۳۰ فروردین ۱۴۰۱، ۱۰:۱۸

در جلسه علنی امروز صورت گرفت؛

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد اتاق بازرگانی

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد اتاق بازرگانی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تحقیق و تفحص از عملکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (اتاق ایران) در ۱۰ سال اخیر موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (اتاق ایران) در ۱۰ سال اخیر در دستورکار قرار گرفت که نمایندگان با ۱۸۹ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند.

محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:

۱- بررسی میزان درآمدها و هزینه‌های انجام شده توسط اتاق در ده سال گذشته

۲- بررسی میزان دستیابی به اهداف مصرح قانونی

۳- بررسی میزان چابکی سازمانی اتاق

۴- نحوه نظارت اتاق بر عملکرد واحدهای زیرمجموعه استانی و شهرستانی

۵- بررسی خدمات و کیفیت ارائه آن به اعضای اتاق

۶- بررسی موضوع حقوق‌های نجومی در اتاق

پرداخت حقوق‌های نجومی در اتاق ایران

مطابق با متن این تحقیق و تفحص، علی رغم تلاش‌های مجلس شورای اسلامی و دولت و توصیه‌ها و تأکیدات مقامات و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران جهت ارتقای کارکرد و عملکرد اتاق ایران با تدوین و اصلاح قوانین مرتبط و پیش بینی ردیف‌های تأمین هزینه‌های قابل توجه، متأسفانه ناکارآمدی اتاق ایران طی یک دهه گذشته و نیز گزارش‌های مکرر و متعدد برخی از اعضای شاخص آن موید کرختی و سستی در پیشرفت اهداف مصرح قانونی، ولنگاری، اسراف و تبذیر در هزینه‌ها، افزایش حجم بروکراسی اداری و غیرچابک بودن سازمانی و عدم نظارت بر عملکرد ابواب جمعی خود اعم از سازمان اداری و نیز اتاق‌های سراسر کشور است.

مجموعه موارد فوق و بی‌شمار موارد دیگر که مستند به شواهد و قرائن و مستندات فراوان است، نشان از فعل و ترک فعل‌های زیادی در تخطی از قوانین جاری کشور دارد، لذا جهت رفع ابهامات شک و شبهه در خصوص فعالیت‌های اتاق ایران به استناد قانون اساسی تحقیق و تفحص به عمل آید.

همچنین اتاق ایران وظایفی از قبیل تشکیل نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و کوشش برای شناسایی بازارهای صادراتی و تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری در امور تولیدی، تشکیل اتاق‌های مشترک با کشورهای دوست و نقش‌آفرینی در مسیر دیپلماسی اقتصادی را دارد، سوال اینجاست که کدام یک از این وظایف در چند سال اخیر به درستی انجام شده است؟ چنانکه مشکلات عدیده‌ای در زمینه فروش انواع تولیدات داخلی در سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه داشته‌ایم.

علاوه بر این، تعداد قابل توجهی در اتاق دارای حقوق‌های نجومی هستند و سوال اینجاست که مبنای این پرداخت‌ها چیست و خروجی و دستاورد این مدیران در سال‌های اخیر چه بوده است؟

کد خبر 5470483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha