتودنسی متحرک مدلی از ارتودنسی است که به وسیله فنرها، پیچها و سایر اجزای مکانیکی باعث جهت دهی درست به دندان و اصلاح ناهنجاریهای دهان و دندان میگردد. این نوع ارتودنسی از دندانها قابل جدا شدن است و به دندان نمی چسبد. مراجعه به پزشک و مشورت با او جهت برنامه زمانبندی ضروری است.
ارتودنسی نامرئی: ارتودنسی نامرئی یکی دیگر از انواع ارتودنسی است. به دلیل اینکه هنگامی که دهان باز میشود سیمها و اجزای آن دیده نمیشوند. به آن ارتودنسی نامرئی گفته میشود. به همین دلیل تقاضا برای استفاده از این نوع افزایش یافته است. ارتودنسی از پشت دندان در این دسته بندی قرار میگیرد. هنگام استفاده از آن سیمها و سایر اجزا آن دیده نمیشوند، این نوع ارتودنسی از نوع ثابت میباشد. به این معنی که برای جدا سازی آن از دندان باید به دندانپزشک مراجعه نمود. و یا هنگامی که یکی از براکت های آن مشکل داشته باشد برای درست کردن آن مراجعه به دندانپزشک ضروری است.
ارتودنسی ثابت: در این نوع ارتودنسی نمیتوان آن را از دندان جدا نمود، و از ابتدای درمان تا انتهای درمان باید بر روی دندانها قرار داشته باشد و در صورتی که برای آن مشکل پیش بیاید لازم است به دندانپزشک جهت رفع مشکل مراجعه نمود. در این نوع ارتودنسی به طور متوسط حدود ۲ سال زمان لازم است. در صورتی که یکی از براکت ها مشکل داشته باشد باید با مراجعه به پزشک جهت رفع مشکل آن اقدام نمائید که این نیز ممکن است در طولانیتر شدن دوره درمان تأثیر گذار باشد.
مینی اسکرو: در این نوع از ارتودنسی دندان برای اصلاح ناهنجاریهای دهان و دندان از پیچهای ریز استفاده میشود. در درمان برخی از بیماران استفاده از آنها غیر قابل اجتناب میباشد. برای دندانهایی که وضعیت نامناسب دارند این پیچها به عنوان لنگر برای اصلاح دندان استفاده میشوند. در بسیاری از موارد استفاده از این پیچها برای بالا کشیدن دندان و یا درست کردن خط لثه مورد استفاده قرار میگیرند. البته بیمارانی که به این نوع ارتودنسی نیاز داشته باشند تعداد خیلی کمی هستند.
معرفی بهترین کلینیک ارتودنسی
پس از دریافت تخصص در زمینه ارتودنسی، فراهم کردن جایی برای استفاده از وسایل تخصصی و انجام عملهای تخصصی امری ضروری است. فضایی با طراحی و استفاده از رنگهای مناسب جهت کاهش استرس مراجعین میتواند بسیار مؤثر باشد. کلینیکها با فراهم نمودن امکاناتی از جمله؛ موارد اشاره شده در بالا و همچنین امکان فراهم نمودن رزرو تلفنی و اینترنتی میتوانند به مراجعین خود اهمیت بیشتری دهند. با این کار هم در زمان مراجعه کننده صرفه جویی شده و هم او رضایت بیشتری خواهد داشت.
ارتودنسی کودکان
به دلیل سن کم در افراد، کار جهت دهی به دندان و اصلاح مشکلات لثه و دهان بسیار راحت تر است و به زمان کمتری نیاز میباشد. لذا هماهنگی میان دهان و دندان در یک راستا قرار دادن دندانها از اهداف ارتودنسی است. به دلیل سن کم احتمال دستکاری و افتادن ارتودنسی بالاتر است لذا باید از افراد کم سن و سال مراقبت بیشتری به عمل آید تا در صورت بروز مشکل سریعتر بتوانید به رفع مشکل آن اقدام نمائید.
فاکتورهای مهم در تعیین هزینه ارتودنسی
ارتودنسی دارای فاکتورهای مختلفی است. فاکتورهایی از جمله نوع ارتودنسی که میتواند ارتودنسی از پشت دندان، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی ثابت و سایر روشها نیز باشد. انجام ارتودنسی برای فک بالا و پایین و سایر فاکتورهای دیگر که هرکدام از آنها هزینه جداگانه ای را دارند. همچنین طبق نظر متخصص ممکن است قبل از انجام آن لازم باشد که عمل جراحی نیز صورت گیرد، که برای برآورد هزینه باید به متخصص مراجعه نمائید و متخصص با بررسی موارد لازم و ضروری و مشورت با شما هزینه ارتودنسی را برای شما برآورد نماید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما